Skocz do zawartości
PEPDAR

Dziwny Problem Z O/c Axp-m 2500+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Komp w sygnaturce, a zasilacz to Tagan 430W Eeasycon Serie. Otóż mam nastepujący problem: przez kilka miesięcy posiadałem zasilacz Deer 350W. Na początku procesor chodził na 2500MHz, później wstawał tylko na 2400, aż w koncu uruchamiał się tylko na 2200MHz, powyżej tej częstotliwości były restarty. Przyczyna chyba była prosta - zasilacz, ale dzisiaj odebrałem Tagana i jest to samo :/ Wstaje tylko na 2200MHz powyżej się nie uruchamia, obojętnie jakie napięcie mu zapodam. Czyźby procesor się "zużył"?? Nie pomogła zmiana biosu. Temperatury w normie Co może byc przyczynę tego zjawiska??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sporoboj zmienic wsadzic pamieci w inne sloty, jezeli masz 2x256 MB to moze jedna pamiec jest walnieta, ja tak mialem i nie moglem krecic swojego Athlona 2500@3200 , okazalo sie ze walnieta jest jedna kosc i to bylo przyczyna

moj komp Abit NF7-S v 2.0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Otóż mam nastepny problem. Próbowałem podkręcić kartę graficzną GECUBE RADEON 9550XT. MAX Mhz GPU to 453 u mnie, a dałem ją do przetestowania kuplowi i wyciagnął on MAX 530mhz oczywiście bez arfetaktów. Podsumowując ani procek ani grafa nie chcą krecić :/ Czyli mozliwe jest, ze to wina MOBO (bo zasilacza to chyba w 100% NIE) PROSZE O POMOC!!!! P.S. Memtest nie wykazał błędów pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi