yaro29 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 mam pytanie a w zasadzie 2 !! mam acera tm 2403 i obecnie dokupuje 2 x 512 Mb ramu, czyli łacznie bedzie 1Gb. Pamięci oczywiscie będą chodziły w dual channel. 1. W biosie jako iz pamięc na grafice mam przydzielana dynamicznie mam 3 opcje. 64Mb/128Mb/ oraz jakiś skrót, nie pamiętam tych liter ale cos w stylu DVRM? co oznacza ten skrót?? 2. Jaką wybrac opcje w ustawieniach w biosie własnie do grafiki jesli bede dysponował 1Gb ramu? czy 128 czy ten "dziwny skrót". Na którym ustawieniu powinienem miec lepszą wydajność? Pozdr i dzięki za odp! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greeg67 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 mam pytanie a w zasadzie 2 !! mam acera tm 2403 i obecnie dokupuje 2 x 512 Mb ramu, czyli łacznie bedzie 1Gb. Pamięci oczywiscie będą chodziły w dual channel. 1. W biosie jako iz pamięc na grafice mam przydzielana dynamicznie mam 3 opcje. 64Mb/128Mb/ oraz jakiś skrót, nie pamiętam tych liter ale cos w stylu DVRM? co oznacza ten skrót?? 2. Jaką wybrac opcje w ustawieniach w biosie własnie do grafiki jesli bede dysponował 1Gb ramu? czy 128 czy ten "dziwny skrót". Na którym ustawieniu powinienem miec lepszą wydajność? Pozdr i dzięki za odp! Witam Ten skrót (DVRM) oznacza dynamiczne przydzielanie pamięci dla karty graficznej w zależności od zapotrzebowania systemu (czytaj -gry :) ) jeśli masz 1GB ramu to w biosie zaznacz zakladkę 128 MB jest to max.dla tej karty graf. a wydajność będzie najlepsza . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...