siuks Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Powiedzcie mi jak to jest z ciszą nocną w sylwestra. Chcę zrobić imprezkę w mieszkaniu a mam bardzo upierdliwych sąsiadów. Czy jak zadzwonią na policje to oni zareagują. Chodzi przedewszystkim o głośne granie muzyki. Z góry thx za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 kup sasiada flaszke i po sprawie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Taa. Z moimi sąsiadami taki interes niemożliwy. Im przeszkadza bardziej to że ktoś coś organizuje niż hałas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 -_- Poinformuj sasiadow o imprezie i tyle. To chyba normalne ze w sylwestra bedzie glosno cala noc. Jezeli beda mieli obiekcje to trudno. Policja chyba bedzie miala wieksze zmartwienia niz glosna impreza ;] Swoja droga przypomniala mi sie jedna sytuacja. Babcia kumpla gdzies tam wyjechala do rodzinki i trzeba bylo zajac sie mieszkankiem od czasu do czasu. Klatka typowo moherowa, o czym dobrze wiedzielismy. W 5 osob ogladalismy meczyk jak kulturalni ludzie (czytac - piwo&przekaski, glosnosc w normie) a tu dzwonek. Kumpel do drzwi a tu panowie funkcjonariusze. Wezwanie w sprawie ostrej libacji wg sasiadki. Coz... Weszli, obczaili wynik meczu i wyszli :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Olej dziada! Sylwester ma swoje prawa i z tego co mi się zdaje cisza nocna przesuwa się na 1 stycznia 6 rano do 22 :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 A rozmawiales juz z sąsiadami? Co mówią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egeba Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Ja tez nielubie halasu ale jak jest sylwester to wiem ze bedzie halas i to dobialego rana, olej sasiadow. ps. nierozumiem ludzi ktozy dzwonia na policje bo ktos sobie zrobi impreze, jezeli to ma miejsce raz na jakis czas a nie codziennie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 No niestety są tacy ludzie :angry: Z kontowni :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak zawsze, dobrze jest pomyśleć o innych. Wszak sąsiadami mogą być nie tylko "mocherowi" ale także ludzie chorzy etc. Warto najpierw porozmawiać a w razie ostrego sprzeciwu albo nie przesadzać albo poszukać jakiegoś bardziej ustronnego miejsca. Młodość ma swoje prawa, to jasne, ale warto do tego dorzucić szczyptę kultury. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Powiedzcie mi jak to jest z ciszą nocną w sylwestra. Chcę zrobić imprezkę w mieszkaniu a mam bardzo upierdliwych sąsiadów. Czy jak zadzwonią na policje to oni zareagują. Chodzi przedewszystkim o głośne granie muzyki. Z góry thx za odpowiedzi. A ja powiem tak, jesli nie chcesz poinformowac sasiadow slownie to zrob to pisemnie. :D Kiedys jak bylem u znajomej na parapetowie to na klatce zobaczylem stosowne oswiadczenie, ze w dniu takim i takim moze byc troszke glosniej itp. ;] Poza tym jak nie przesadzis z muzyka (nie na caly regulator ;] ), to policja nie bedzie miala w sumie do czego sie przyczepic z racji tego, ze jest sylwester. ;] Takze don't worry. ;] Edytowane 13 Grudnia 2005 przez ath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak zawsze, dobrze jest pomyśleć o innych. Wszak sąsiadami mogą być nie tylko "mocherowi" ale także ludzie chorzy etc. Warto najpierw porozmawiać a w razie ostrego sprzeciwu albo nie przesadzać albo poszukać jakiegoś bardziej ustronnego miejsca. Młodość ma swoje prawa, to jasne, ale warto do tego dorzucić szczyptę kultury. ;-) A od czego jest eutanazja, albo domy starców :D (to był żart) Trzeba się liczyć ze sąsiadami, ale w tym dniu to oni raczej powinni być bardziej wyrozumiali, w końcu taki dzień jest jedne w roku i jeżeli robią zbyt wielkie problemy to znaczy że są poprostu upierdliwi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Nie