Skocz do zawartości
sirm

100 TAK 133 NIE

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wie ktoś dlaczego komp wiesza mi sie jak ustawie magistrale 133? na 100 chodzi wszystko ok tyle tylko że zamiast XP1700 mam durona 1100 a to mi sie nie uśmiecha. Proc sie nie przegżewa bo sprawdzałem. Konfig następujący:

Athlon XP 1700, 256 SDRAM(133), ECS K7S5A, MSI G4Tit4200 64DDR VIVO?

co z tym zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz ustawione synchroniczne taktowanie pamieci i CPU?? Jeżeli wymieniałeś proca, to zainstaluj system od nowa. Jeśli to nie pomoże to możliwe że jedynym wyjściem jest zmiana pamięci na ddr( niektóre z tych ECS'ów nie chcą chodzić poprawnie z pamięciami SDR ustawionymi na 133 ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz w biosie odpowiednie ustawienia fsb/mem ustaw na 133/133 i będzies zmiał tego swojego athlona :-)

To to ja wiem że w biosie ustawia się 133/133 i ma sie athlona ale cały pic polega na tym że jak tak ustawie to w nico moge pograć bo komp sie zawiesza non stop. Dlatego jak chcem grać to musze ustawić 100/100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz w biosie odpowiednie ustawienia fsb/mem ustaw na 133/133 i będzies zmiał tego swojego athlona :-)

To to ja wiem że w biosie ustawia się 133/133 i ma sie athlona ale cały pic polega na tym że jak tak ustawie to w nico moge pograć bo komp sie zawiesza non stop. Dlatego jak chcem grać to musze ustawić 100/100.
1. PAMIĘCI SDR + ECS, wymień na markowe SDR lub na DDR

2. SZUKAJ, bo było o tym wiele razy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że trochę grzebie w komputerkach, to akurat przed chwilą usunąłem taki problem opisany powyżej, pomogła wymiana pamięci. (Akurat to było na płytce Epoxa)

Pozatym (moje 3 grosze wtrące) ilość układów na jednej stronie pamięci nie zawsze ma się do jej jakości (niestety ostatnio miałem do czynienia z "dwustronnymi" 128-kami które nie działały prawidłowo na 80% płyt głównych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...