kanel Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) Czesc mam taki problem Posiadal kompa: Abit KW7 AMD Athlon 2200 @ 2400 (13,5 x 151 = 2038) DDR No Name 512 PC-3200 Dysk Segate Baracuda 120 GB (ATA/100) Nagrywarka- LG 24x12x40 Radeon 9800 SE @ Pro Zasilacz Seasonic SS-300FS (300W) I zamierzam zmienić kompa lecz chce robić to stopniowo. Dlatego zacząłem od karty graficznej i w ciągu 2 dni będę miał Geforce Galaxy 6800 (modowalna na 16/6) Zapewne ta karta w tym kompie za wiele nie pokarze ale była okazja tanio kupić to wziąłem. I teraz jest pytanie czy ten mój zasilacz ?Seasonic SS-300FS (300W)? uciągnie ta konfiguracje? Jeśli nie to jaki może być tego efekt (czy cos może się uszkodzic, czy tylko niestabilnie działać). Jak się do poboru napięcia odnosi liczba potoków ( bo może nie warto na początku odblokowywać dodatkowych 4 i 1 vertex) I czy jeśli bym zamontował dodatkowy zasilacz tylko do karty graficznej to czy chodziło by to poprawnie czy jest to raczej nie wskazane. A jeśli istnieje taka możliwość to czy zasilacz ten musi być zasilaczem ATX (i czy musi włączać się równo z tym podstawowym zasilaczem komputera) czy może być to zasilacz AT który wlacze sobie na krotko przed odpaleniem kompa. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje a za błędy, gafy itp. jeśli się takie pojawiły - przepraszam Edytowane 14 Grudnia 2005 przez kanel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Moze ten Huntkey http://proline.pl/shop.php?prodid=HUNTKEY+HK350+AP Albo szukaj na allegro taki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75977716 A jesli nie zalujesz kasy to wez jakiegos Chieftec 420W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanel Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 troche zle zatytulowalem temat ale juz poprawilem (z "Jaki zasilacz" na "problem z zasilaczem") Bo mi chodzi o to ze niemam narazie wiecej kasy i szukam innego rozwiazania np "2 zasilacze" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acer Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Hmm..ja miałem problem z Radeonem 9800 Pro i musiałem zmienić na Chieftec 420W.ALe spróbuj :) może pójdzie, a jak nie to nowey zasilacz, i nie jakiś CODEGON tylko coś dobrego.Bo jest wiele tanich zasilaczy np.400W a to tylko takie prowizorki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...