kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 no to pieknie .... madmax - załoz nowy temat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 No właśnie... Tylko podaj tu linka :] Na razie około siedmiu chętnych, więc już niedużo zostało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Wczoraj dostalem karte kredytowa rozliczana w Euro, wiec moge sciagnac na siebie, zawsze nieco taniej. Sam bym chcial kupic kilka rzeczy. Madmax - urzad celny nie wszedl Ci na paczke? Nie musiales doplacac vatu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 No to mamy kolejnego potencjalnego "organizatora" :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Na jaka mniej wiecej sume opiewalo poprzednie zamowienie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MLJ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 turtles5 napisał(a): Madmax - urzad celny nie wszedl Ci na paczke? Nie musiales doplacac vatu?O ile dobrze mi wiadomo to jest to obrót towarów wewnątrz UE, więc nie powinno być mowy o dopłacaniu Vat-u albo cle. Vat musieli byśmy zapłacić w PL tylko w sytuacji gdy odbieramy go w DE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo911 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ja jak kiedyś(chyba jeszcze wtedy w EU nie byliśmy) kupowałem w DE sprzęt dla siebie to nagranicy celnicy oddawali mi vat:)) nie wiem jak jest teraz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 tak czy siak tam jest 16 % a u nas na to by był chyba 225 wieć nie warto kombinować :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmax57 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 1 zamowienie - 625 euro obecne 850 euro no widzicie turtles5 jest zainteresowany organizacja trzeciego zamowienia i nawet taniej wyjdzie nic tylko sie cieszyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 A ja sie dzisaj dowiedziałem że mój tata przejeżdża obok tamtej miejscowości dwa razy w tygodniu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 no to super czyli mozna bylo o wiele taniej (wkoncu bez przelewu i wysylki, oczywiscie jakas tam dola za fatyge, no ale napewno wyjdzie mniej nizeli te wszyskie oplaty), jednym slowiem Panowie co sie nie zalapali macie farta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfoka Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Gdyby byla mozliwosc zeby cos przywiozl, to naprawde byloby fajnie!! Daj znac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Garfield^ napisał(a): no to super czyli mozna bylo o wiele taniej (wkoncu bez przelewu i wysylki, oczywiscie jakas tam dola za fatyge, no ale napewno wyjdzie mniej nizeli te wszyskie oplaty), jednym slowiem Panowie co sie nie zalapali macie farta :) tylko michu98 nie napisał ze chce zrobic nastepna przesyłke. Ale jakby sie udało to super! zawsze troche taniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 madmax57 napisał(a): 1 zamowienie - 625 euro obecne 850 euro no widzicie turtles5 jest zainteresowany organizacja trzeciego zamowienia i nawet taniej wyjdzie nic tylko sie cieszyc tylko musze z bankiem pogadac bo mam limit na karcie 1600 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Cytat A ja sie dzisaj dowiedziałem że mój tata przejeżdża obok tamtej miejscowości dwa razy w tygodniu Słuchaj, dowiedz się, czy coś takiego, jak realizacja przez Twojego Tatę zamówienia byłaby możliwa, i daj nam jak najszybciej znac. Jeśli się zgodzi, to przydaloby się tez to wszystko obgadac.... Na razie jednak powinniśmy chyba ustalić, ile osob się na to pisze, więc jakaś lista by sie przydała, chyba napiszę nowy topic, albo Ty, @michu98, to zrób ;) PS Podaj tu też link, @michu98! Edytowane 2 Stycznia 2006 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 witam, mam pytanko do tych co kupili juz BIE II - jakie sa rzeczywiste wymiary tej chlodniczki ??? napewno takie jak podaje alphacool na stronce czy inne - mogłby ktoś to zmierzyc? 2 pytanko - czy ktoś to montował w zatoce 5,25" jeśli tak to jak ? sa jakieś otwory z boku chlodnicy czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 NIUTI napisał(a): czy ktoś to montował w zatoce 5,25" jeśli tak to jak ? sa jakieś otwory z boku chlodnicy czy nie? zobacz na zdjeciuach - nie ma otworow. Wymiary roznia sie nie wiele, jesli wogole, a najprossciej w 5,25 przymocowac do topu budy poprzes wentyle :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 no wlasnie wolalbym znac rzeczywiste wymiary bo kazalem kupic kumplowi to i wymiary poza gruboscia roznia sie znaczaco od tych na stronce alphacoola i nie wiem czy czasem nie po.....lił mi zamówienia i nie kupił mi BIP II :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 mcfoka napisał(a): Gdyby byla mozliwosc zeby cos przywiozl, to naprawde byloby fajnie!! Daj znac! Potwierdzam! michu98 daj znac czy da rade cos zorganizowac przez Twojego Tate! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 NIUTI napisał(a): no wlasnie wolalbym znac rzeczywiste wymiary bo kazalem kupic kumplowi to i wymiary poza gruboscia roznia sie znaczaco od tych na stronce alphacoola i nie wiem czy czasem nie po.....lił mi zamówienia i nie kupił mi BIP II :(I nie umiecie się zorientować czy chłodnica jest na 2 czy na 3 wentylatory? omg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIUTI Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 skinny500 napisał(a): I nie umiecie się zorientować czy chłodnica jest na 2 czy na 3 wentylatory? omg hmm no jak wg ciebie bip2 rozni sie od bie2 miejscem na 2 wenty lub 3 to gratuluje wiedzy :mur: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Madmax jak zamowienie :) ? Zrobiles przelew :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 NIUTI napisał(a): no wlasnie wolalbym znac rzeczywiste wymiary bo kazalem kupic kumplowi to i wymiary poza gruboscia roznia sie znaczaco od tych na stronce alphacoola i nie wiem czy czasem nie po.....lił mi zamówienia i nie kupił mi BIP II :( no to sprawdz grubosc i porownaj z gruboscia bipa2, jezeli jest taka to wiadomo................. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterq1991 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Jawor_ napisał(a): Madmax jak zamowienie :) ? Zrobiles przelew :) ? rozmawiałem z Madmax-em na gg. Zamieszczam fragment rozmowy. Cytat Piterq 16:38:06 czy zamówienie już poszło madmax57 16:38:36 no ale jeszcze kasa nie dzisiaj byle mw banku wplacic kase ale juz wyslac niemoglem bo mieli jakoms awarie i jutro mam przyjsc madmax57 16:38:55 babki na mnie juz kzywo patrza jak przychodze Piterq 16:39:03 hehe Piterq 16:39:15 no to spoko Piterq 16:39:36 napisałbys na forum bo tam już się ludzie pytają madmax57 16:39:55 no jakos czasu teraz niemam jak wroce z roboty napisze co i jak madmax57 16:40:17 albo wez ty napisz ze kontaktowales sie ze mna i przedstaw ze jutro kasa pojdzie Piterq 16:40:29 no spoko nie ma problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 NIUTI napisał(a): hmm no jak wg ciebie bip2 rozni sie od bie2 miejscem na 2 wenty lub 3 to gratuluje wiedzy :mur: :lol:Sorry, myślałem że chodzi o długość BIX3 -> BIX2, długość BIP i BIX jest taka sama, 2 miejsca na wentylatory + wyjścia na króćce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Niestety, Michu nie będzie mógł przed wakacjami, rozmawiałem z nim na GG :/ Jeśli ktoś jest skłonny podjąć się organizacji tego, to na pewno grupa użytkowników byłaby bardzo wdzięczna... Jeśli chodzi o np. mnie, muszę przed końcem stycznia mieć chłodnicę do nowego kompa i WC (właściwie dwie), i zamiast BIXa3 będę zmuszony brać Freezera3... :/ Szkoda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Niestety JEŻELI będzie taka możliwość będę mógł to zrobić dopiero w wakacje. Proszę nie pytać dlaczego - tak wyszło. Jak tylko będę miał możliwość pierwsi się o tym dowiecie! Bardzo chciałbym pomóc no ale poczekajmy do lipca... Nie mówię że na 100% będe miał mozliwośc zakupu przez tate części( taka jego praca, czasami jedzie na styk i nie ma nawet czasu iśc do WC :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 michu98 napisał(a): Niestety JEŻELI będzie taka możliwość będę mógł to zrobić dopiero w wakacje. Proszę nie pytać dlaczego - tak wyszło. Jak tylko będę miał możliwość pierwsi się o tym dowiecie! Bardzo chciałbym pomóc no ale poczekajmy do lipca... Nie mówię że na 100% będe miał mozliwośc zakupu przez tate części( taka jego praca, czasami jedzie na styk i nie ma nawet czasu iśc do WC :P ) ... a co dopiero kupic czescie do wc :lol: no coz szkoda, podejrzewam ze nikt nie chce czekac do wakacji ;) wiec kto sie podejmuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michu98 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 No przykro mi bardzo bym chciał, jak się uda wczesniej dam cynk! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) jesli mi tylko ufacie to ja moge zrobic trzecie zamowienie mam czas na to Edytowane 2 Stycznia 2006 przez atek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...