goldenSo Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jak płukanie wodą nie działa, to puszczają jakiś środek co ma rozpuścić wosk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jeśli ucho się "zakorkowało" to usuwają wosk za pomocą drucika :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny00 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 tez kiedys mialem "zatkanie" po grypie.. pare dni na jedno ucho a potem juz w ogole gluchlem.. nijak sie z ludzmi dogadac a co dopiero sciagac na tescie z polaka :/ dostelem krople do uszu (nie pamietam jakie) i piguly przeciwalergiczne ale to gowno dalo.. poszedlem do laryngologa raz dmuchnal dmuchawa do nosa i doslownie poczulem roznice pomiedzy wyciszonym mono a dolby surround :] Idz do laryngologa, wepchaj sie w kolejke bez rejestracji powiedz ze masz awarie ucha 30 sekund i z glowy.. najwyzej jeszcze jedna wizyta bedzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Idz do laryngologa, wepchaj sie w kolejke bez rejestracji powiedz ze masz awarie ucha 30 sekund i z glowy.. Ty chyba nie wiesz co mowisz. Laryngolodzy o tej porze sa dosc oblegani i bez rejestracji a tym bardziej bez kolejki nie masz szans nawet dotrzec do gabinetu. Mozesz mi wierzyc, skladam wizyty u laryngologa regularnie od 16 lat ;) Jesli chodzi o sam problem to chyba wszystko zostalo juz powiedziane. Te krople to chyba Otinum (wypadlo mi z glowy, bo w tym roku jakos sobie bez nich radze, a fakt, ze nie slysze polowy tego co ludzie mowia wychodzi mi na dobre ;)). Zazwyczaj przemycie/przeplukanie i ewentualne "przedmuchanie" ucha u lekarza powinno pomoc. Edytowane 17 Grudnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_konio Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 jak mi sie zatkaja uszy to zaczynam ziewac i przechodzi odrazu...takie wymuszenie ziewania pomaga :D rzynajmniej mi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordek Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 mialem kiedys takie cos z uszami po przeziebieniu, wkur... mnie to niesamowicie, zarlem rozne leki ale nic, w koncu poszedlem do lekarza a on mi mowi ze trzeba plukac a ja mu na to ze mialem tak kiedys po przeziebieniu i plukanie nic nie da a on swoje, no wiec zrobili mi to plukanie, woda byla za goraca, nie przyjemne uczucie... po tym plukaniu praktycznie juz nic nie slyszalem na to ucho a i za cholere nie moglem dojsc do domu(cos z blednikiem podobno to normalne).. po tym wszystkim poszedlem prywatnie do laryngologa... lekarz dal mi antybiotyk i juz na drugi dzien ulyszalem wniosek z tego taki , ze najlepiej odrazu udezac do specjalisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ty chyba nie wiesz co mowisz. Laryngolodzy o tej porze sa dosc oblegani i bez rejestracji a tym bardziej bez kolejki nie masz szans nawet dotrzec do gabinetu. Mozesz mi wierzyc, skladam wizyty u laryngologa regularnie od 16 lat ;) A widzisz. A zatkane ucho traktowane jest bardzo poważnie i dostajesz skierowanie na ostry dyżur. Dlatego nie należy się bawić z rejestracją tylko najlepiej uderzyć do szpitala specjalistycznego. W mojej przychodni studenckiej (co ją sprywatyzowali) pani doktor wypisała zwykłe skierowanie. A przy rejestracji do specjalisty pani powiedziała, że następny wolny termin za... 17 dni :mur: A z zatkanym uchem nie ma żartów. Chwila i robi się zapalenie - niestety. Dlatego uderzyłem do szpitala i zrobili mi od ręki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...