Skocz do zawartości
madmax57

Zbiorowe Zamówienie Części Wc Vol. 2

Rekomendowane odpowiedzi

turtles5 napisał(a):

Madmax - urzad celny nie wszedl Ci na paczke? Nie musiales doplacac vatu?

O ile dobrze mi wiadomo to jest to obrót towarów wewnątrz UE, więc nie powinno być mowy o dopłacaniu Vat-u albo cle. Vat musieli byśmy zapłacić w PL tylko w sytuacji gdy odbieramy go w DE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Garfield^ napisał(a):

no to super czyli mozna bylo o wiele taniej (wkoncu bez przelewu i wysylki, oczywiscie jakas tam dola za fatyge, no ale napewno wyjdzie mniej nizeli te wszyskie oplaty), jednym slowiem Panowie co sie nie zalapali macie farta :)

tylko michu98 nie napisał ze chce zrobic nastepna przesyłke. Ale jakby sie udało to super! zawsze troche taniej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

A ja sie dzisaj dowiedziałem że mój tata przejeżdża obok tamtej miejscowości dwa razy w tygodniu

Słuchaj, dowiedz się, czy coś takiego, jak realizacja przez Twojego Tatę zamówienia byłaby możliwa, i daj nam jak najszybciej znac.

Jeśli się zgodzi, to przydaloby się tez to wszystko obgadac....

Na razie jednak powinniśmy chyba ustalić, ile osob się na to pisze, więc jakaś lista by sie przydała, chyba napiszę nowy topic, albo Ty, @michu98, to zrób ;)

PS Podaj tu też link, @michu98!

Edytowane przez lores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam,

mam pytanko do tych co kupili juz BIE II - jakie sa rzeczywiste wymiary tej chlodniczki ??? napewno takie jak podaje alphacool na stronce czy inne - mogłby ktoś to zmierzyc?

2 pytanko - czy ktoś to montował w zatoce 5,25" jeśli tak to jak ? sa jakieś otwory z boku chlodnicy czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIUTI napisał(a):

czy ktoś to montował w zatoce 5,25" jeśli tak to jak ? sa jakieś otwory z boku chlodnicy czy nie?

zobacz na zdjeciuach - nie ma otworow. Wymiary roznia sie nie wiele, jesli wogole, a najprossciej w 5,25 przymocowac do topu budy poprzes wentyle :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie wolalbym znac rzeczywiste wymiary bo kazalem kupic kumplowi to i wymiary poza gruboscia roznia sie znaczaco od tych na stronce alphacoola i nie wiem czy czasem nie po.....lił mi zamówienia i nie kupił mi BIP II :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIUTI napisał(a):

no wlasnie wolalbym znac rzeczywiste wymiary bo kazalem kupic kumplowi to i wymiary poza gruboscia roznia sie znaczaco od tych na stronce alphacoola i nie wiem czy czasem nie po.....lił mi zamówienia i nie kupił mi BIP II :(

I nie umiecie się zorientować czy chłodnica jest na 2 czy na 3 wentylatory? omg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIUTI napisał(a):

no to sprawdz grubosc i porownaj z gruboscia bipa2, jezeli jest taka to wiadomo.................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jawor_ napisał(a):

Madmax jak zamowienie :) ?

Zrobiles przelew :) ?

rozmawiałem z Madmax-em na gg. Zamieszczam fragment rozmowy.

Cytat

Piterq 16:38:06

czy zamówienie już poszło

madmax57 16:38:36

no ale jeszcze kasa nie dzisiaj byle mw banku wplacic kase ale juz wyslac niemoglem bo mieli jakoms awarie i jutro mam przyjsc

madmax57 16:38:55

babki na mnie juz kzywo patrza jak przychodze

Piterq 16:39:03

hehe

Piterq 16:39:15

no to spoko

Piterq 16:39:36

napisałbys na forum bo tam już się ludzie pytają

madmax57 16:39:55

no jakos czasu teraz niemam jak wroce z roboty napisze co i jak

madmax57 16:40:17

albo wez ty napisz ze kontaktowales sie ze mna i przedstaw ze jutro kasa pojdzie

Piterq 16:40:29

no spoko nie ma problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIUTI napisał(a):

hmm no jak wg ciebie bip2 rozni sie od bie2 miejscem na 2 wenty lub 3 to gratuluje wiedzy :mur: :lol:

Sorry, myślałem że chodzi o długość BIX3 -> BIX2, długość BIP i BIX jest taka sama, 2 miejsca na wentylatory + wyjścia na króćce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, Michu nie będzie mógł przed wakacjami, rozmawiałem z nim na GG :/

Jeśli ktoś jest skłonny podjąć się organizacji tego, to na pewno grupa użytkowników byłaby bardzo wdzięczna...

Jeśli chodzi o np. mnie, muszę przed końcem stycznia mieć chłodnicę do nowego kompa i WC (właściwie dwie), i zamiast BIXa3 będę zmuszony brać Freezera3... :/

Szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety JEŻELI będzie taka możliwość będę mógł to zrobić dopiero w wakacje. Proszę nie pytać dlaczego - tak wyszło. Jak tylko będę miał możliwość pierwsi się o tym dowiecie! Bardzo chciałbym pomóc no ale poczekajmy do lipca...

Nie mówię że na 100% będe miał mozliwośc zakupu przez tate części( taka jego praca, czasami jedzie na styk i nie ma nawet czasu iśc do WC :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

michu98 napisał(a):

Niestety JEŻELI będzie taka możliwość będę mógł to zrobić dopiero w wakacje. Proszę nie pytać dlaczego - tak wyszło. Jak tylko będę miał możliwość pierwsi się o tym dowiecie! Bardzo chciałbym pomóc no ale poczekajmy do lipca...

Nie mówię że na 100% będe miał mozliwośc zakupu przez tate części( taka jego praca, czasami jedzie na styk i nie ma nawet czasu iśc do WC :P )

... a co dopiero kupic czescie do wc :lol:

no coz szkoda, podejrzewam ze nikt nie chce czekac do wakacji ;) wiec kto sie podejmuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi