Skocz do zawartości
Ozzy_diamond

Looknijcie na te zasilacze

Rekomendowane odpowiedzi

Ten Leadman moze byc calkiem niezly ale ten Shido to jest poprostu 250W :lol: :lol:

Gosciu z numeru kodowego odczytal ze to jest 400W i chce tak ludzia wcisnac :)

Niedawno zakladalem temat o tym zasilaczu i napisalem do goscia maila. Na poczatku nie rozumial o co mi chodzi wiec mu wytlumaczylem i na 2 maila juz nie odpisal :twisted: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Leadman moze byc calkiem niezly ale ten Shido to jest poprostu 250W :lol:  :lol: 

Gosciu z numeru kodowego odczytal ze to jest 400W i chce tak ludzia wcisnac :)

Niedawno zakladalem temat o tym zasilaczu i napisalem do goscia maila. Na poczatku nie rozumial o co mi chodzi wiec mu wytlumaczylem i na 2 maila juz nie odpisal :twisted:  :lol:

mhaaa lol :P

faktycznie :P

ze sa lodozie, ktoorzy sie na to nabieraja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa pytanka:

1. Jak Wy liczycie całkowitą moc zasilacza? Po prostu sumujecie moce przy wszystkich napięciach?

2. Jakie są rozsądne amperaże dla zasiłki 300W? I na co najbardziej zracać uwagę - na 5V czy 12V?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam ten zasilacz LP6100D i nie narzekam.Troche go zmodyfikowałe dodając dwa wentylatory.Jeden na tylnej sciance obudowy a drugi od spodu do tego jeszcze układ termoregulacji.Napięcia pod obciążeniem:11,90-93V 4,92-94V 3,28v.Miałem przez chwile inny zasilacz LEADMAN LP6100D ale to był badziew.Małe radiatory małe trafo brak było połowy elementów na pcb.Na tym zasilaczu mocno obciążonym komp pracuje b. stabilnie.Ale myśle o TOPOWER 420W bo lubie mieć markowe elementy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi nie gra od każdego słyszę że ma napięcia poniżej tych co powinien mieć a u mnie:

Core: 1,81V powinno być 1,75

3,3V: 3,36V

5V: 5:13V

12V: 11,93

czy to jest normalne, może płyta główna źle podaje. Moja zasiłka to 250W Enlight

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi nie gra od każdego słyszę że ma napięcia poniżej tych co powinien mieć a u mnie:

Core: 1,81V powinno być 1,75

3,3V: 3,36V

5V: 5:13V

12V: 11,93

czy to jest normalne, może płyta główna źle podaje. Moja zasiłka to 250W Enlight

Moze zle podawac. U mnie jedynie zle podawala na 12V ale w MBM ustawilem odpowiednie rzeczy i teraz podaje tak jak powinna.

U mnie np. prawie wszedzie jest ok:

3,3V - 3,3V :)

5V - 4,89V

12V - 12,11V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaden sie nei nadaje

moj codegen 300W ma 12A przy 12V a tamte lipa gofno z daleka od takich wynalazkow

szkoda gadac po prostu

Grzybu jak sie nie znasz to sie nie odzywaj.

Ostatnio sam kupowałem zasilacz i miałem 4 do wyboru:

Leadman LP-6100D 400W

http://www.tweakingworld.de/index.php?url=...dmanpsu/01.html

mimo że oznaczenia modelu sie zgadzają parametry są te same. Ale co firma to dirma. cena około 130zł

Foxcoon/Deer DR-A400ATX podobno dobre i ciche zasilacze, sam go kupiłem i jestem zadowolony. Na thlonie XP 1.7+ (palomino) i 2.1W czyli koło 100W 2xBaracuda IV, CD-RW, CD miałem +5V powyżej 4.84V pomimo że wiadomo o tym jak Shutle AK312 gubi napięcia przy dużym obciążeniu. Zasilacz jest naprawde cichy. cena 130zł

Hunt- Key 350W wiadomo że dobre ale głośne i problem ze współpracą z Baracudami (zasilacz piszczy) cena 145zł nie dziękuje postoje

Q-tek 400W odjechany zasilacz 2 kolorowe przeźroczyste wentyle cena 175zł (nie wszystko złoo co sie świeci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa pytanka:

1. Jak Wy liczycie całkowitą moc zasilacza? Po prostu sumujecie moce przy wszystkich napięciach?

2. Jakie są rozsądne amperaże dla zasiłki 300W? I na co najbardziej zracać uwagę - na 5V czy 12V?

Ja tak skromnie odpowiem na drugie pytanie. Dla 300W powinien mieć co najmniej 30A w +5V. Ja zwracam uwage na to, bo w tabelkach podają zwykle jako pierwsze, a jak to dobre to i reszta dobra.

Dobry zasilacz będzie mial 35A w +5V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak skromnie odpowiem na drugie pytanie. Dla 300W powinien mieć co najmniej 30A w +5V. Ja zwracam uwage na to, bo w tabelkach podają zwykle jako pierwsze, a jak to dobre to i reszta dobra. 

Dobry zasilacz będzie mial 35A w +5V.

troszke nie tak :)

o ile pamietam specyfikacja ATX 2.03 przewiduje dla 300W zasilaczy takie minimalne wymogi amperazu

+5 = 25A

+3.3 = 20A

+12 = 12A

jak sprawdze i okaze ze sie pomylilem to poprawie :)

PS co do dobrego 300W - np moj s.p. 300W Enlight spelnial takie minimalne wymagania tyle ze mial na +12 = 13A i spokojnie stawal w szranki z 350W HuntKey :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaden sie nei nadaje

moj codegen 300W ma 12A przy 12V a tamte lipa gofno z daleka od takich wynalazkow

szkoda gadac po prostu

Grzybu jak sie nie znasz to sie nie odzywaj.

Ostatnio sam kupowałem zasilacz i miałem 4 do wyboru:

Leadman LP-6100D 400W

http://www.tweakingworld.de/index.php?url=...dmanpsu/01.html

mimo że oznaczenia modelu sie zgadzają parametry są te same. Ale co firma to dirma. cena około 130zł

czlowieku masz jakis problem widze

na stronie ktora podales badaja zasilacz 400W ale w specyfikacji napisaleli

ze przy 12v daje 25A wiec z deka o 13A wiecej niz ten na allegro

wiec nie stawiaj ich w jednym rzedzie ten z allegro to wielki LOL

jush wole swego coedeshita w swojej budzie bo jest sprawdzony model cichy i w miare na swe mozliwosci wydajni nie mam z nim problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na -12V napięcie wynosi ok -7V... o co tu chodzi ?

oczywiscie mierzysz miernikiem uniwersalnym a nie czytasz bzdety ktore wypisuja programy lub czasem BIOS :?:

przy takim napieciu dawno nie mial bys zasilacza albo calego kompa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...