deserted Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 (edytowane) Właśnie, brał już ktoś tego procka w sklepie apollo? Pytam bo mam mieszane uczucia i podnosi mi się ciśnienie kiedy mam wysłać kase gdzieś w "otchań" :unsure: Pocieszcie mnie i napiszcie czy warto tam kupić, bez ryzyka że to, co dostane będzie działać i w ogóle... Podobno te procki to jakaś nieautoryzowana partia (?), nie wiem dokładnie o co chodzi, ale tak usłyszałem dzisiaj od sprzedawcy. Edytowane 14 Grudnia 2005 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Sprzedawcy to Ty nie słuchaj, sempron nie jest dużo gorszy od athlona, a tańszy jest i to dużo. Lepiej brać sempka i podgonić mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad164 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 A nietylko w apollo :D Prosze odrazu z płytą gigabyte wiecej info w linku. http://znak.pl/index.php?prid=s939GigK8N51GMF9%2BcpuSe300 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAKLER3 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Ogladalem testy Sempron vs Athlon oba pod sock. 939 i nie ma miedzy nimi duzej roznicy. Procesory roznia sie wielkoscia pamieci podrecznej casch. Z testow wynikalo ze athlon okazal sie lepszy w grach i przy pakowaniu plikow ale nie byla to az tak wielka roznica i uwazam ze za taka cene oplaca sie kupic semprona i bez zastanowienia bym go bral, a po drugie tak jak napisal Grzechu_1990 podkrecisz go troche i bedize tak samo wydajny jak athlon. Pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny!!! Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 AAA sory ze tak sie z tym pytaniem z choinki urwę ale chcialbym kupic niedlugo jakas plyte na s939 a mam stary dysk 20gb seagate i jest on chyba na ATA. Czy bedzie on wspulpracowal z ta plyta czy musze sobie nowy kupic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 AAA sory ze tak sie z tym pytaniem z choinki urwę ale chcialbym kupic niedlugo jakas plyte na s939 a mam stary dysk 20gb seagate i jest on chyba na ATA. Czy bedzie on wspulpracowal z ta plyta czy musze sobie nowy kupic ??Jak ma kontroler ATA to bedzie chodzic. Zreszta wszystkie chyba maja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 muszą mieć bo pod co byś cd romy podpioł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 OK, dzięki za odpowiedzi, teraz czekam na kase i zamawiam. Konrad164, płyte już zamówiłem u mnie w mieście: Asusa A8N-E (nForce4 Ultra), za 370 :) WESOŁYCH ŚWIĄT :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dxmatrox Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Co do sklepu apollo nie mam żadnych zastrzeżeń. Semprona zamówiłem w piątek wieczorem, następnego dnia miałem go w domu, wszystko szybko i bezproblemowo. (tylko nie działa on z płytami DFI LanParty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 tez dostalem sempa na drugi dzien i tez z apollo. niestety z dfi lp ut nf4 nie chodzi dobrze, z gigabytem k8n-sli lata, dzisiaj sprawdze czy z asusem a8n-e chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 No to czekam z niecierpliwością... Asusa już mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 nic specjalnego, memy w singlu, chlodzenie to box i asus a8n-e zrobione na szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) ty miałeś selekta tego proca bo dosyć dobrze poszedł myślałem że te semprony to beznadziejnie się kręcą. a czy nie masz napięcia za wysokiego bo do venice maks bezpieczne to 1,55 może semprony mają jakość inaczej? Edytowane 15 Grudnia 2005 przez bryken Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 procek to jakis tam z apollo, bez selekcji itp. napiecie?? to dopiero poczatek :) opteron dostawal 1,8V i nic mu nie bylo. jak wreszcie uda mi sie zmusic dfi do wspolpracy z nim to bedzie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Niemiec, wielkie dzięki za sprawdzenie :) teraz już biore go na 100%, czekam jeszcze tylko na kase (dzisiaj powinna być). Zamówiłem już tą zasiłke Fortona, teraz poszukam chłodzenia, będzie to Arctic Cooling Freezer 64 Pro. Pamięć Geila (z jakimś chłodzeniem, jeszcze ich nie widziałem), na początek 512 za 170zł. Grafika to Gigabyte GeForce 6600GT 128MB 128 PCI-E, na giełdzie podobno są za 550 i na koniec jakaś fajna buda. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=76009425 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ja moge miec 2 moge miec 2 nowe semprony 3000+ pod s939 : Dane Techniczne: Typ procesora Sempron Socket 939 Proces Technologiczny 90nm Taktowanie procesora 1800MHz Taktowanie magistrali HT 2000MHz Cache L1 128 kb Cache L2 128 kb Cena 350zł bede miał w domu + przesyłka w styczniu (zrobie testy oc i moge sprzedac dwa..) sam chce sobie może zostawic z jednego procki mam z pewnegro źródła na gwarancji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 ej to jak to jest z tymi sentronami na s 939 bo chce sobie kupić tą DFI lanparty i sie boje skoro może nie działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) lasek mam już tego linka w ulubionych, zaraz kupuje, tylko coś zjem :) dream_killer, a ja już zamówiłem tego Semprona wczoraj w południe, w apollo i czekam na kuriera. Cena lekko podskoczyła do 362 + kurier = 381.40 Grafike już przywiozłem z giełdy w Katowicach, zapłaciłem 620zł. Chłodzenie radiatorem, dodatkowo jest śledź z wiatrakiem (3D Plug Cooler). W pudełku są 4 CD: CyberLink PowerDirector 3 ME, CyberLink PowerDVD 6, i 2 gry THIEF Deadly Shadows i Joint Operations Typhon Rising. Przejściówka z DVI-I na VGA. Kabelek S-video z wyjściami: comp in, svid in, svid out, Y, Pb/AV. Hmm, musze poczytać do czego to służy. Edytowane 17 Grudnia 2005 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Ja nadal moge miec tego seprona i dac oddac za 350zł +11.58zł przesyłka :) lub za przelewem 350zł + 4zł (przelew) + 4,5zł przesyłka... Tylko niewiem czy nie wziąsc z 10 tych sempronów wtedy by jeszcze taniej było tylko by trzeba było by sie umówic... :) może kolo by zjechał z 15 zł na sztuce :) Edytowane 17 Grudnia 2005 przez dream_killer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 możesz dla mnie wźąść tylko powiedz jak to jest z DFI lanparty bedzie działać czy nie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dream_killer Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Szczeże powiedziawszy własnie sie też zastanawiam chce miec sli i zastanawiałem sie nad 2 alternatywami tańszą Gigabyte K8N-SLI i napeno lepszą droższą DFI LanParty UT NF4-D nVidia nForce4 i chyba wezme dfi masz tu link z alegro i jest tam napisane że SEMPRON śmiga na niej.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75576321 więc chyba trzeba byc dobrej mysli ale nie dam sobie głowy uciąc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 ma ktoś semtrona na tej DFI jak tak to niech powie czy działa czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 semp chodzi bez problemu na gigabyte k8n-sli i asusie a8n-e. na dfi lp ut nf4-d nie chce chodzic. komp chodzi normalnie, ale wejscie do biosu powoduje, ze komp nie wstaje. trzeba sprzet odpalac na defaulcie i dopiero w windzie zmieniac date i czas i po restarcie oczywiscie clr_cmos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 nie rozumiem to sie dzieje kiedy pierwszy raz sie odpala semtrona czy za każdym uruchomieniem czy mam rozumieć że na DFI nf4-d nie można krecić proca ??? czy wystarczy zmienić bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 idz do tematu o dfi tam jest opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 no tak ale tam jest ponad 5000 postów podaj mi linka jak możesz do tej strony co jest tam coś napisane :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fl3eX Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 A tego semprona pociagnie ASROCK DUAL-SATA2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 tak ludzie pracują na takim połaćzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 no tak ale tam jest ponad 5000 postów podaj mi linka jak możesz do tej strony co jest tam coś napisane :D ostatnie 3 do 5 stron, bo jest to opisane w kilku moich postach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...