luk1401 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Stałem sie posiadaczem wyżej wymienionej obudowy i niestety mój stary cooler sie nie mieści. Brakuje około 1cm. Cooler jest założony na socket A. Macie jakieś pomysły jak temu zaradzić?? Prosze o pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) Wiciagnij zasilacz na gore obudowy. Gdyby brakowalo 3 mm to moznaby z gory podpilowac albo przyciac radiator. Sam mialem taki problem z QVC-100. Jesli za ciasno az o 1 cm to pozostaje zmienic miejsce polozenia zasilacza. Edytowane 14 Grudnia 2005 przez Soldier666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erOl Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Albo na dol.... Nie widze tu innego rozwiazania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 moze poprostu wygnij finy w radiatorze i powinno sie wszystko zmiescic, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 dzik86 może mieć racje kiedyś na THG czytałem że mieli problem z pentagramem, który akurat u nich zachaczał o radiator na NB i poprostu lekko wygilei finy, wydajnośc oczywiście niespadłą w chłodzeniu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 heh .. przeciez on ma big towera ... do autora: jaka plyta glowna? o co ci chaczy? o te blache w chiefie u góry? wytnij jesli tak .. o radiator na NB? wygnij ... nie podales szczegołów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Właśnie o tą blache. Nie chciałbym niszczyć obudowy ani tymbardziej coolera. Płyte mam Gigabyte GA-7VT600 1394. http://www.gigabyte.pl/Motherboard/Product...600%201394.htm# Jak ktoś sie orientuje co można z tej płyty wycisnąć tesh prosze o kontakt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Mam ta sama bude,socket A i chce kupic tego pentagrama 120 CU,te listki dadza sie wygiac bez ryzyka zlamania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HyperT Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Mam ta sama bude,socket A i chce kupic tego pentagrama 120 CU,te listki dadza sie wygiac bez ryzyka zlamania? Wygiac sie da ale pamietaj ze w ten sposób tracisz gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Tak wiem,tyle ze 120CU znalazlem za 80zeta wiec i tak okazyjnie,jak po 95 chodza 100CU...no nic,chyba kupie 100CU,troche glosniejszy bedzie i te 3stopnie w plecy ale nic nie bede musial wycinac i kombinowac zwlaszcza,ze przed swietami duzo czasu nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 było czytać testy i wiedzieć że 120Cu jest gorszy od 100Cu+ !! A czemu? 120cu jets głośniejszy, za duży i cieżko np ramy wyjąć jak jest zamocowany proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1401 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) Jak ktos chcialby sie zamiec na 100 cu to jestem chetny. szkoda mi go niszczyc Edytowane 20 Grudnia 2005 przez luk1401 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korbusd23 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Ja wrzucilem u siebie QC 100 i tez wszedl dosc ciasno ale wszedl chcialem 80 ale nie mieli i zgodze sie z wirionem bo ponoc czym wiekszy tym glosniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) 100cu + jest optymalny bo jak sa za male to robia duzo obrotów na małym napieciu i słychac a jak sa za duże totyle tłocza powietrza ze sie odbija od tych falowanych zeberek robiac szum no tak mniejwiecej, najlepiej ogólnie miec wiatraki niskoobrotowe i regulowane od 5v. freezer64 pro tez ma np głosny wiatrak który zredukowany jest na 5v i dobra konstrukcja gumowych zaczepów co sporo chałas zmniejsza ale niektórzy i tak kupuja na niego akase lub ac 92 co robi tam koło 16db bez drgań :P ps: freezer ma wysoko obrotowy wentyl na niskim napieciu i wmiare cichy, ja na niektórych chłodzeniach od grafy, co pozwala utrzymac efektywne chłodzenie i nizsze temp Edytowane 20 Grudnia 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 A mi stary wlasnie powiedzial,ze mi kasy jednak nie da wiec pentagram odpada...pozostal mi box +jakotakie wietrzenie budy + otwarcie budy...jak mi box utrzyma durona na vcore 1.75V i okolo 2300MHz(bo taki mialem zamysl) to bedzie sukces... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...