nevision Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Chciałem wykorzystać 180 dniową wersję Win2k3 z SP1 jako system na moją stację roboczą. Po przeróbce (opisanej na stronie www.xp.net.pl) wszystko hula procz tego, ze mimo iż system wykrywa DirectX 9.0c, to programy widzą tylko 6.0 (np. w statystykach systemu 3DMark 2003) i tak np. 3DMark 2001 ani gry nie chcą się uruchomić. Zaznaczam, że w wersji bez SP1 taka sytuacja nie miejsca. Przypuszczam, że jest to ograniczenie ze strony M$ aby ludzie nie robili takich "przekrętów". Czy da się to jakoś obejść? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...s++2003++direct :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevision Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Pisze wyraznie: Z SP1, który ma już domyślnie DirectX 9.0c Edytowane 13 Grudnia 2005 przez nevision Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickey Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 ja mialem podobny problem z directx, mianowicie po uruchomieniu dxdiag[start>run>dxdiag] nie moglem nawet przeprowadzic testu D3D itp. okazalo sie ze nalezalo zmienic opcje przyspeiszenia grafiki [PPM pulpit>propeties>settings>>advenced>troubleshot] tu przesuwamy suwak maxymalnie w prawo, tak by hardware acceleration bylo na full. po tym zabiegu powinny byc dostepne testy dxdiag, po ich przejsciu i wlaczeniu odpowiednich opcji aplikacje 3d powinny dzialac prawidlowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 nie barzdo moge zczaic po co wam przyspieszanie :"P hehe grafiki i jakies directx na serwerowym systemie ? :P lol do grania to sa inne systemy ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ea66 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 A ja mam nieco inne pytanie: czy to normalne że po Serverkiem 2003 w sterownikach ATI nie ma zakładki SMARTGART?? I czy ma znaczenie czy najpierw zainstalujemy sterowniki grafiki a potem odblokujemy przyspieszanie sprzetowe czy odwrotnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) ja najpierw zainstalowalem stery (bo byly w paczce razem z remixami do nforce) a pozniej odblokowalem przysp. sprzetowe - bylo OK Edytowane 18 Grudnia 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...