Skocz do zawartości
ath

Dungeons & Dragons Online: Stormreach

Rekomendowane odpowiedzi

Czy komukolwiek udało się zagrac do tej pory :?: :huh:

Byl straszny 'nalot' graczy, musieli postawic dodatkowy serwer, teraz juz wszystko mniej wiecej dziala, tak czytalem, bo sam dopiero instaluje gre. ;]

edit

Juz po instalacji i wstepnych ogledzinach.

Dołączona grafika

tworzenie postaci

Dołączona grafika

Tutaj ustawilem grafe na full - tzn. na tyle ile mi 9550, chodzi 'troche' nie teges, ale dla hi-resolution clienta jest zalecana karta z dopiskiem XT (nie 9600 ani 9800 ;] ) i GTX (gdy wlaczylem wszystko na full i wszedlem do gospody, to myslelem, ze uruchomilem 3dm06, nie chodzi o to, ze bylo tak ladnie, tylko o framerate : D ).

Po wylaczeniu cieni, ktore zjadaja 75% mocy obliczeniowej mozna pograc juz w miare w ladnych detalach.

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogralem w to chwile (dotarlem do Stormreach, czyli sam wstepniak) i tak:

- dlaczego nie ma Monka? Jedna z moich ulubionych klas... :|

- zmiana w systemie czrow (mana zamiast slotow) - ale to jest uzasadnione, w koncu nie ma mozliwosci robienia odpoczynkow co kawalek, bo magowi sie czary skonczyly (a mane mozna zawsze jakims potionem podreperowac)

- niestety olano czesc zasad - nie ma czarow 0. poziomu, nie ma bonusowych czarow za wysokie staty, wyleciala czesc skilli (nie wiem ktore dokladnie, nie chcialo mi sie sprawdzac - na pewno polecial Spellcraft)

- system awansow inny od wersji papierowej - moim zdaniem gorszy, ale to bede mogl stwierdzic po dluzszym pograniu.

- LAGI! W publicznych obszarach jest czesto tragedia, 200-230ms to norma, a bywa duzo gorzej (Neo 2Mbit). Mam nadzieje, zez uplywem czasu sie to poprawi.

To tyle narzekan, co do wygladu: gra bardzo ladna, szczegolnie podoba mi sie system dobierania wygladu postaci. Na moim kompie, na standardowym kliencie i wszystko na High, bez AA, chodzi bez najmniejszego zajakniecia.

Sterowanie mi sie srednio spodobalo - zdecydowanie wolalbym obracanie postaci myszka, a nie klawiatura. Koniecznosc wybrania celu dla rzucanego czaru nie wrozy IMHO dobrze czarom obszarowym - ale to wyjdzie w praniu.

Smiesznie troche wyglada automatyczne wskakiwanie postaci na stoly i krzesla :)

Generalnie gierka moze byc fajna, choc pare rzeczy wymaga zdecydowanej poprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolisz, ze rozloze Twoj post na czynniki pierwsze. ;]

Pogralem w to chwile (dotarlem do Stormreach, czyli sam wstepniak) i tak:

- dlaczego nie ma Monka? Jedna z moich ulubionych klas... :|

No nie ma wielu fajnych klas np. druida ;/

- zmiana w systemie czrow (mana zamiast slotow) - ale to jest uzasadnione, w koncu nie ma mozliwosci robienia odpoczynkow co kawalek, bo magowi sie czary skonczyly (a mane mozna zawsze jakims potionem podreperowac)

- niestety olano czesc zasad - nie ma czarow 0. poziomu, nie ma bonusowych czarow za wysokie staty, wyleciala czesc skilli (nie wiem ktore dokladnie, nie chcialo mi sie sprawdzac - na pewno polecial Spellcraft)

- system awansow inny od wersji papierowej - moim zdaniem gorszy, ale to bede mogl stwierdzic po dluzszym pograniu.

No niektore rozwiazania sa podyktowane tym, ze to jednak sie dzieje w real time. ;]

- LAGI! W publicznych obszarach jest czesto tragedia, 200-230ms to norma, a bywa duzo gorzej (Neo 2Mbit). Mam nadzieje, zez uplywem czasu sie to poprawi.

Jednak nie byli gotowi na taki naplyw graczy.

To tyle narzekan, co do wygladu: gra bardzo ladna, szczegolnie podoba mi sie system dobierania wygladu postaci. Na moim kompie, na standardowym kliencie i wszystko na High, bez AA, chodzi bez najmniejszego zajakniecia.

Na standardowym gralem w stress tescie, traz postanowilem sprawdzic hi-res i masakra, w gospodzie max 5fps ;] , ale ustawilem tekstury na max, wylaczylem co zasobozerne opcje i wyglada ladnie i dobrze smiga. ;]

Sterowanie mi sie srednio spodobalo - zdecydowanie wolalbym obracanie postaci myszka, a nie klawiatura. Koniecznosc wybrania celu dla rzucanego czaru nie wrozy IMHO dobrze czarom obszarowym - ale to wyjdzie w praniu.

Smiesznie troche wyglada automatyczne wskakiwanie postaci na stoly i krzesla :)

Generalnie gierka moze byc fajna, choc pare rzeczy wymaga zdecydowanej poprawy.

Co do sterowania to wcisnij T i juz masz obracanie myszka. ;]

Dlaczego , ten quest z koboldami jest taki trudny?Przeszliscie?Na koncu jest taki koleś z czerwonym strojem i maczugą. Trzeba pozniej isc do tego ksiedza.

http://img502.imageshack.us/img502/6267/dndclient20060119192914107ge.th.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/5561/dndclient20060119192203400mr.th.jpg

No chyba nie grasz sam ? ;]

Edytowane przez ath

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema, ja za to z problemem.

Czy ktoś z państwa tu zgromadzonych ma zwiechy gry? Kompletny crash kończący się wyłączeniem monitora (jakby grafa się przegrzała,ale to nie tutaj jest problem). i restartem całości... Za pierwszym razem VPU uratował mnie lecz później za każdym razem po 15-30 minutach gry to samo. Próbowałem różne ustawienia graficzne lecz nie wpływa to na zaistniały problem

konfiguracja:

2500 Barton+

2x512 Twinmos DDR (Dual)

NF7-S 2.0

X800 XT PE Sapphire (6.1 stery)

SB X-Fi

Problem jest TYLKO z tym tytułem (dlatego wykluczam awarie w hardware), wiadomo iż to beta, ale może ktoś miał podobne problemy?

z góry dziękuję za odpowiedź

---edit---

po dłuższych testach ustawień graficznych gry stwierdziłem - po ustawieniu wszystkich ustawień adv. na off/low gra chodzi bezproblemowo przez długi czas bez zwiechy kompletnej.

Na chwilę obecną poszukuje na serwerze L. maga/rogue do teamu ;)

Edytowane przez Apos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

ma ktos z was jakies aktualne informnacje na temat obecnych lub przyszlych beta testow ?

gra ktos z was moze teraz? jesli tak to gdzie sie rejestrowalisci ?

wyslalem pare formularzy juz z roznych stron ale cos narazie zero odzewu:(

bede wdzieczny za jakies namiary i info czy wogole mozna teraz w to gdzies zagrac

dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 1, albo 2 lutego trwaja eurpejskie beta testy (czas trwania cos ok. miesiaca). Zapisywac sie mozna bylo jak wyszla beta, teraz tez mozna, ale sa kolejki i klucze sa wysylane partiami, wiec mozna troche poczekac.

Wejdz na fileplanet.com i poczytaj. Ja akurat w tamtym okresie bylem na wyjezdzie i sie nie zalapalem. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od 1, albo 2 lutego trwaja eurpejskie beta testy (czas trwania cos ok. miesiaca). Zapisywac sie mozna bylo jak wyszla beta, teraz tez mozna, ale sa kolejki i klucze sa wysylane partiami, wiec mozna troche poczekac.

Wejdz na fileplanet.com i poczytaj. Ja akurat w tamtym okresie bylem na wyjezdzie i sie nie zalapalem. ;]

dzieki wlasnie juz czekam w kolejce .... obym sie kiedys doczekal ...

klient zainstalowany juz w kazdym razie czeka :)

a mam jeszcze pytanko czy moge sciagnac HighRes klienta i bedzie dziala z tymi kluczami i serwerami do tej europejskiej bety?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki wlasnie juz czekam w kolejce .... obym sie kiedys doczekal ...

klient zainstalowany juz w kazdym razie czeka :)

a mam jeszcze pytanko czy moge sciagnac HighRes klienta i bedzie dziala z tymi kluczami i serwerami do tej europejskiej bety?

Wersja US nie dziala podobno na becie EU, wiec ssalem nowa, europejska wersje - 1,7gb.

A wiec instaluje sie na 3,75gb, do tego updateuje sie, czyli dodatkowe 230mb.

Rejestracja jest juz zamknieta, ja niedawno zdobylem konto i wlasnie ide pocinac.

Jak ktos ma konto na becie EU to niech napisze, moze pogramy razem. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i sie nie doczekalem na klucz do bety :(

cos tam napisali ze jak przyjdzie moja kolej to mi wysla i jakos im sie nie spieszy...

a gdzies wycztalem ze gra ma juz status zlotej wiec na kolejne beta testy nie ma co liczyc

Pozostaje jeszcze nadzieja ze zrobia jakias wersje trailowa zeby pozwolic sie ludziom zapoznac z gra przed zakupem...

Ale jak ktos wie jak mozna zdobyc jeszcze klucz do obecnej bety to prosze o info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak sie doczekalem na klucz do bety :)

pogralem troche wczoraj i ogolnie klimat w grze jest bardzo dobry, spodobal mi sie pomysl z narratorem dodajacym swoje 3 grosze w podziemiach (bardzo mi sie spodobal)

grafika tez jest bardzo klimatyczna i podziemia ciekawe

Duzy minus za lagi w miescie i karczmach -jest strasznie

za to w podziemiach juz chodzi bardzo dobrze

troszke w czasie walki jest zamieszanie, kamera potrafi czasem tak sie odwrocic ze nie widac absolutnie nic

ale ogolnie jestem pod duzym wrazeniem calosci :)

a teraz pytania:

1.czy w podziemiach mozna odpoczywac poza kapliczkami do odpoczywania?

2.czym sie leczyc w podziemiach poza butelkami ktore sa a poczatku strasznie drogie, a przywracaja tylko pare pkt zycia?

3.jak sie robi bajery typu siadanie lezenie itp bo cos nie znalazlem tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak sie doczekalem na klucz do bety :)

pogralem troche wczoraj i ogolnie klimat w grze jest bardzo dobry, spodobal mi sie pomysl z narratorem dodajacym swoje 3 grosze w podziemiach (bardzo mi sie spodobal)

grafika tez jest bardzo klimatyczna i podziemia ciekawe

Duzy minus za lagi w miescie i karczmach -jest strasznie

za to w podziemiach juz chodzi bardzo dobrze

troszke w czasie walki jest zamieszanie, kamera potrafi czasem tak sie odwrocic ze nie widac absolutnie nic

ale ogolnie jestem pod duzym wrazeniem calosci :)

a teraz pytania:

1.czy w podziemiach mozna odpoczywac poza kapliczkami do odpoczywania?

2.czym sie leczyc w podziemiach poza butelkami ktore sa a poczatku strasznie drogie, a przywracaja tylko pare pkt zycia?

3.jak sie robi bajery typu siadanie lezenie itp bo cos nie znalazlem tego

Ja w bete EU gralem na serwerze z mniejsza iloscia os. i lagi mnie nie meczyly.

1. nie

2. np. klerykiem ;]

3. komendy /sit itp.

Beta sie skonczyla chyba wczoraj, nie wiem, bo nie mam kompa juz od 2ch dni i siedze na jakims trupie zastepczym. ;] Premiera full'a chyba jakos 3 marca czy cos takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no beta sie skonczyla dzien po tym jak mi wyslali klucz...

za duzo nie pogralem ale wraznia bardzo pozytywne :)

Troche slabo z tym odpoczywaniem ze trzeba szukac kapliczek ktore sa do tego jednorazowe:/ no ale w druzynie pewnie jakos mozna mozna sobie z tym poradzic, samemu nie da sie grac za bardzo juz po opuszczeniu doków. Trzeba miec druzyne.

dzisiaj startuja chyba serwery dla osob z preorderem a za 3-4 dni juz dla wszystkich

ktos moze planuje kupic ta gre?

sama gra nie jest droga cos kolo 120zl gorzej z tym abonamentem :/

ps widze ze nie za duzo tutaj osob sklonnych placic abonament ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze nie traktowac tego jakos spamu, jest to informacja dla polskich graczy ddo.

Makhet oraz posoka, odpowiednio moderator oraz administrator pierwszego, polskiego forum gry MMORP D&D Online : Stormreach zapraszają w nasze skromne progi!

Dziś, 3 marca 2006 miała miejsce europejska premiera tej obiecującej gry. D&D Online to nowatorski MMORPG nastawiony na grę drużynową i wykonywanie zleconych ‘questów’, przetykane odpoczynkiem w karczmach i rozsławianiem swojego imienia. Główną różnicą pomiędzy D&D Online, a innymi MMORPG jest oparcie na systemie D&D, a dokładniej nowym, smakowitym świecie Eberron jak i całkowite zrezygnowanie z punktów doświadczenia otrzymywanych za zabijanie potworów!

Po szczegółowe informacje odsyłam na następujące strony :

Oficjalna strona gry : http://www.ddo.com/

Oficjalna europejska strona gry : http://www.ddo-europe.com/

Pierwsza (angielskojęzyczna) recenzja gry : http://pc.gamedaily.com/game/review/?gameid=2444

No i oczywiście pierwsze, chwilowo jedyne, a co za tym idzie najlepsze polskie forum D&D Online - http://www.ddo.fora.pl/.

Nie jest to forum klanowe, ani forum gildiowe. Za cel postawiliśmy sobie konsolidację raczkującej polskiej sceny DDO, ułatwienie polskojęzycznym graczom kontaktu, zebranie fanów gry w jednym miejscu. Zaproszenie kierujemy do każdego, kto chciałby znaleźć po prostu dobrych graczy, których styl gry odpowiada jego, lub jej oczekiwaniom. Z góry też zaznaczamy, że D&D Online : Stormreach to nie jest ani wariacja the Sims, ani Diablo, lecz nowy standard w dziedzinie MMORPG, niejako narzucającym grę drużynowa oraz wczucie się w postać, oferując wiele interesujących aspektów oraz ciekawy, swieży świat.

Docelowo na forum będzie można rozmawiać o :

- najnowszych plotkach, wiadomościach, etc na temat D&D Online,

- dostępnych questach, problemach z nimi związanych, etc

- jak skutecznie zbudować postać i przystosować ją i do odgrywania i do walki

- będzie oczywiście dział na screenshot’y z dokonaniamy naszych śmiałków

- porady i sugestie na temat odgrywania i wczucia się w postać

- informacje na temat świata Eberron

- ogłoszenia wszelakie, w tym dział o gildiach i drużynach

Zapraszamy do współpracy i dobrej zabawy, w końcu po to służą gry.

Makhet i posoka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki ath za informacje. Kompletujemy jakiś team do popykania w weekend?

Czy takie TRIALe działaja tak, że możemy dowolnie wybrać czas aktywacji 7dniowego konta też w późniejszym terminie? Z tego co kojarze w takiego EVE'a można zagrać zawsze. 14dni TRIALu widze od jakiś 9 miesięcy. To tylko dobra wola twórców, czy każdy TRIAL tak działa?

Edytowane przez alcen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki ath za informacje. Kompletujemy jakiś team do popykania w weekend?

Czy takie TRIALe działaja tak, że możemy dowolnie wybrać czas aktywacji 7dniowego konta też w późniejszym terminie? Z tego co kojarze w takiego EVE'a można zagrać zawsze. 14dni TRIALu widze od jakiś 9 miesięcy. To tylko dobra wola twórców, czy każdy TRIAL tak działa?

No wydaje mi sie, ze trial jest na 7 dni od momentu aktywacji klucza.

Co do grania, to czemu nie, jestem teraz przeziebiony, siedze w domu i moge troche popykac. ;]

Instalke juz zaczalem ssac, musze tylko przypomniec sobie haslo do konta na turbine. ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi