Toxias Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76903590 Co myślicie o tej nagrzewnicy. Mam problem bo szukałem na forum i widziałem rózne modele wszędzie pisze że całe miedizane a tu że aluminiowe więc jak to się ma do siebie. Warta jest swojej ceny, może macie jakieś przykłądy jak ja zmodować na luxus. Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Toxias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 pierwsze widze zeby nagrzewnica typu Harrison byla miedziano aluminiowa:)...kolo nie wie co pisze, przeciez to by tak zaroslo korozja ze w ciagu 2 pierwszych lat uzywania wozu z tym w srodku ogrzewanie calkiem przestaloby funkcjonowac:D. Poczytaj faq o nagrzewnicach to bedziesz wiedzial co i jak...A co do modowania to po co to robic? chowasz to w budzie i i tak nie widac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 w nagrzewce harrisona nie ma ani grama aluminium. ten szary metal na finach, to cyna. ogólnie harrisony są cenione przez użytkowników WC ze względu na niezłą wydajność. jeżeli chodzi jednak o czyszczenie i modyfikacje, to ze względu na konstrukcję, czynności te są utrudnione w porównaniu np do nagrzewnic z 126p albo japońskich. proponuję zajrzeć do mućkowej WEN B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 może macie jakieś przykłądy jak ja zmodować na luxus.Looknij w moją sygnaturkę- lewy dolny róg- to właśnie ona po modyfikacji. BTW- ta nagrzewnica jest od rekorda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxias Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Poczytaj faq o nagrzewnicach to bedziesz wiedzial co i jak...A co do modowania to po co to robic? chowasz to w budzie i i tak nie widac...Czytałęm nie tylko FAQ użyłęm opcji szukaj i dlatego w końcu zapytałem bo się nie dowiedziałem A o Śniedzeniu wiem, no i nawet Ten kolega sprzedawca napisałe że musiał ja papierem ściernym pzrejechać żeby to zeskrobać proponuję zajrzeć do mućkowej WENO co Ci chodzi co to jest?? Looknij w moją sygnaturkę- lewy dolny róg- to właśnie ona po modyfikacji. BTW- ta nagrzewnica jest od rekorda. No Ty mistrzu w sygnaturce masz boski sprzęt ale za drogi na moją kieszeń Cos pięknego podziwiam. Gdyby tak do 100 zł Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Toxias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 WEN= Wielka Encyklopedia Nagrzewnic...szumna nazwa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxias Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Sprzedwaca pisze: Sprzedaję chłodnicę z Opla Recorda/Kadeta, jest ona "dużym bratem" Kadeta i oczywiście sprawuje się jeszcze lepiej. Jest w 100% szczelna, i to jest pewne gdyż funkcjonowała w moim układzie chłodzenia wodneg. Lekko jest przeszlifowany papierem sciernym gdyz troszke byl utleniony (zasniedzialy) Czyli z tego wynika że jest aluminiowa, ale nigdzie o takiej nie znalazłem wzmianki. Polegam róznież na zdaniu mechl!na, więc moze to cyna! Tylko pytanie z cyna też sie utlenia?? Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Toxias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Nagrzewnica jest mosiężno (zbiorniki i rurki) miedziana (lamelokanały). To co widać na wierzchu lameli to cyna- harrisy są tak specyficznie lutowane- cyna wchodzi na około 5mm wgłąb- dalej jest czysta miedź. Cyna z czasem może zczernieć- co jednak nie wpływa na wydajność nagrzewnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 napisałem Ci przecież, że to cyna. są nią polutowane finy, które jednocześnie są w harrisonach kanałami. ciężko to opisać bez fotografii przekroju nagrzewnicy. co do utleniania, to każdy metal się utlenia :) ale nie będziesz miał problemu z utlenianiem się cyny i korozją w układzie WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxias Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) - nagrzewnic kilku historia - Miałeś w swojej ofercie coś na poziomie 100 zł a może będziesz miał To odrazu zapytam co myslisz o tych chłodnicach w temacie BIP za 210 zł !!! One są miedziane czy aluminiowe bo widziałem tam sprzeczne wypowiedzi a sam tego nie wychwytuje http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...3&cPath=5_34_35 Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Toxias Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Material: copper lamellae, pre-chambers of brass, laterally steel chrome-plated mountings. Miedziane lamele, zbiorniki mosiężne, stalowe boki (typowy fiacior ;-) ). Bardzo fajne chłodniczki- odpowiedniki Black Ice Extreme 2. Spodziewana duża wydajność. Na dzień dzisiejszy zawiesiłem "produkcję"- skutek niemieckiej konkurencji ;-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Kedzil, WEN brzmi lepiej niz EN ;P Na dzień dzisiejszy zawiesiłem "produkcję"- skutek niemieckiej konkurencji icon_wink.gif Hehe, widze, ze nie tylko mi zrzuty od niemców i Samhain dokopał do [gluteus maximus] ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Skoro tak bardzo zależy ci na cenie to proponuje kupienie na allegro: skraplacza albo nagrzewnicy od [foldzwagena] cena od 25 do 40 wszystko nowe i czyste !! Konstrukcje są w miare wydajne... ale sa z aluminium więc aby zaradzić korozji trzeba użyć (dolać do układu) copalu... łatwo i przyjemnie No prawie, czasami trzeba je jeszcze lekko przerobić ale to mały pikuś !! Edytowane 13 Grudnia 2005 przez kfh13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toxias Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Oj Kaczucha. Fajny masz avatar. Dobrze że na codzień robisz lepszą minke. Daj Ty mi spokój z copalem. Do zobaczenia jutro w szkole. a czemu nie ten Kadet?? Zreszta zapytam Cię osobiście Kaczuszka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ehhh ludzie ludzie, kadet ma rurki miedziane za to finy aluminiowe, czytajcie forum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ehhh ludzie ludzie, kadet ma rurki miedziane za to finy aluminiowe, czytajcie forum!Coś jeszcze chcesz dodać? Jezeli sie nie znasz to nie wypowiadaj sie... Nagrzewnica jest mosiężno (zbiorniki i rurki) miedziana (lamelokanały). To co widać na wierzchu lameli to cyna- harrisy są tak specyficznie lutowane- cyna wchodzi na około 5mm wgłąb- dalej jest czysta miedź. Cyna z czasem może zczernieć- co jednak nie wpływa na wydajność nagrzewnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ehhh ludzie ludzie, kadet ma rurki miedziane za to finy aluminiowe, czytajcie forum!No własnie czytaj panie_ultra_spec_peltier_mastach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ehhh ludzie ludzie, kadet ma rurki miedziane za to finy aluminiowe, czytajcie forum!tak jest to było mocne :D wygląda na to, że ty nie czytasz! :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ehhh ludzie ludzie, kadet ma rurki miedziane za to finy aluminiowe, czytajcie forum! :lol2: :lol2: :lol2: :blink: :mur: :mur: :mur: ...... nic więcej na ten temat ... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...