andriu Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Dzisiaj właśnie kupiłem to co w temacie, płytka jest na kt333 niech mi ktoś powie czy ta płyta ma dzielnik1/5 ? nigdzie tego nie mogęznależć aha, kupiłem jeszcze pamięci 256ddr 333 niby noname( kupowałem w action) a przy odbiorze z magazynu dali mi pc 333 256mb elixir - czy to jest jakieś dobre ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Dzisiaj właśnie kupiłem to co w temacie, płytka jest na kt333 niech mi ktoś powie czy ta płyta ma dzielnik1/5 ? nigdzie tego nie mogęznależć aha, kupiłem jeszcze pamięci 256ddr 333 niby noname( kupowałem w action) a przy odbiorze z magazynu dali mi pc 333 256mb elixir - czy to jest jakieś dobre ? ma dzielnik 1/5 na pewno bo tej poprawion versja płyty 35GT2R która nie miała dzielnika 1/5 w większości rev. zdazaly sie jednak egzemplarze które przekraczały 166mhz lecz dzielnika prawdopodobnie nie było. Ta więc imo ma na 100% 1/5 ponieważ jest to zupgrejdowana versja jak chcesz to ci poszukam żebyś był pewien podepre swoja wypowiedz faktami :). Elixiry nigdy nie widziałem w versji 333 (te 266 były dobre w <span style="color:red;">[ciach!]</span>) powiedz ile maja NS?? jak 6ns to są OK bo teoretycznie pamieći 166mhz powinny mieć 6ns (1000/6ns=166mhzx2=333mhz czyli DDR). Tak więc luknij. Lepiej powiedz jak sie kręci! :). Aha proc to : A0 = AXDA1x00DLT3C czy B0 = AXDA1x00DUT3C ???. Jakie opcje ma ta mobo w biosie?? Vcore Vdimm itp... powiedz jak sie kreci :) pozdro tris Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 narazie jestem w pracy, w domu bede wieczorem i wtedy bede go uruchamiał, napisze cos wiecej jutro ps. dzieki za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 aha ta płyta to KT333CF (ja mam CE) to jest chyba versja KT333 z obsługa tak pisze DDR400 ale to chyba jest tylko przy takowaniu 166 albo 133+ bo takie coś wyczytałem : Shuttle headqtrs now shows the new AK38N and AK39N boards in addition to the AK37GTR. The AK38N has the new KT333CF northbridge and is the only one among the three which is advertised with 200/266/333 FSB (the other two only show 200/266 FSB but perhaps this is an error of omission).So it looks like there are two more "expensive BIOS updates" on the horizon using nctemper's nomenclature. to takie KT400 bez AGP x8 i chyba ma jeszcze Vlink 533mbps bo to jest North bridge : VIA KT333CF and South bridge : VIA VT8235 Gigabyte swojego czasu chyba pierwszy coś na takim czymś wypuścił w komputroniku to sprzedawali ,specyfikacje masz tu : http://www.shuttle.com/new/product/mainboa...s_m.asp?M_id=34 , ta płyta jest chyba upgrajdowana dla Athlonów XP (2600+ itp) na FSB 333 więc chyba musi mieć divider 1/5 . pozdro Tristan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 aha ta płyta to KT333CF (ja mam CE) to jest chyba versja KT333 z obsługa tak pisze DDR400 ale to chyba jest tylko przy takowaniu 166 albo 133+ bo takie coś wyczytałem : Shuttle headqtrs now shows the new AK38N and AK39N boards in addition to the AK37GTR. The AK38N has the new KT333CF northbridge and is the only one among the three which is advertised with 200/266/333 FSB (the other two only show 200/266 FSB but perhaps this is an error of omission).So it looks like there are two more "expensive BIOS updates" on the horizon using nctemper's nomenclature. to takie KT400 bez AGP x8 i chyba ma jeszcze Vlink 533mbps bo to jest North bridge : VIA KT333CF and South bridge : VIA VT8235 Gigabyte swojego czasu chyba pierwszy coś na takim czymś wypuścił w komputroniku to sprzedawali ,specyfikacje masz tu : http://www.shuttle.com/new/product/mainboa...s_m.asp?M_id=34 , ta płyta jest chyba upgrajdowana dla Athlonów XP (2600+ itp) na FSB 333 więc chyba musi mieć divider 1/5 . pozdro Tristan no to nieźle, a kosztowała 269+vat, hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ok Tristan, uruchomiłem i..... pamięci są rzeczywiście 6 nanosekund, cl 2,5 nie mogłem podkręcić procka bo nie ma w biosie ani zmiany Vcore, ani zmiany mnożnika :(, więc qpa. Za to płyta jest na chipsecie kt 333 cf tak jak pisałeś, obsługuje pamięci pc 400 (można to ustawić w biosie) no i oczywiście 1/5 dzielnik jest. co do procka to..... no dosłownie miodzio mój poprzedni xp1700+ bez oc normalnie miał 46 stopni przy wysiłku nawet 51, a ten który mam teraz ma 35 stopni, przy wysiłku nie przekracza 40 !!!!!!!!! dla mnie rewelacja tylko nie wiem czy jest jakaś możliwość zmiany vcore i mnożnika, jak nie to qpa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 pisze ten post po to by go troche utrzymac jako popularny, z góry sorki za ot, ale zależy mi na odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...