Skocz do zawartości
Elrond

Jaki Gf7800? + Chldozenie Vga Vf700-cu Led

Rekomendowane odpowiedzi

interesuje mnie ktoraś z kart GF7800GT Karty 7800GT(ewentualnie innej firmy ktorej tu nie ma)

chcialbym na niej zamontowac chłodzenie VGA VF700-Cu LED.

Czy ktos wie moze czy to chlodzenie udzwignie 7800 w truybie cichym (najlepiej przy obciazeniu).

Druga sprawa to jaka karte wybrac??Jakiej firmy aby montaz innego chlodzenia był mozliwy.

poprzednio mialem 5900xt WinFasta - przy zdejmowaniu fabrycznego chlodzenia (chaialem zamontowac kanapke zalmana) ktore bylo niestety przyklejone uszkodzilem IHSa (lekko odgiety) na szczescie dalo sie reklamowac:)

Czy ktoś sie orientuje ktore karty są "klejone" a które są na zwyjkła paste termo??

pozdro

Edytowane przez Elrond

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znalazlem na forum i wrzucilem tego 5900fx do zamrazalki na 20minut i niestety nic mi ten klej nie skruszal;/ (a neizle mrozi) moze cos zle zrobilem - w maire mozliwosci wolabym karte z ktorej fabryczne chlodzenie poprostu bym odkrecil i zdjal (bez uzywania sily lub zamrazalki)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zapytaj w temacie o gf 7800gt ale ma na 99,9% 1 częściowe chłodzenie odkręcane na pascie chyba że znajdziesz jakiegos dziwolaga

nie kupuj w komputroniku bo maja drogo leadteki chodza po 1350-1400 albo i mniej a galaxy widziałem za 1250 i to w moim mieście

Edytowane przez Mac'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi