Kain15 Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Amd Barton z szyną 400mhz Amd ujawniło, że kolejny Athlon, pod kodową nazwą Barton, będzie pracował z szyną 200mhz( czyli efektywnie 400). Przyspieszenie szyny przyniesie w efekcie wzrost wydajności procesora, ale nie będzie on raczej aż tak wielki, jak to ma miesce w przypadków procesorów Intela. Jedynym dostępnym obecnie chipsetem, przystosowany do pracy z 400mhz szyną jest nForce2 Nvidii. Wiadomo również że Via opracowywuje dla Bartona chipset Kt400A. Niestety posiadacze płyt z socket A , pomimo zgodności podstawek, nie będa mogli zastosować w nich nowych ,,Athloników". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Ok poprosze o wyjasnienia. Ktos od kogos zwala Dokladnie slowo w slowo to samo widze na: http://www.extremepc.gral.pl/ i nie tylko ten news ale i inne sa identyczne lub bardzo podobne Newsy na expc sa podpisane przez nijakiego Biały - i datowane na 15:08 czyli pozniej niz ten post na forum Mozesz mi to wyjasnic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kain15 Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Nie wiem, jak podałem newsy biorę z włoskiego Pc Laba. Czy możesz mi dokładnie podać adres strony? Czyżby ktoś kopiował moje posty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kain15 Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Niekiedy też biorę newsy z http://www.hwextreme.com/ ale bardzo rzadko. Jak narazie spróbuje się skontaktować z Białym o co tu chodzi na gg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kain15 Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A w ogóle jak wspomniałeś mój post został wcześniej stworzony, co mówi na moją korzyść. W ogóle jestem ciekay tą cała sprawą :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 wyslalem wam obu na prv info o tej sprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 www.extremepc.gral.pl --> jak rozumiem nie wysylales im tych newsow ok dziekuje skontaktuje sie z expc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 OK wyjasnilem calosc plagiat byl z ich strony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kain15 Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Czyli co się dokładnia dowiedziałeś? Jak próbowałem porozmawiać z Białym ten mnie kompletnie olał :evil: . Tylko zarąbać takiego :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ze przyznaje sie do plagiatu, ma usunac wiadomosci i opublikowac przeprosiny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Amd Barton z szyną 400mhz Amd ujawniło, że kolejny Athlon, pod kodową nazwą Barton, będzie pracował z szyną 200mhz( czyli efektywnie 400). Przyspieszenie szyny przyniesie w efekcie wzrost wydajności procesora, ale nie będzie on raczej aż tak wielki, jak to ma miesce w przypadków procesorów Intela. Jedynym dostępnym obecnie chipsetem, przystosowany do pracy z 400mhz szyną jest nForce2 Nvidii. Wiadomo również że Via opracowywuje dla Bartona chipset Kt400A. Niestety posiadacze płyt z socket A , pomimo zgodności podstawek, nie będa mogli zastosować w nich nowych ,,Athloników". Ciekawe dlaczeno nie będzie można wsadzić Bartona do KT333 - przecież na 166MHz chyba też pójdzie, a poza tym KT333 ma FSB do 230MHz. Jedyny problem jest z dzielnikiem. Można szeżej o tym - czy ten procek jest niekompatybliny, czy chodzi tylko o magistralę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Szyna FSB (w Via KT333) to tylko max. 333 a nie 400 dlatego !!! Ja juz zczekam na Bartona mam na niego ochote ciekawe jaka cena będzie ktoś moze coś wie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 i co z tego jak na Via KT 400 tez nie działa tylko będzie działac w wersji A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 W teori musi działać :P, pewnie w praktyce gorzej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...