ma to jak mieszkać we własnym domu B) Myślę jednak, że mamy na tyle pojętnych policjantów, że problemów robić nie będą, zresztą to tylko jedna tak noc w roku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 jak przyjada w sylwestra to chyba tylko po jakas lapowke (w postaci flachy) :wink: Powaznie - w sylwestrowa noc chyba nie ma ciszy nocnej jako takiej, a nawet jesli jest to funkcjonariusze to oleja - bo gdyby reagowali mieli by chyba 20 zgloszen na min. W sylwestra ogolnie jest taki chaos - ostatnie to w tamwaju wszyscy z papieroskiem/piwkiem. Spiewy tance. 0.5mln tum na rynku tez zabardzo nie ma jak kontrolowac, wiec policja reaguje tylko w ostatecznosci - zagrozenia zdrowia/zycia. Wiec poinformuj sasiadow i olej ich ewentualne protesty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jak byłem w zeszłym roku na sylwku to sąsiadka koleżanki u której byłem zadzwoniła po Policje. Dzwoniła przy nas z komórki jak szczelaliśmy sobie petardami. Oczywiście nie przyjechali. Onie jak już było wspomniane maja wieksze zmartwienia jak imprezy w miejscach publicznych, gdzie pełno złodziejaszków czychających na nasze dobra materialne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajper Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 W sylwestra jest takie przykazanie, aby 'pobłażliwiej' patrzeć na to co się dzieje i reagować tylko wtedy, kiedy jest to konieczne. Nikogo nie zastanowiło, że np. za picie na ulicy nie spisują i nie wlepiają mandatów w sylwestra ? :) Policja troche inaczej pracuje w sylwestra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Spoko, w sylwestra policja i tak ma pełne ręce roboty wiec nie reagują na zakłócanie porządku lub ciszy nocnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Witam ! Hmmm swego czasu mialem akcje z sasiadami ktorzy mieszkali pod nami i obok nas.Mieszkanie wynajmowane rozne rzeczy sie tam dzialy :blink: Ale jedno trzeba im przyznac dzwonili do nas przychodzili grozili ale nigdy nie zadzwonili na policje. Ale w sylwestra bylo totalne szalenstwo :razz: o 00:00 poszlismy do sasiadki wypilismy szampana pozniej na dol do sasiada i to samo okazalo sie ze wszystko wyszlo bardzo milo (ogolnie widac bylo ze byli zaskoczeni ale rowniez fajnie nas przyjeli...Sasiad wyciagnal flache :D ) Tak wiec poinformuj sasiadow o imprezce a o 00:00 nie zaszkodzi zlozyc zyczen... A Policja na bank nie przyjedzie... Davidian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) jak zadzwonią w sylwestra na policję to prawdopodobnie nikt trzeźwy nie odbierze ;]]]] także luzik :] Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Radek_BVB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Ja bym się tam wcale nie przejmował. Najwyżej wcześniej uprzedzić że może być głośno i już. (w sylwestra zazwyczaj wszędzie jest głośno) Dać im 0,5 tak jak ktoś pisał i bedą się cieszyć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 poinformuj sasiadow pisemnie policja...hmm nawet jesli przyjedzie to zloza wam zyczenia i na tym sie skonczy sylwester jest raz w roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Co prawda ja mieszkam w domu ale sąsiadów mam okropnych. Każdy hałas, kazda troche bardziej bassowata muza a juz dzwonek do drzwi. Tylko flacha załatwia sprawe. Zresztą to zależy jakich ma się sąsiadów... jak mochery to raczej kiepsko przekupic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Co prawda ja mieszkam w domu ale sąsiadów mam okropnych. Każdy hałas, kazda troche bardziej bassowata muza a juz dzwonek do drzwi. Tylko flacha załatwia sprawe. Zresztą to zależy jakich ma się sąsiadów... jak mochery to raczej kiepsko przekupic...jak mochery to nowy odbiornik do radia maryja i bedzie git :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...