Skocz do zawartości
Kyle

Pogorszenie Jakości Obrazu Na Nowych Sterownikach

Rekomendowane odpowiedzi

ograniczenia AA - te usrednianie ,czy tam podzial pixeli to nadal dzielenie na jakies rowne czesci kwadratowe ,wiec tylko rozdrobnienie - co nie zmienia faktu ze sa takie katy pochylenia linie dla ktorych i tak beda schodki

ale jednak da sie je mocno "wyciac" - wszystko zalezy od metody fsaa

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no to wszystko jasne :) Normalne jest ze 8xS daje porazajacy efekt w stosunku do 4xAA ,ale tutaj panowie chyba tylko probowali 4xAA i nie stosowali 8xS :D

bo czesc nie mogla? ;) ogolnie to jest wlasnie dobry przyklad "slabosci" standardowego multisamlingu - jest wydajny, ale nie ze wszystkim sobie radzi. chlopaki z 3dfx'a mieli dobra koncepcje z supersamplingiem, szkoda tylko, ze obecnie jedna firma dalej ja rozwija/la :(

PS. Ladny frame...to chyba na tych wyjeb**** GTX'ach w SLI :huh: pozdrawiam

tak, dokladnie. na jednej 35fps Edytowane przez Sulaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALE LOL !!!

Sterowniki 6.1 i CatalystControlCenter: Doom3 25 fps i beznadziejne filtrowanie w np. 3Dmark 2002 ( dach ma wyraźną granicę rozmazany-ostry, jak przy dwuliniowym a włączone jest AF 16 ). Wywaliłem CCC zainstalowałem ControlPanel (stery bez zmian) i Doom3 36 fps i filtrowanie w np. 3dm już jest poprawne ... :lol:

ps. pomijam że to zafajdane CCC wymaga instalacji .NET faramework i dodatkowo jest ( CCC ) bardzo nieprzejrzyste i po prostu jakoś muławo się ładuje i działa ( w porównaniu do CP )

UPDATE:

Przy instalacji nowych sterów ( np. 6.2 ) i CP najpierw zainstalujcie sterowniki i na nie CP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatecznie ( w kwestii filtrowania i słabej wydajności ) to nie sterowniki ponosiły u mnie winę tylko panel sterujący ( CCC ). Przesiadłem się na Ati Tray Tools - które sterują najnowszymi oficjalnymi Catalyst 6.5 i problemów nie ma. Stary Control Panel ze sterowników 5.11 nie posiada wielu funkcji i z tego powodu jest bezużyteczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi