qba89 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 no nie wiem tylko pytalem :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a ja mam pytanie troche poza konkursem czy nie wyszlo by np. taniej zeby jedna osoba pojechala do niemiec po to a potem porozsyłała kurierem do kazdego ?? juz tez mialem ten pomysl ale odpada on po przemysleniu bo ten sklep jest od niemieckiej granicy 3xx km (dokładnie niepamietam ile) co daje 1 dzien w plecy jak sie oczywiscie zna droge ;] i do tego przydało by się szfargotać po DE dość dobrze zeby wejsc i powiedziec co sie chce a nie wyjsc na debili z PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) juz tez mialem ten pomysl ale odpada on po przemysleniu bo ten sklep jest od niemieckiej granicy 3xx km (dokładnie niepamietam ile) co daje 1 dzien w plecy jak sie oczywiscie zna droge ;] i do tego przydało by się szfargotać po DE dość dobrze zeby wejsc i powiedziec co sie chce a nie wyjsc na debili z PL Jesli chodzi o "szfargotanie po DE", to gdybym mogl tam pojechac i mial czas, to spoko, ale nie moge. A co do drugiej paki, to moze ktos inny, jesli nie madmax, by się tutaj zadeklarowal, zeby zorganizowac transport itd.? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) wlasnie doplacilem kase do bix'a3 (35zł) nic tylko czekac na reszte Panów, a jak nie wpłacicie to jaja urywam :P Proponuje tez ludziom posiadajacym konto w mbanku, zeby zajrzeli np 2h przed uplywem terminu do wpłat, jesli bedzie brakowało, a ktoś spoza listy będzie chętny i bedzie miał kase w mbanku to moze by tak zamienic (taka motywacja dla wplacajacych z listy?) :) Edytowane 26 Grudnia 2005 przez Garfield^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 A ja tam proponuje komus z listy zrezygnowac i ja wtedy wejde :D Wtedy ja bym sobie wskoczyl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Widzę, że nie bardzo się układa, to chyba rzeczywiscie zrezygnuję i kupię jak człowiek w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) a co za problem zrobic zrobic zamowienie? kazdy chyba potrafi :) Co do bloków, to czy warto kupować je na alphacool? Bo sam zamierzam kupić na CPU, VGA i NB, a oprocz tego jeszcze pompkę, wężyki i resztę WuCeta... ja mam bloczek od nich:) STRESS IDLE idle to temp za chwile po skonczeniu sp2004 Edytowane 27 Grudnia 2005 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLJ Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 No dobra - wpłaciłem - teraz pozostaje cierpliwie czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 a co za problem zrobic zrobic zamowienie? kazdy chyba potrafiNo z zamowieniem nie ma problemu. Gorzej z przelewaniem kasy do niemiec. Na szczescie madmax znalazl dla mnie miejsce w paczce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 a co za problem zrobic zrobic zamowienie? kazdy chyba potrafi A to, że za transport wychodzi znacznie taniej, gdy 10 osob sie dzieli kosztami, niz gdy jedna placi za transport z DE za jeden bloczek... Bloki biorę od Kyńka, a chłodnicę po ludzku Freezera3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ja mowie o zbiorowym zamowieniu :) wlasnie na kilka osob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ja mowie o zbiorowym zamowieniu icon_smile3.gif wlasnie na kilka osob Sorka, źle Cię zrozumiałem. Zrozumialem, ze proponujesz, zeby, jesli ktos chce cos z DE, to zeby sam sobie zamowil... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 przy zamawianiu jednej rzeczy jest to kompletnie nieoplacalne bo wysylka kosztuje 70, no chyba ze by bral chlodnice, 2 lub 3 bloczki i cos jeszcze to wtedy pol biedy bo to mozna jeszcze zniesc - ale i tak 70 przesylka + 40 przelew wiec 110 to dalej duzo do dolozenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 przy zamawianiu jednej rzeczy jest to kompletnie nieoplacalne bo wysylka kosztuje 70, no chyba ze by bral chlodnice, 2 lub 3 bloczki i cos jeszcze to wtedy pol biedy bo to mozna jeszcze zniesc - ale i tak 70 przesylka + 40 przelew wiec 110 to dalej duzo do dolozenia WIEM :!: :!: :!: przecież Właśnie dlatego się dziwiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 A to, że za transport wychodzi znacznie taniej, gdy 10 osob sie dzieli kosztami, niz gdy jedna placi za transport z DE za jeden bloczek... Bloki biorę od Kyńka, a chłodnicę po ludzku Freezera3. nie wiem czy po ludzku, bo za bixpro płacisz z niemeic 230zl a ile cie kosztuje ten frezer? zwróc uwage,ze pro to nie extreme- bix 2 extreme jest lepszy od bix3pro.... Tak czy tak znacznie przepłacisz i tyle.... a na naloczke kynia i tak pewnie sobie poczekasz- nieco to trwa, a ostatnio chyba go zbanowali na jakiś czas na tweaku to nawet pm odpada.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) nie wiem czy po ludzku, bo za bixpro płacisz z niemeic 230zl a ile cie kosztuje ten frezer? zwróc uwage,ze pro to nie extreme- bix 2 extreme jest lepszy od bix3pro.... Tak czy tak znacznie przepłacisz i tyle.... Ibiz - Freezer3 - http://www.pc-shop.pl/product_info.php?products_id=1088 - 230zł (Ralitynet - http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=661 - 240zł) Oprocz tego, z Niemiec 230zł kosztuje BIX3 :!: Coś mi się wydaje, że mylisz dwa różne modele... BIX -> Black Ice eXtreme BIP -> Black Ice Pro bixpro bix 2 extreme bix3pro Jesli to ja się mylę, proszę o poprawienie. I uważam, że raczej nie przepłacę, gdy do wybory mam opcje: BIX3 - 450zł Freezer3 - 230zł i wybiorę Freezera, który tylko nieznacznie ustępuje wydajnością BIXowi3. A mowienie, że BIX3 kosztuje 230zł z DE nic nie da, skoro i tak nie ma miejsca ;) Jakby co to bix2 jest lepszy od bip2 Ja o tym wiem... Edytowane 27 Grudnia 2005 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wiem p czym pisze... faktr skrótty ciut pokiełbasiłem... obie nagrzewki i frezer i te z alphacool są na wzór wyrobów bi z tym,że z niemiec masz klona bi extreme3, a w Polsce dostajesz frezera3 czyli odpowiednik bi3pro -dużo tańszy i nieco mniej wydajny model...... Ja bym po pojawieniu sie mozliwosci ściagania z Niemiec w zyciu nie kupił frezera no ale to twoja kasa... Na 2 raz prosze odpisuj troche grzeczniej to po 1... po 2 nie chodzi tu już o ruznice wydajnosci tych 2 nagrzewek ale o rónice w rynkowej wartości- bix jest sporo droższy i w razie sprzedaży itp weżmiesz za niego wiecej..... Na bloczek kynia ludzie czasem czekają po 3-4 tyg wieć osobiście bym poczekał na nowe zamówienie z De albo usiłował wcisnać sie na to... to twoja kasa i zrobisz i tak jak chcesz... Ja tylko staram sie doradzić jak najlepiej :wink: I nie wkurzać mnie dzisiaj bo mam zmarnowany dzień przez komputronik- ktos mnie wkurzy to zaczne bluzgać o byle co :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) OK troche zmienila sie sytuacja w zamowieniu jeden z zainteresowanych zmienil swoje zamowienie na troche mniejsze i jesli ktos cos by chcial ale niestety nie chłodnice (zabraknie 0,2kg jesli ktos z osob w zamowieniu zrezygnuje z jakis zlaczek to wejdzie ale inaczej nie) to walic na maila kto pierwszy ten lepszy Edytowane 27 Grudnia 2005 przez madmax57 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLJ Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 madmax - mam pytanka: 1.Kiedy zamawiasz? 2.Ile ostatnio czekaliście od zamówienia do dostarczenia? 3.Moje zamówienie uwzględniłeś w całości :rolleyes: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ok odpowiadam i znikam minimum do 0:00 zamawiam 30go kase tez wplacam 30go wtedy czekalismy jakos 1,5 tyg tak cale zamowienie jest ujete (ładna sumka jak na kilka czesci do WC - ale juz ci juz to mowilem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wiem p czym pisze... faktr skrótty ciut pokiełbasiłem... obie nagrzewki i frezer i te z alphacool są na wzór wyrobów bi z tym,że z niemiec masz klona bi extreme3, a w Polsce dostajesz frezera3 czyli odpowiednik bi3pro -dużo tańszy i nieco mniej wydajny model...... Ja bym po pojawieniu sie mozliwosci ściagania z Niemiec w zyciu nie kupił frezera no ale to twoja kasa... Na 2 raz prosze odpisuj troche grzeczniej to po 1... po 2 nie chodzi tu już o ruznice wydajnosci tych 2 nagrzewek ale o rónice w rynkowej wartości- bix jest sporo droższy i w razie sprzedaży itp weżmiesz za niego wiecej..... Na bloczek kynia ludzie czasem czekają po 3-4 tyg wieć osobiście bym poczekał na nowe zamówienie z De albo usiłował wcisnać sie na to... to twoja kasa i zrobisz i tak jak chcesz... Ja tylko staram sie doradzić jak najlepiej icon_wink3.gif I nie wkurzać mnie dzisiaj bo mam zmarnowany dzień przez komputronik- ktos mnie wkurzy to zaczne bluzgać o byle co icon_mad.gif @99tomcat, jeśli Cię uraziłem/obraziłem, to przepraszam, nie mialem, i nie mam tego na celu, chciałem po prostu wyjaśnić pomyłkę, a co do grzeczności, to czy chociaż jeden bluzg czy coś podobnego jest w mojej wypowiedzi? I innych moich wypowiedziach? Raczej nie sądzę. A, nie pisz teraz, proszę, że to, a to, lub to, albo to było niezbyt grzeczne, było, minęło, przeprosiłem Cię. ;) Jesli chodzi o chlodnice, to rzeczywiscie, i ja jestem zdania, ze w razie możliwosci sciagniecia z Niemiec BIXa3 za 230zł, lub kupna Freezera3 za 230zł, ta pierwsza mozliwosc jest znacznie lepsza. Sytuacja ma się niestety tak, że możliwości ściągnięcia z DE nie ma. Jeśli taka zaistnieje przez kupnem przeze mnie komputera i układu WC, to oczywiście postaram się ją wykorzystać, ale nastąpi to około 14 stycznia, więc nie mam pewności, czy taka okazja się nadarzy, dlatego zakładam gorszą możliwość i przygotowywuję się na kilka rozwiązań. ;) Jeśli chodzi o boczki od Kyńka, to jeszcze z nim nie rozmawiałem, rzeczywiscie cos podejrzanie nie odpowiada (GG, PM) :/ OK troche zmienila sie sytuacja w zamowieniu jeden z zainteresowanych zmienil swoje zamowienie na troche mniejsze i jesli ktos cos by chcial ale niestety nie chłodnice (zabraknie 0,2kg jesli ktos z osob w zamowieniu zrezygnuje z jakis zlaczek to wejdzie ale inaczej nie) to walic na maila kto pierwszy ten lepszy Jeśli ktoś zrezygnuje, to poinformuj nas na forum, pls. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Ty myslisz chyba dwa różne modele i usiłujesz mi wmówić, że wiesz lepiej... ....Twoje wypowiedzi zacytowane wyżej potwierdzają, że coś Ci się pomyliło, albo nie wiesz, o czym piszesz... chodziło mi o te rzeczy w Twoim poscie i tyle... Dodatkowo mam zły dzień(podziękowania dla lam komputronika) to troche impulsywniej niż zwykle reaguje... Ogólnie nie mam jakiegoś specjalego żalu i tematu nie było :wink: Co do kynia krąży plota ,ze załapał jakiegoś bana ale nie wiadomo na ile-tydzień..dwa? w razie czego masz zawsze misia15go... Na grafe to i tak jego bloki polecam bo robi ich sporo chyba opaował wiekszosć rynku na forum... Na proca mozę być prison kwestia gustu. Według najnowszego testy na jet-pc jednak czy cube pro czy prioson pro v2 czy powerx to wydajnosc właściwie ta sama. dobra kończe to wyjatkowo długie ot :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 A co do drugiej paki, to moze ktos inny, jesli nie madmax, by się tutaj zadeklarowal, zeby zorganizowac transport itd.? to juz by była trzecia ;) Ja mam nadzieje ze bedzie trzecie zamawianko, bo jak dla mnie kupowanie czegokolwiek w polsce jest nieoplacalne. Wiadomo ze freezer3 to nie bix3, a cena bixa3 w pol jest przeogromna. Najwyzej poczekam troche, bo to jest okazja, jak nie to zostane z ruskim sprzetem, a czasmi z pomocaprzyjdzie solidny niemiec (mowa o ładzie i kadettcie ;) ) Na jaką kwotę w sumie jest to zamówienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 chodziło mi o te rzeczy w Twoim poscie i tyle... Dodatkowo mam zły dzień(podziękowania dla lam komputronika) to troche impulsywniej niż zwykle reaguje... Ogólnie nie mam jakiegoś specjalego żalu i tematu nie było icon_wink3.gif Co do kynia krąży plota ,ze załapał jakiegoś bana ale nie wiadomo na ile-tydzień..dwa? w razie czego masz zawsze misia15go... Na grafe to i tak jego bloki polecam bo robi ich sporo chyba opaował wiekszosć rynku na forum... Na proca mozę być prison kwestia gustu. Według najnowszego testy na jet-pc jednak czy cube pro czy prioson pro v2 czy powerx to wydajnosc właściwie ta sama. dobra kończe to wyjatkowo długie ot Sprawy nie ma. Juz poprawilem ;) Co do plot, to ciekawe, kto je wlasnie rozpowszechnia... :E żart ;) Mam nadzieje, że Kyniek się odezwie, ale rzeczywiscie trochę wygladalo, jakby podpadl (czytalem kilka jego postow i komenty do nich...)... A dostalem info, ze misiek trochę gorszej jakosci ma bloczki, ale na chipa i tak u niego zapewne kupilbym... to juz by była trzecia icon_wink2.gif Ja mam nadzieje ze bedzie trzecie zamawianko, bo jak dla mnie kupowanie czegokolwiek w polsce jest nieoplacalne. Wiadomo ze freezer3 to nie bix3, a cena bixa3 w pol jest przeogromna. Najwyzej poczekam troche, bo to jest okazja, jak nie to zostane z ruskim sprzetem, a czasmi z pomocaprzyjdzie solidny niemiec (mowa o ładzie i kadettcie icon_wink2.gif ) Na jaką kwotę w sumie jest to zamówienie? No dobra, trzecia, niech Ci bedzie... ;) No, prawie się z Tobą zgadzam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 No dobra, trzecia, niech Ci bedzie... ;) No, prawie się z Tobą zgadzam... Możesz sprecyzować co oznacza prawie :?: ;) Szkodazenikt nie ma okazji porownac w rzeczywistosci jaka roznica jest miedzy bixem3 i freezerem3,na pewno na strone bixa, bo jest grubszy, ale ciekawe jak to sie przekłąda na cyferki. No ale wkazdym razie przy tej samej cenie (bix nawet tanszy bo to z przesyłką, to poczekam na niemca, bo moze jakos bedzie kolejne zamowienie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Możesz sprecyzować co oznacza prawie Nieważne, po prostu nie chce mi się pisać i się kłócić... Może później :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 lores ja bym uderzyl do Kynka na maila (jak nie masz to podam), co do czekania na bloczki to po prostu zalezy jak ci sie trafi, z tego wzgledu, ze on je robi partiami i mozesz trafic, ze akurat beda, a moze sie tez okazac, ze akurat sie skonczyly i sa w trakcie produkcji, ja tak mialem ze spod byl gotowy, a musialem jeszcze czekac na top, ale ogolnie jest zadowolony jakosc jest conajmiej dobra ( z wygladu bo uklad bede podlaczal na dniach), ale jesli kupujesz od Misia blok na nb czy gpu to chyba taniej i szybciej bedzie jak zamowisz wszystko u niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 lores ja bym uderzyl do Kynka na maila (jak nie masz to podam), co do czekania na bloczki to po prostu zalezy jak ci sie trafi, z tego wzgledu, ze on je robi partiami i mozesz trafic, ze akurat beda, a moze sie tez okazac, ze akurat sie skonczyly i sa w trakcie produkcji, ja tak mialem ze spod byl gotowy, a musialem jeszcze czekac na top, ale ogolnie jest zadowolony jakosc jest conajmiej dobra ( z wygladu bo uklad bede podlaczal na dniach), ale jesli kupujesz od Misia blok na nb czy gpu to chyba taniej i szybciej bedzie jak zamowisz wszystko u niego 1. gdybyś mógł, to podaj mi jego email (PM) 2. wiem, jak to jest z tą produkcją, ale mi bloczki i tak będą potrzebne na ok. 15. stycznia ;) 3. co do jakości, to też się już o niej trochę dobrego nasłuchałem ;) 4. wiem, chyba tak zrobię, jeśli z Kyńkiem się nie można skontaktować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 7 osob to minimum wiec jesli wszyscy wplaca jest komplet na 30goDziś zrobiłem sobie przechadzkę do banku i pieniądze są już wpłacone. Jutro już zapewne będą. Pozdro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ja już wczoraj uiściłem opłatę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...