victor89 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Jakimi cechami procesora, jakich oznaczeń mam szukać, żeby zwiększyć prawdopodobnieństwo trafienia na dobrą serię do o/c, pentiuma III coopermine? Mam mobo które robi FSB 142 synchro z pamięciami (to jest pewna częstotlowość, dalej nie wiem :)). Więc prosze o rady, interesuje mnie o/c w granicach 950mhz - 1,1Ghz, ale też nie chce wywalać majątku na procka tego typu :] Pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Przecież jeżeli synchronicznie to nie z MOBO, a z procesorem!! Naprawde warto użyć szukajki - nic nie boli, odpowiedź zazwyczaj jest o wiele szybsza... itp., itd!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Przecież jeżeli synchronicznie to nie z MOBO, a z procesorem!! Naprawde warto użyć szukajki - nic nie boli, odpowiedź zazwyczaj jest o wiele szybsza... itp., itd!! Wyobraź sobie że jednak szukałem trochę ;) Mam mobo które robi FSB 142 synchro z pamięciami Magistrala systemowa idzie synchronicznie z pamięciami - naucz sie czytać ze zrozumieniem, to nic nie boli z procesorem? To nie na platforma ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasek21 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 (edytowane) Dobra napisz jaką masz płytke!! Te twoje 142Mhz mogą być ograniczane przez procesor, pamięć lub nie masz na płycie odpowiednich dzielników - PCI lub AGP mogą być przetaktowane i więcej dlatego nie idzie!! U mnie przy FSB 150 wysypuje muzyke!! Tutaj znajdziesz to czego szukasz Baza overclockers.com: http://www.cpudatabase.com/index.cfm?Action=search Edytowane 13 Grudnia 2005 przez Kasek21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) Dobra napisz jaką masz płytke!! Te twoje 142Mhz mogą być ograniczane przez procesor, pamięć lub nie masz na płycie odpowiednich dzielników - PCI lub AGP mogą być przetaktowane i więcej dlatego nie idzie!! U mnie przy FSB 150 wysypuje muzyke!! Tutaj znajdziesz to czego szukasz Baza overclockers.com: http://www.cpudatabase.com/index.cfm?Action=search Ja mam seagate Medalista, więc wole nie ryzykować wyżej niż 142mhz, aczkolwiek P2 350 poszedł na FSB 152 (ale dysk dane stracił) ;) Co za płyta? MSI Slot 1, 440BX... jak przyjde do domu to powiem wieczorkiem :D Memki mam pc133 3x128 Edytowane 14 Grudnia 2005 przez victor89 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...