Skocz do zawartości
kanel

Problem Z Zasilaczem

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc mam taki problem

Posiadal kompa:

Abit KW7

AMD Athlon 2200 @ 2400 (13,5 x 151 = 2038)

DDR No Name 512 PC-3200

Dysk Segate Baracuda 120 GB (ATA/100)

Nagrywarka- LG 24x12x40

Radeon 9800 SE @ Pro

Zasilacz Seasonic SS-300FS (300W)

I zamierzam zmienić kompa lecz chce robić to stopniowo.

Dlatego zacząłem od karty graficznej i w ciągu 2 dni będę miał Geforce Galaxy 6800 (modowalna na 16/6)

Zapewne ta karta w tym kompie za wiele nie pokarze ale była okazja tanio kupić to wziąłem.

I teraz jest pytanie czy ten mój zasilacz ?Seasonic SS-300FS (300W)? uciągnie ta konfiguracje? Jeśli nie to jaki może być tego efekt (czy cos może się uszkodzic, czy tylko niestabilnie działać). Jak się do poboru napięcia odnosi liczba potoków ( bo może nie warto na początku odblokowywać dodatkowych 4 i 1 vertex) I czy jeśli bym zamontował dodatkowy zasilacz tylko do karty graficznej to czy chodziło by to poprawnie czy jest to raczej nie wskazane. A jeśli istnieje taka możliwość to czy zasilacz ten musi być zasilaczem ATX (i czy musi włączać się równo z tym podstawowym zasilaczem komputera) czy może być to zasilacz AT który wlacze sobie na krotko przed odpaleniem kompa.

Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje a za błędy, gafy itp. jeśli się takie pojawiły - przepraszam

Edytowane przez kanel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm..ja miałem problem z Radeonem 9800 Pro i musiałem zmienić na Chieftec 420W.ALe spróbuj :) może pójdzie, a jak nie to nowey zasilacz, i nie jakiś CODEGON tylko coś dobrego.Bo jest wiele tanich zasilaczy np.400W a to tylko takie prowizorki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi