madmax57 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 z Poczta Polska to roznie bywa chociaz ostatnimi czasy polepszylo im sie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 raz wpłącałem sam do siebie, byłem na pp w poniedziałek i wpłcciłem (600 zł chyba) we wtrek bylo jakies swieta, wiec wiedziałem ze nie bedzie ale była na srode (szkoda ze nastepnego tygodnia - czyli szło10 dni :D ) Co do zamowienia to ja sie pisze tylko jak termin chociaz ten 5ty, ale nie 30ty :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 raz wpłącałem sam do siebie, byłem na pp w poniedziałek i wpłcciłem (600 zł chyba) we wtrek bylo jakies swieta, wiec wiedziałem ze nie bedzie ale była na srode (szkoda ze nastepnego tygodnia - czyli szło10 dni :D ) Co do zamowienia to ja sie pisze tylko jak termin chociaz ten 5ty, ale nie 30ty :( ja bym tam mogl poczekan nawet i do 10go ale niejestem sam wiec niech sie inni wypowiedza ktorym zalezy na czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 ja bym tam mogl poczekan nawet i do 10go ale niejestem sam wiec niech sie inni wypowiedza ktorym zalezy na czasie no dobra, jeszcze jest czas, ja na pewno nie bede mogł przed 1szym, zobaczym jak dzuo chetnych bedzie do 30tego i czy paczka prekroczy 20 kg............. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 ja bym tam mogl poczekan nawet i do 10go ale niejestem sam wiec niech sie inni wypowiedza ktorym zalezy na czasiemi też się nie śpieszy jak dla mnie to może i być 20 stycznia zamówione. Teraz to trzeba kase na bloczki zbierać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 a mi odwrotnie spieszy sie towar dla kumpla, ktory jest niecierpliwy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areo Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Mi podobnie się śpieszy gdyż nie moge skończyc ze złożeniem mojego pierwszego WC:cry:brakuje mi tylko własnie zamawianego towaru z Alphacool:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Ile by kosztował w ramach tego zamówienia ten bloczek: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...6&cPath=5_18_21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) BIP3 - LINK --> 195 zł BIX2 - LINK --> 195 zł BIX3 - LINK --> 230 zł Na stronce piszą, że ten "BIX3" to RAD Alphacool NexXxoS Xtreme III. To jak w koncu jest? Czy roznią się te chlodnice tylko ceną? Jesli pytanko juz bylo, to przepraszam, ale niestety nie zdazylem preczytac jeszcze tego calego tematu, a chcialbym sobie BIXa 3 lub ew. 2 sprawic... To 230 zł jest razem z transportem i wszystkim, tak? PS Ten BIX3 jest bez zadnych wentyli, nie? Edytowane 23 Grudnia 2005 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
themOn Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Ile by kosztował w ramach tego zamówienia ten bloczek: http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...6&cPath=5_18_21 30 eur + 40zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 To 230 zł jest razem z transportem i wszystkim, tak? PS Ten BIX3 jest bez zadnych wentyli, nie? Tak 230 zl za bix 3 to jest juz cena za wszystko. Czytaj pierwszy post ! Co do wentyli to oczywiscie nie ma zadnych - trudno zeby za ta cene dawali jeszcze wentylatory :D Ja sie juz zdecydowalem na 100% na BIX'a 3 ... Mam nadzieje ze zamowienie bedzie zrealizowane jak najszybciej ;) Bo dla Bixa sie wstrzymalem ze zlozeniem WC :/ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Tak 230 zl za bix 3 to jest juz cena za wszystko. Czytaj pierwszy post ! Co do wentyli to oczywiscie nie ma zadnych - trudno zeby za ta cene dawali jeszcze wentylatory icon_biggrin3.gif Ja sie juz zdecydowalem na 100% na BIX'a 3 ... Mam nadzieje ze zamowienie bedzie zrealizowane jak najszybciej icon_wink2.gif Bo dla Bixa sie wstrzymalem ze zlozeniem WC :/ Dzięki za odpowiedz. Jednak dlaczego tam ten BIX3 ma jakąś dziwną nazwę i cenę dwa razy niższą, niż u nas? A na dodatek inaczej wyglada trochę... http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...5&cPath=5_34_35 http://mcs.pc.pl/produkt695.html Czy moze mnie ktos upewnic, ze to na pewno to samo? Jesli tak, to i ja prawdpopodobnie ją wezmę ;) PS Jak to jest z wężami? Jakie można by do niej podłączyć? Czy da radę 8/10? Edytowane 23 Grudnia 2005 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Ile by kosztował w ramach tego zamówienia ten bloczek: 1831844[/snapback] Na stronce piszą, że ten "BIX3" to RAD Alphacool NexXxoS Xtreme III. To jak w koncu jest? Czy roznią się te chlodnice tylko ceną? Jesli pytanko juz bylo, to przepraszam, ale niestety nie zdazylem preczytac jeszcze tego calego tematu, a chcialbym sobie BIXa 3 lub ew. 2 sprawic... To 230 zł jest razem z transportem i wszystkim, tak? Wy lenie czytajcie pierwszy post :] --> Jako że pierwsze zamówienie można uznać za udane i wszyscy zamawiający (Aerial, Fubarek, Binek, Kosiarz, Misiom1, Copycd, Kooboos, Wtp85, Garfield^, Sector19 i JA) sa zadowoleni mozna sie zbierac na druga czesc bo panowie z Niemiec maja jeszcze kilka fajnych zabaweczek w sklepie. Cała oferta jest oczywiscie na ich stronie WWW Ja tutaj przedstawie kilka ciekawszych Podana cena zawiera nastepujace koszta: - cene wybranego produktu - kurier DHL z DE do PL - kurier DHL w PL do zamawiajacego - koszt przelewu € do DE Jednym słowem X€ + ~40zł Inne opcje transportu (kilka rzeczy w jednym zamówieniu) ---> TUTAJ [Produkty] Chłodnice: BIP3 - LINK --> 195 zł BIX2 - LINK --> 195 zł BIX3 - LINK --> 230 zł Totalny HARDCORE LINK --> 410 zł :blink: Bloki wodne: WAK MB Alphacool NexXxoS NB-SLI 1 Northbridge - LINK --> 160zł CPU Alphacool NexXxoS XP Bold AMD 64 - LINK --> 175zł Alphacool NexXxoS NVXP-3 6800/7800 - - LINK --> 300zł :blink: Planowany termin zamówienia - 30.12.2005 do tego dnia tez czekam na ewentualne wplaty (po potrzebne dane do przelewu zapraszam na maila albo gg:1953739) Lista osob ktore wyraziły checi uczesniczenia w tym zamówieniu: - JA - Garfield^ - MLJ - Areo - AVEnger_Ak - piterq1991 oraz nie do końca pewni - kszonek - Jawor_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Wy lenie czytajcie pierwszy post :] --> Przeczytalem, ale wolalem się upewnic... Jednym słowem X€ + ~40zł Ww cytat troche mysli, myslalem, ze chodzi o to, ze trzeba do ceny podanej nizej dodac jeszcze 40zl za transport... Prosze o odpowiedz na pytanka z postu wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Przeczytalem, ale wolalem się upewnic... Ww cytat troche mysli, myslalem, ze chodzi o to, ze trzeba do ceny podanej nizej dodac jeszcze 40zl za transport... Prosze o odpowiedz na pytanka z postu wyzej z wezami jest tak ze podłaczasz jakie chcesz krocce i koniec. chłodnice nie sa ttakie same, sa innych firm, ale nie ma miedzy nimi duzej ropznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 chłodnice nie sa ttakie same, sa innych firm, ale nie ma miedzy nimi duzej ropznicy Nie ma duzej roznicy, czyli jaka jest? *** Wyjezdzam na ok. 3 dni, raczej na forum mnie nie bedzie przez ten czas, wiec moge nie odpowiadac, ale prosze zaliczyc mnie do grona "jeszcze nie do konca zdecydowanych". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Nie ma duzej roznicy, czyli jaka jest? NIe ma roznicy... jestem posiadaczem Alphacoola Extreme III I rozni sie ona tylko tym ze nie am pomalowanej blachy... na czarno. A ereszta taka sama... NAwet waga ta sama :), a wlasnie dlatego ze nie nazywa sie BIX3 jest taka tania... bo tak to za firme sie placi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 NIe ma roznicy... jestem posiadaczem Alphacoola Extreme III I rozni sie ona tylko tym ze nie am pomalowanej blachy... na czarno. A ereszta taka sama... NAwet waga ta sama :), a wlasnie dlatego ze nie nazywa sie BIX3 jest taka tania... bo tak to za firme sie placi... rozumiem ze masz porownanie do bixa....... ja jak kupie to porownam sobie z oryginalnym bixem to bedzie wiadomo, ale pewnosci nie ma ze rzonic konstrukcyjnych nie ma, bo chyba nikt jeszcze u nas nie miał okazji porownac bix3 i alphabix3............ ale jezeli roznica jest to zadna............ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 rozumiem ze masz porownanie do bixa....... ja jak kupie to porownam sobie z oryginalnym bixem to bedzie wiadomo, ale pewnosci nie ma ze rzonic konstrukcyjnych nie ma, bo chyba nikt jeszcze u nas nie miał okazji porownac bix3 i alphabix3............ ale jezeli roznica jest to zadna............ ;) Nie mialem w ukladzie zalanego BIX3... Tylko "macalem" bo zbieralem sie na taka chlodniczke... i teraz moja wymacana jest taka sama (ta blacha tylko ma minimalnie inny ksztalt - ale to sie zmienialo w roznych modelacc(rocznikach) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Nie mialem w ukladzie zalanego BIX3... Tylko "macalem" bo zbieralem sie na taka chlodniczke... i teraz moja wymacana jest taka sama (ta blacha tylko ma minimalnie inny ksztalt - ale to sie zmienialo w roznych modelacc(rocznikach) ) no jak wymacane to spoko ;] hehe, w zasadzie nawet jakbyu maiła byc o te 2% gorsza to za ta cene................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtp85 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Ja najprawdopodobniej wezme ta pompke. Ostateczna odpowiedz dam w przyszlym tygodniu. PS. Jak myslicie da rade z trzema blokami i bix3 :) Edytowane 23 Grudnia 2005 przez wtp85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Ja najprawdopodobniej wezme ta pompke. Ostateczna odpowiedz dam w przyszlym tygodniu. PS. Jak myslicie da rade z trzema blokami i bix3 :) raczej da rade, ale dlaczego nie realitynetowy coolriver? daj polakowi znad morza zarobic pare groszy, a nie niemcom ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) raczej da rade, ale dlaczego nie realitynetowy coolriver? daj polakowi znad morza zarobic pare groszy, a nie niemcom ;) Ja dzis zamontowalem Coolteka 750 12V, i powiem ze swietna sprawa pompka 12V. Pelna regulacja, nieskazitelna cisza, do tego kompaktowa i cala z metalu :) Btw kszonek, no offence - ale na ten moment masz nabite DZIŚ 72 posty (!), caly dzial wc w kolumnie 'ostatni' post kszonek kszonek kszonek kszonek... spasuj troche, to nie zawody w pisaniu postow :mad: Edytowane 23 Grudnia 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtp85 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Ja dzis zamontowalem Coolteka 750 12V, i powiem ze swietna sprawa pompka 12V. Pelna regulacja, nieskazitelna cisza, do tego kompaktowa i cala z metalu :) Gdzie dorwales ta pompke polowalem na nia, ale w zadnym sklepie jej juz nie maja. Za to w styczniu maja zaczac sprowadzac jej nastepce MARK II CSP-MAG. I wlasnie nie wiem czy czekac na nia czy brac ta z niemiec. raczej da rade, ale dlaczego nie realitynetowy coolriver? daj polakowi znad morza zarobic pare groszy, a nie niemcom Jakas taka dziwna jest :) i do tego te plastikowe krocce nie wygladaja na zbyt solidne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Gdzie dorwales ta pompke polowalem na nia, ale w zadnym sklepie jej juz nie maja. Za to w styczniu maja zaczac sprowadzac jej nastepce MARK II CSP-MAG. I wlasnie nie wiem czy czekac na nia czy brac ta z niemiec. Od samhaina z realitynet. Ale bralem ostatnią :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Ja się zdecydowałem na BIX3. Już mail do madmaxa poszedł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 No to fajnie :) Madmax jak bedziesz mial chwilke uaktualnij w pierwszym poscie liste tych co sa na 100% pewni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 No to fajnie :) Madmax jak bedziesz mial chwilke uaktualnij w pierwszym poscie liste tych co sa na 100% pewni :) ciezko okreslic te 100% wiec dam inaczej zrobie liste osob ktore wplacily juz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamZ Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Witam, biore tą chłodnice BIX2 na 100%, odezwe sie mailem i przeleje kase żeby zdązyć na 30-tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKrK Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 ja tak jak pisalem do madmax'a kase wplace przed 30-tym. a dokladnie we wtorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...