Skocz do zawartości
WCC

Radek 9550 Vs 9500@9700 Co Kupic ?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka, moj kolega chce kupic karte Radka 9550 Gigabyte 128 MB 128 bit, probuje go przekonac ze Radek Sapphire 9500 64 MB modowalny na 9700 ( 8 potokow ) jest lepszy ale on nie chce mi cos wierzyc, prosze napiszcie kto ma racje )))) zeby przekonal sie ktora karte ma kupic

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9500@9500 PRO , hmmm wiec co pozwala zmodowac na 9700 ??? jak jeszcze nie dawno przed reinstalka windy i wgraniem normalnych sterow wykrywal go jako 9700.

Juz sam nie wiem o co chodzi :)))

Nie da sie zmodowac na 9700. 9500PRO i 9700 rozni tylko szyna pamieci, pierwszy ma 128bit, drugi 256bit. Jedyna roznica. Byly kiedys 9500 na szynie 256bit i jak odblokowales potoki to miales prawdziwego 9700, ale nie bylo za wiele tych kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec wlasnie moja ma 256 bit :))) tak myslalem czyli rozumiem ze to rarytas :))))

No niekoniecznie, bo stery tej karty poprostu pisza, ze jest 9700, temu nie nalezy wierzyc. Jedynym sposobem jest zobaczyc jak masz ulozone pamieci. Zobacz na te karty http://www.overclockers.ru/images/lab/2003/02/27/cards.jpg dwie na gorze to 128bit (pamieci w jednej linii), ta jedna na dole to 256bit (pamieci w literke "L").

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jeszcze takie pytanko , chce kupic radka x700 PRO 128 bit 128 MB, z tym ze niektore karty maja pameci prostokatne a nie ktore kwadratowe, niektore maja wtyczke dodatkowa a niektore nie maja, o co chodzi ????

zebym nie wpakowal sie w jakas kabale ???????????

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi