andixad Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Chcialbym aby ktos mi doradził jak wyciszyc naped, bo przy kazdym jego dzialaniu slychac , dosyc glosno, moze to wada silniczka(???). ewentyalnie co zrobic zeby przy kazdym uruchamianiu kompa nie probowal odczytywac dyskietki (probuje zaraz po wlaczeniu komputera i jeszcze gdy zostanie uruchonony windows).najlepiej bym je wylaczyl tylko jak? JEZELI nie ten dzial to sorki ale nie wiedzialem w ktorym najlepiej go napisac. Za porady z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Wyłącz w biosie albo całkiem jak mało używasz, albo tylko bootowanie z dyskietki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Wyłącz w biosie albo całkiem jak mało używasz, albo tylko bootowanie z dyskietki.w biosie bootowanie wylaczylem a w systemie ? nie wiem gdzie ? w rejestrze? bo bootoje przy uruchamianiu systemu i przy jego wylaczaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jaki system :>? W win98 (w właściwościach kompa wyłącz wyszukiwanie stacji dysków przy każdym uruchomieniu). Albo możesz spróbować w menadżerze urządzeń wyłączyć stacje :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andixad Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jaki system :>? W win98 (w właściwościach kompa wyłącz wyszukiwanie stacji dysków przy każdym uruchomieniu). Albo możesz spróbować w menadżerze urządzeń wyłączyć stacje :>?W XP'ku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 2 opcje. jak nie uzywasz tego za czesto to odepnij zasilanie, albo w biosie zamiast drive a: floppy 1.44m ustaw none. mozesz tez calkiem wyrwac chwasta, ja tak zrobilem jakies 5 lat temu:P:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 To w menadżerze urządzeń ją wyłącz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 po włączeniu kompa.. wyłącz opcje DRIVE SEEk lub cos pododbnego w biosie (chyba) w windowsie.. najprawdopodobniej antywirus ma opcje skanowania dyskietki przy starcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 po włączeniu kompa.. wyłącz opcje DRIVE SEEk lub cos pododbnego w biosie (chyba) w windowsie.. najprawdopodobniej antywirus ma opcje skanowania dyskietki przy starcie... + 10 sekund wolniejsze uruchomienie kompa :wink:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Na Twoim miejscu już dawno pozbyłbym się takiego starocia... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 jak już wspomniał użytkownik Carlos..... wyrwij chwasta ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Wyrwij chwasta :P Ja bez fdd jade tez od ladnych paru lat i jak widac zyje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 + 10 sekund wolniejsze uruchomienie kompa :wink:.dlaczego? raczej - 10 sekund.. bo komputer nie rusza wogle dyskietki.. mój windows uruchamia sie około 7..8 sekund.. komp też gdzieś tyle... i mam stacje dysków.. mimo że jej nie uzwałem od 2 lat :).. ale ma zmododwane światełko i fajnie mruga.. to jeszcze jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...