PEPDAR Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Witam. Komp w sygnaturce, a zasilacz to Tagan 430W Eeasycon Serie. Otóż mam nastepujący problem: przez kilka miesięcy posiadałem zasilacz Deer 350W. Na początku procesor chodził na 2500MHz, później wstawał tylko na 2400, aż w koncu uruchamiał się tylko na 2200MHz, powyżej tej częstotliwości były restarty. Przyczyna chyba była prosta - zasilacz, ale dzisiaj odebrałem Tagana i jest to samo :/ Wstaje tylko na 2200MHz powyżej się nie uruchamia, obojętnie jakie napięcie mu zapodam. Czyźby procesor się "zużył"?? Nie pomogła zmiana biosu. Temperatury w normie Co może byc przyczynę tego zjawiska?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Może to sprawa pamięci, masz ustawione synchro do CPU i powyżej tego FSB poamięci nie wyrabia. Jeżeli tak jest to może poluźnij timingi na RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEPDAR Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Niestety to nie pomaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WCC Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 sporoboj zmienic wsadzic pamieci w inne sloty, jezeli masz 2x256 MB to moze jedna pamiec jest walnieta, ja tak mialem i nie moglem krecic swojego Athlona 2500@3200 , okazalo sie ze walnieta jest jedna kosc i to bylo przyczyna moj komp Abit NF7-S v 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PEPDAR Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Witam. Otóż mam nastepny problem. Próbowałem podkręcić kartę graficzną GECUBE RADEON 9550XT. MAX Mhz GPU to 453 u mnie, a dałem ją do przetestowania kuplowi i wyciagnął on MAX 530mhz oczywiście bez arfetaktów. Podsumowując ani procek ani grafa nie chcą krecić :/ Czyli mozliwe jest, ze to wina MOBO (bo zasilacza to chyba w 100% NIE) PROSZE O POMOC!!!! P.S. Memtest nie wykazał błędów pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 jeśli zasilacz pomierzony i sprawny to obstawiał bym płytę główną,, procki raczej się nie zuzywają za szybko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...