macszelag Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Pytanko mam plyte asusa taka jak na opisie. Czy jak przykleje na klej termo prezwodzacy radiator Titan od athlona "taki wielki" , czy to wystarczy aby odprowadzic cieplo od czipsetu (bez wiatraka ) teraz temp max w stresie 30 stopni z orginalnym wiatrakiem i radiatorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Moim zdaniem jeżeli przykleisz radiator od Titana D5TB do swojego chipsetu na klej, to prędzej Ci chipset razem z tą cegłą odpadnie niż go schłodzisz! Po co w ogóle chcesz przyklejać taki wielki radiator? Asus ma całkiem dobre pasywne chłodzenie. Lepiej przykręć tam wiatraczek, im większy tym lepszy i bedziesz miał nizsze temperatury, a od wielkich radiatorów trzymaj sie z daleka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Wystarczylby jakis radiator z Pentium III, lub K6-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Spróbuj najpierw zapodać dobrą pastę...bo ten radiator to nie najlepszy pomysł. Zastosuj dodatkowe wiatraki do obudowy, temperatura chipsetu powinna spaść. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Z wypowiedzi macshelag'a wynika, że nie chce stosowaćchłodzenia aktywnego. Chłodzenie w ASUSIE jest rzeczywiscie dobre, dlatego warto puścić kompa bez wiatraczka na chpisecie, pomęczyć go trochę (3Dm2k1;), a następnie sprawdzić jak mocno się grzeje. Jerzeli poniżej 38*c to jest OK, jak nie to spróbuj zamontować radiator od CelkaPIII z pewnością wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Masz 30*C w stresie i jeszcze chcesz go chłodzić :!: :!: :?: Człowieku bez przesady po co :!: :?: Ja mam w stresie 40-42*C i wszycho jest OK :!: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 A jeśli już tak bardzo zależy Ci na spadku temp. to może ciekły azocik... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Ostatnio pytalem sie o to samo, ale ja nie jestem taki zdesperowany zeby dawac takiego wielkoluda na chipset. Polecono mi cos takiego http://chw.siliconvalley.pl/Images/sklep/ZalmanNB32JZalman NB-32J Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Ostatnio pytalem sie o to samo, ale ja nie jestem taki zdesperowany zeby dawac takiego wielkoluda na chipset. Polecono mi cos takiego http://chw.siliconvalley.pl/Images/sklep/ZalmanNB32JZalman NB-32J i to jest spoko, ale qrde, skoro kt333 dziala spox z pasywnym, to zaloozcie sobie radio 4x4x2, lub 4x4x3 i po klopocie! na to jakis wentyl 4x4 1000-2000rpm i loozik! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 u mnie w stresie tem. dochodzi do 46 st. radiator +wentyl mam wyzsza tem w budzie niz na procu wsio chodzi stabilnie taki juz chyba urok gigabyta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Dzieki ale jeszcze jedno mam jakis radiator od durona aluminiowy jak go przykleje na chipa czy to wystarczy bez wiatraka nie po to bawie sie w WC aby sluchac cziaglego WRRRRRRRRRRRRRRRRR :) 2 problem to karta grafiki gf3 ti200 ma maly radiator i nie wim czy zakladajac blok wodny zasilany woda z bloku z procka, ktora w zbiorniku ma jakies 27-30 mac stopni (bez chodnicy), nie bedzie sie bardziej grzala ??? 3 problem cos mi sie komp stale wiesza nie wiemc zy to nie od tego krecenia :( osatnio poszlo zasilanie 12 v na plycie i nie moge podlaczyc zasilania witrakow na plycie tylko do zasilacza sie wpinam :))) lol Pozdrawiam MAC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 2 problem to karta grafiki gf3 ti200 ma maly radiator i nie wim czy zakladajac blok wodny zasilany woda z bloku z procka, ktora w zbiorniku ma jakies 27-30 mac stopni (bez chodnicy), nie bedzie sie bardziej grzala ??? Pozdrawiam MAC Pusc WB na czipie rownolegle, nie szeregowo , nie bedzie ci wtedy bezposrednio wody podgrzewac przed procem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 wiem ze sie tak da ale to za wiele roboty a ja nie mam czasu teraz moze w wakacje ale to za 6 miechow dopiero teraz jestem zawalony i potrzebuje cos na szybko :))) THNX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 wiem ze sie tak da ale to za wiele roboty a ja nie mam czasu teraz moze w wakacje ale to za 6 miechow dopiero teraz jestem zawalony i potrzebuje cos na szybko :))) THNX Jaka tam robota ?? 8O Dwa trojniki i 2 kawalki weza zalozyc ?? 8O ewentualnie siskies kolanko ?? Powinienes sie z tym moment uporac 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ma ten zestaw z alegro 16 musze jescze zrobic blok na karte i jakies wezyli wieksze doprowadzajace wode i oczywiscie jaks chlodnica ale na to trzeba czasu i pieniedzy :((( a teraz ani jednego ani 2 :) thnx za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ... Polecono mi cos takiego http://chw.siliconvalley.pl/Images/sklep/ZalmanNB32JZalman NB-32J bo to spox radiatorek - znam kilka osob ktore zapodaly go na karty graficzne typu GF2MX400, Radeon 7500, u jednego widzialem na Radeonie 9000PRO - gdzie niby wg ATI musi byc juz chlodzenie aktywne o ile wiem to chip graficzny wydziela troszke wiecej ciepelka niz chipset mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ... Polecono mi cos takiego http://chw.siliconvalley.pl/Images/sklep/ZalmanNB32JZalman NB-32J jestem ciekaw jak to sie sprawuje na chipsecie , moze ktos juz posiada i moze powiedziec cos na ten temat? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ... Polecono mi cos takiego http://chw.siliconvalley.pl/Images/sklep/ZalmanNB32JZalman NB-32J jestem ciekaw jak to sie sprawuje na chipsecie , moze ktos juz posiada i moze powiedziec cos na ten temat? Ja sobie go zapodam na chipset to wam powiem jak chlodzi. Zrobie jakis test i zapodam na strone. Kupie go po nowym roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 zalman to zalman i cena 60zl juz nie jest taka zachecajaca... ja juz wolalbym poszukac radiatorkow od PII-PIII :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 zalman to zalman i cena 60zl juz nie jest taka zachecajaca...8O 8O 8O a gdzie tak strasznie zdzieraja bo w Discotechu chca tylko 29zl a dostajesz paste i klej w komplecie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Na gieldzie elektronicznej pod GUS'em. niektore sklepy pieknie zdzieraja z wszystkiego.. zwlaszcza z ramu czy wlasnie z coolerow, radiatorow. Zalmany 30zl drozsze, v7+ po 170zl a kiedys widzialem same 2niebieskie radiatory Thermaltake na pamieci za 50zl podczas gdy cale zestawy sa po 45zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ja majac plyte na intelu zmienilem radiatorek asusa na wiekszy zrobiony (lekko wuciety) z wiekszego radiatora za 25zl wysoki dzies na 4cm i powierzchnia przylegania wystaje poza chipset i ma w max stresie 26 normalnie 22-24 wieje lekki wentyl co sie okazalo lepeij mi sie kreci najwiecej wyciagnalem fsb 175 znajde plyn do chlodnic i bedzie 180 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wronka Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 jakim porogram badam temp chipa i na mam 2 hyba chipy podm prockiem i pod grafom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Miedz mozna kupic na ul Wileńskiej w Warszawie lub Miedzianej nie panietam numerow ale po co jest TEL 913 :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...