Skocz do zawartości
madmax57

Zbiorowe Zamówienie Części Wc Vol. 2

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam pytanie troche poza konkursem czy nie wyszlo by np. taniej zeby jedna osoba pojechala do niemiec po to a potem porozsyłała kurierem do kazdego ??

juz tez mialem ten pomysl ale odpada on po przemysleniu bo ten sklep jest od niemieckiej granicy 3xx km (dokładnie niepamietam ile) co daje 1 dzien w plecy jak sie oczywiscie zna droge ;] i do tego przydało by się szfargotać po DE dość dobrze zeby wejsc i powiedziec co sie chce a nie wyjsc na debili z PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz tez mialem ten pomysl ale odpada on po przemysleniu bo ten sklep jest od niemieckiej granicy 3xx km (dokładnie niepamietam ile) co daje 1 dzien w plecy jak sie oczywiscie zna droge ;] i do tego przydało by się szfargotać po DE dość dobrze zeby wejsc i powiedziec co sie chce a nie wyjsc na debili z PL

Jesli chodzi o "szfargotanie po DE", to gdybym mogl tam pojechac i mial czas, to spoko, ale nie moge.

A co do drugiej paki, to moze ktos inny, jesli nie madmax, by się tutaj zadeklarowal, zeby zorganizowac transport itd.?

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie doplacilem kase do bix'a3 (35zł) nic tylko czekac na reszte Panów, a jak nie wpłacicie to jaja urywam :P

Proponuje tez ludziom posiadajacym konto w mbanku, zeby zajrzeli np 2h przed uplywem terminu do wpłat, jesli bedzie brakowało, a ktoś spoza listy będzie chętny i bedzie miał kase w mbanku to moze by tak zamienic (taka motywacja dla wplacajacych z listy?) :)

Edytowane przez Garfield^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co za problem zrobic zrobic zamowienie? kazdy chyba potrafi :)

Co do bloków, to czy warto kupować je na alphacool?

Bo sam zamierzam kupić na CPU, VGA i NB, a oprocz tego jeszcze pompkę, wężyki i resztę WuCeta...

ja mam bloczek od nich:)

STRESS

Dołączona grafika

IDLE

Dołączona grafika

idle to temp za chwile po skonczeniu sp2004

Edytowane przez atek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co za problem zrobic zrobic zamowienie? kazdy chyba potrafi

A to, że za transport wychodzi znacznie taniej, gdy 10 osob sie dzieli kosztami, niz gdy jedna placi za transport z DE za jeden bloczek...

Bloki biorę od Kyńka, a chłodnicę po ludzku Freezera3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy zamawianiu jednej rzeczy jest to kompletnie nieoplacalne bo wysylka kosztuje 70, no chyba ze by bral chlodnice, 2 lub 3 bloczki i cos jeszcze to wtedy pol biedy bo to mozna jeszcze zniesc - ale i tak 70 przesylka + 40 przelew wiec 110 to dalej duzo do dolozenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy zamawianiu jednej rzeczy jest to kompletnie nieoplacalne bo wysylka kosztuje 70, no chyba ze by bral chlodnice, 2 lub 3 bloczki i cos jeszcze to wtedy pol biedy bo to mozna jeszcze zniesc - ale i tak 70 przesylka + 40 przelew wiec 110 to dalej duzo do dolozenia

WIEM :!: :!: :!: przecież

Właśnie dlatego się dziwiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to, że za transport wychodzi znacznie taniej, gdy 10 osob sie dzieli kosztami, niz gdy jedna placi za transport z DE za jeden bloczek...

Bloki biorę od Kyńka, a chłodnicę po ludzku Freezera3.

nie wiem czy po ludzku, bo za bixpro płacisz z niemeic 230zl a ile cie kosztuje ten frezer? zwróc uwage,ze pro to nie extreme- bix 2 extreme jest lepszy od bix3pro.... Tak czy tak znacznie przepłacisz i tyle....

a na naloczke kynia i tak pewnie sobie poczekasz- nieco to trwa, a ostatnio chyba go zbanowali na jakiś czas na tweaku to nawet pm odpada....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy po ludzku, bo za bixpro płacisz z niemeic 230zl a ile cie kosztuje ten frezer? zwróc uwage,ze pro to nie extreme- bix 2 extreme jest lepszy od bix3pro.... Tak czy tak znacznie przepłacisz i tyle....

Ibiz - Freezer3 - http://www.pc-shop.pl/product_info.php?products_id=1088 - 230zł (Ralitynet - http://www.realitynet.pl/sklep/product.php?id=661 - 240zł)

Oprocz tego, z Niemiec 230zł kosztuje BIX3 :!:

Coś mi się wydaje, że mylisz dwa różne modele...

BIX -> Black Ice eXtreme

BIP -> Black Ice Pro

bixpro

bix 2 extreme

bix3pro

Jesli to ja się mylę, proszę o poprawienie.

I uważam, że raczej nie przepłacę, gdy do wybory mam opcje:

BIX3 - 450zł

Freezer3 - 230zł

i wybiorę Freezera, który tylko nieznacznie ustępuje wydajnością BIXowi3.

A mowienie, że BIX3 kosztuje 230zł z DE nic nie da, skoro i tak nie ma miejsca ;)

Jakby co to bix2 jest lepszy od bip2

Ja o tym wiem...

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem p czym pisze... faktr skrótty ciut pokiełbasiłem...

obie nagrzewki i frezer i te z alphacool są na wzór wyrobów bi

z tym,że z niemiec masz klona bi extreme3, a w Polsce dostajesz frezera3 czyli odpowiednik bi3pro -dużo tańszy i

nieco mniej wydajny model......

Ja bym po pojawieniu sie mozliwosci ściagania z Niemiec w zyciu nie kupił frezera no ale to twoja kasa...

Na 2 raz prosze odpisuj troche grzeczniej to po 1...

po 2 nie chodzi tu już o ruznice wydajnosci tych 2 nagrzewek ale o rónice w rynkowej wartości- bix jest sporo droższy i w razie sprzedaży itp weżmiesz za niego wiecej.....

Na bloczek kynia ludzie czasem czekają po 3-4 tyg wieć osobiście bym poczekał na nowe zamówienie z De albo

usiłował wcisnać sie na to...

to twoja kasa i zrobisz i tak jak chcesz... Ja tylko staram sie doradzić jak najlepiej :wink:

I nie wkurzać mnie dzisiaj bo mam zmarnowany dzień przez komputronik- ktos mnie wkurzy to zaczne bluzgać o byle co :mad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK troche zmienila sie sytuacja w zamowieniu jeden z zainteresowanych zmienil swoje zamowienie na troche mniejsze i jesli ktos cos by chcial ale niestety nie chłodnice (zabraknie 0,2kg jesli ktos z osob w zamowieniu zrezygnuje z jakis zlaczek to wejdzie ale inaczej nie) to walic na maila kto pierwszy ten lepszy

Edytowane przez madmax57

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok odpowiadam i znikam minimum do 0:00

zamawiam 30go kase tez wplacam 30go

wtedy czekalismy jakos 1,5 tyg

tak cale zamowienie jest ujete (ładna sumka jak na kilka czesci do WC - ale juz ci juz to mowilem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem p czym pisze... faktr skrótty ciut pokiełbasiłem...

obie nagrzewki i frezer i te z alphacool są na wzór wyrobów bi

z tym,że z niemiec masz klona bi extreme3, a w Polsce dostajesz frezera3 czyli odpowiednik bi3pro -dużo tańszy i

nieco mniej wydajny model......

Ja bym po pojawieniu sie mozliwosci ściagania z Niemiec w zyciu nie kupił frezera no ale to twoja kasa...

Na 2 raz prosze odpisuj troche grzeczniej to po 1...

po 2 nie chodzi tu już o ruznice wydajnosci tych 2 nagrzewek ale o rónice w rynkowej wartości- bix jest sporo droższy i w razie sprzedaży itp weżmiesz za niego wiecej.....

Na bloczek kynia ludzie czasem czekają po 3-4 tyg wieć osobiście bym poczekał na nowe zamówienie z De albo

usiłował wcisnać sie na to...

to twoja kasa i zrobisz i tak jak chcesz... Ja tylko staram sie doradzić jak najlepiej icon_wink3.gif

I nie wkurzać mnie dzisiaj bo mam zmarnowany dzień przez komputronik- ktos mnie wkurzy to zaczne bluzgać o byle co icon_mad.gif

@99tomcat, jeśli Cię uraziłem/obraziłem, to przepraszam, nie mialem, i nie mam tego na celu, chciałem po prostu wyjaśnić pomyłkę, a co do grzeczności, to czy chociaż jeden bluzg czy coś podobnego jest w mojej wypowiedzi? I innych moich wypowiedziach? Raczej nie sądzę.

A, nie pisz teraz, proszę, że to, a to, lub to, albo to było niezbyt grzeczne, było, minęło, przeprosiłem Cię. ;)

Jesli chodzi o chlodnice, to rzeczywiscie, i ja jestem zdania, ze w razie możliwosci sciagniecia z Niemiec BIXa3 za 230zł, lub kupna Freezera3 za 230zł, ta pierwsza mozliwosc jest znacznie lepsza.

Sytuacja ma się niestety tak, że możliwości ściągnięcia z DE nie ma.

Jeśli taka zaistnieje przez kupnem przeze mnie komputera i układu WC, to oczywiście postaram się ją wykorzystać, ale nastąpi to około 14 stycznia, więc nie mam pewności, czy taka okazja się nadarzy, dlatego zakładam gorszą możliwość i przygotowywuję się na kilka rozwiązań. ;)

Jeśli chodzi o boczki od Kyńka, to jeszcze z nim nie rozmawiałem, rzeczywiscie cos podejrzanie nie odpowiada (GG, PM) :/

OK troche zmienila sie sytuacja w zamowieniu jeden z zainteresowanych zmienil swoje zamowienie na troche mniejsze i jesli ktos cos by chcial ale niestety nie chłodnice (zabraknie 0,2kg jesli ktos z osob w zamowieniu zrezygnuje z jakis zlaczek to wejdzie ale inaczej nie) to walic na maila kto pierwszy ten lepszy

Jeśli ktoś zrezygnuje, to poinformuj nas na forum, pls.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty myslisz chyba dwa różne modele i usiłujesz mi wmówić, że wiesz lepiej...

....Twoje wypowiedzi zacytowane wyżej potwierdzają, że coś Ci się pomyliło, albo nie wiesz, o czym piszesz...

chodziło mi o te rzeczy w Twoim poscie i tyle...

Dodatkowo mam zły dzień(podziękowania dla lam komputronika) to troche impulsywniej niż zwykle reaguje...

Ogólnie nie mam jakiegoś specjalego żalu i tematu nie było :wink:

Co do kynia krąży plota ,ze załapał jakiegoś bana ale nie wiadomo na ile-tydzień..dwa?

w razie czego masz zawsze misia15go... Na grafe to i tak jego bloki polecam bo robi ich sporo chyba opaował wiekszosć rynku na forum... Na proca mozę być prison kwestia gustu. Według najnowszego testy na jet-pc jednak czy cube pro czy prioson pro v2 czy powerx to wydajnosc właściwie ta sama.

dobra kończe to wyjatkowo długie ot :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do drugiej paki, to moze ktos inny, jesli nie madmax, by się tutaj zadeklarowal, zeby zorganizowac transport itd.?

to juz by była trzecia ;)

Ja mam nadzieje ze bedzie trzecie zamawianko, bo jak dla mnie kupowanie czegokolwiek w polsce jest nieoplacalne. Wiadomo ze freezer3 to nie bix3, a cena bixa3 w pol jest przeogromna. Najwyzej poczekam troche, bo to jest okazja, jak nie to zostane z ruskim sprzetem, a czasmi z pomocaprzyjdzie solidny niemiec (mowa o ładzie i kadettcie ;) )

Na jaką kwotę w sumie jest to zamówienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodziło mi o te rzeczy w Twoim poscie i tyle...

Dodatkowo mam zły dzień(podziękowania dla lam komputronika) to troche impulsywniej niż zwykle reaguje...

Ogólnie nie mam jakiegoś specjalego żalu i tematu nie było icon_wink3.gif

Co do kynia krąży plota ,ze załapał jakiegoś bana ale nie wiadomo na ile-tydzień..dwa?

w razie czego masz zawsze misia15go... Na grafe to i tak jego bloki polecam bo robi ich sporo chyba opaował wiekszosć rynku na forum... Na proca mozę być prison kwestia gustu. Według najnowszego testy na jet-pc jednak czy cube pro czy prioson pro v2 czy powerx to wydajnosc właściwie ta sama.

dobra kończe to wyjatkowo długie ot

Sprawy nie ma.

Juz poprawilem ;)

Co do plot, to ciekawe, kto je wlasnie rozpowszechnia... :E żart ;)

Mam nadzieje, że Kyniek się odezwie, ale rzeczywiscie trochę wygladalo, jakby podpadl (czytalem kilka jego postow i komenty do nich...)...

A dostalem info, ze misiek trochę gorszej jakosci ma bloczki, ale na chipa i tak u niego zapewne kupilbym...

to juz by była trzecia icon_wink2.gif

Ja mam nadzieje ze bedzie trzecie zamawianko, bo jak dla mnie kupowanie czegokolwiek w polsce jest nieoplacalne. Wiadomo ze freezer3 to nie bix3, a cena bixa3 w pol jest przeogromna. Najwyzej poczekam troche, bo to jest okazja, jak nie to zostane z ruskim sprzetem, a czasmi z pomocaprzyjdzie solidny niemiec (mowa o ładzie i kadettcie icon_wink2.gif )

Na jaką kwotę w sumie jest to zamówienie?

No dobra, trzecia, niech Ci bedzie... ;)

No, prawie się z Tobą zgadzam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, trzecia, niech Ci bedzie... ;)

No, prawie się z Tobą zgadzam...

Możesz sprecyzować co oznacza prawie :?: ;)

Szkodazenikt nie ma okazji porownac w rzeczywistosci jaka roznica jest miedzy bixem3 i freezerem3,na pewno na strone bixa, bo jest grubszy, ale ciekawe jak to sie przekłąda na cyferki. No ale wkazdym razie przy tej samej cenie (bix nawet tanszy bo to z przesyłką, to poczekam na niemca, bo moze jakos bedzie kolejne zamowienie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lores ja bym uderzyl do Kynka na maila (jak nie masz to podam), co do czekania na bloczki to po prostu zalezy jak ci sie trafi, z tego wzgledu, ze on je robi partiami i mozesz trafic, ze akurat beda, a moze sie tez okazac, ze akurat sie skonczyly i sa w trakcie produkcji, ja tak mialem ze spod byl gotowy, a musialem jeszcze czekac na top, ale ogolnie jest zadowolony jakosc jest conajmiej dobra ( z wygladu bo uklad bede podlaczal na dniach), ale jesli kupujesz od Misia blok na nb czy gpu to chyba taniej i szybciej bedzie jak zamowisz wszystko u niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lores ja bym uderzyl do Kynka na maila (jak nie masz to podam), co do czekania na bloczki to po prostu zalezy jak ci sie trafi, z tego wzgledu, ze on je robi partiami i mozesz trafic, ze akurat beda, a moze sie tez okazac, ze akurat sie skonczyly i sa w trakcie produkcji, ja tak mialem ze spod byl gotowy, a musialem jeszcze czekac na top, ale ogolnie jest zadowolony jakosc jest conajmiej dobra ( z wygladu bo uklad bede podlaczal na dniach), ale jesli kupujesz od Misia blok na nb czy gpu to chyba taniej i szybciej bedzie jak zamowisz wszystko u niego

1. gdybyś mógł, to podaj mi jego email (PM)

2. wiem, jak to jest z tą produkcją, ale mi bloczki i tak będą potrzebne na ok. 15. stycznia ;)

3. co do jakości, to też się już o niej trochę dobrego nasłuchałem ;)

4. wiem, chyba tak zrobię, jeśli z Kyńkiem się nie można skontaktować :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi