Skocz do zawartości
Toxias

Kadet - Nagrzewnica

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76903590

Co myślicie o tej nagrzewnicy. Mam problem bo szukałem na forum i widziałem rózne modele wszędzie pisze że całe miedizane a tu że aluminiowe więc jak to się ma do siebie.

Warta jest swojej ceny, może macie jakieś przykłądy jak ja zmodować na luxus.

Dołączona grafika

Edytowane przez Toxias

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze widze zeby nagrzewnica typu Harrison byla miedziano aluminiowa:)...kolo nie wie co pisze, przeciez to by tak zaroslo korozja ze w ciagu 2 pierwszych lat uzywania wozu z tym w srodku ogrzewanie calkiem przestaloby funkcjonowac:D. Poczytaj faq o nagrzewnicach to bedziesz wiedzial co i jak...A co do modowania to po co to robic? chowasz to w budzie i i tak nie widac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w nagrzewce harrisona nie ma ani grama aluminium. ten szary metal na finach, to cyna. ogólnie harrisony są cenione przez użytkowników WC ze względu na niezłą wydajność. jeżeli chodzi jednak o czyszczenie i modyfikacje, to ze względu na konstrukcję, czynności te są utrudnione w porównaniu np do nagrzewnic z 126p albo japońskich.

proponuję zajrzeć do mućkowej WEN B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj faq o nagrzewnicach to bedziesz wiedzial co i jak...A co do modowania to po co to robic? chowasz to w budzie i i tak nie widac...

Czytałęm nie tylko FAQ użyłęm opcji szukaj i dlatego w końcu zapytałem bo się nie dowiedziałem

A o Śniedzeniu wiem, no i nawet Ten kolega sprzedawca napisałe że musiał ja papierem ściernym pzrejechać żeby to zeskrobać

proponuję zajrzeć do mućkowej WEN

O co Ci chodzi co to jest??

Looknij w moją sygnaturkę- lewy dolny róg- to właśnie ona po modyfikacji.

BTW- ta nagrzewnica jest od rekorda.

No Ty mistrzu w sygnaturce masz boski sprzęt ale za drogi na moją kieszeń Cos pięknego podziwiam. Gdyby tak do 100 zł Edytowane przez Toxias

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedwaca pisze:

Sprzedaję chłodnicę z Opla Recorda/Kadeta, jest ona "dużym bratem" Kadeta i oczywiście sprawuje się jeszcze lepiej.

Jest w 100% szczelna, i to jest pewne gdyż funkcjonowała w moim układzie chłodzenia wodneg. Lekko jest przeszlifowany papierem sciernym gdyz troszke byl utleniony (zasniedzialy)

Czyli z tego wynika że jest aluminiowa, ale nigdzie o takiej nie znalazłem wzmianki.

Polegam róznież na zdaniu mechl!na, więc moze to cyna! Tylko pytanie z cyna też sie utlenia??

Edytowane przez Toxias

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrzewnica jest mosiężno (zbiorniki i rurki) miedziana (lamelokanały). To co widać na wierzchu lameli to cyna- harrisy są tak specyficznie lutowane- cyna wchodzi na około 5mm wgłąb- dalej jest czysta miedź.

Cyna z czasem może zczernieć- co jednak nie wpływa na wydajność nagrzewnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem Ci przecież, że to cyna. są nią polutowane finy, które jednocześnie są w harrisonach kanałami. ciężko to opisać bez fotografii przekroju nagrzewnicy.

co do utleniania, to każdy metal się utlenia :) ale nie będziesz miał problemu z utlenianiem się cyny i korozją w układzie WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- nagrzewnic kilku historia -

Miałeś w swojej ofercie coś na poziomie 100 zł a może będziesz miał

To odrazu zapytam co myslisz o tych chłodnicach w temacie

BIP za 210 zł !!!

One są miedziane czy aluminiowe bo widziałem tam sprzeczne wypowiedzi a sam tego nie wychwytuje

http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...3&cPath=5_34_35

Edytowane przez Toxias

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Material: copper lamellae, pre-chambers of brass, laterally steel chrome-plated mountings.

Miedziane lamele, zbiorniki mosiężne, stalowe boki (typowy fiacior ;-) ).

Bardzo fajne chłodniczki- odpowiedniki Black Ice Extreme 2. Spodziewana duża wydajność.

Na dzień dzisiejszy zawiesiłem "produkcję"- skutek niemieckiej konkurencji ;-) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro tak bardzo zależy ci na cenie to proponuje kupienie na allegro:

skraplacza albo nagrzewnicy od [foldzwagena] cena od 25 do 40 wszystko nowe i czyste !!

Konstrukcje są w miare wydajne... ale sa z aluminium więc aby zaradzić korozji trzeba użyć (dolać do układu) copalu... łatwo i przyjemnie No prawie, czasami trzeba je jeszcze lekko przerobić ale to mały pikuś !!

Edytowane przez kfh13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh ludzie ludzie, kadet ma rurki miedziane za to finy aluminiowe, czytajcie forum!

Coś jeszcze chcesz dodać?

Jezeli sie nie znasz to nie wypowiadaj sie...

Nagrzewnica jest mosiężno (zbiorniki i rurki) miedziana (lamelokanały). To co widać na wierzchu lameli to cyna- harrisy są tak specyficznie lutowane- cyna wchodzi na około 5mm wgłąb- dalej jest czysta miedź.

Cyna z czasem może zczernieć- co jednak nie wpływa na wydajność nagrzewnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi