sirm Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Czy wie ktoś dlaczego komp wiesza mi sie jak ustawie magistrale 133? na 100 chodzi wszystko ok tyle tylko że zamiast XP1700 mam durona 1100 a to mi sie nie uśmiecha. Proc sie nie przegżewa bo sprawdzałem. Konfig następujący: Athlon XP 1700, 256 SDRAM(133), ECS K7S5A, MSI G4Tit4200 64DDR VIVO? co z tym zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 sprubuj wgrać najnowszy bios do mobo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Masz ustawione synchroniczne taktowanie pamieci i CPU?? Jeżeli wymieniałeś proca, to zainstaluj system od nowa. Jeśli to nie pomoże to możliwe że jedynym wyjściem jest zmiana pamięci na ddr( niektóre z tych ECS'ów nie chcą chodzić poprawnie z pamięciami SDR ustawionymi na 133 ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 masz w biosie odpowiednie ustawienia fsb/mem ustaw na 133/133 i będzies zmiał tego swojego athlona :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirm Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 masz w biosie odpowiednie ustawienia fsb/mem ustaw na 133/133 i będzies zmiał tego swojego athlona :-)To to ja wiem że w biosie ustawia się 133/133 i ma sie athlona ale cały pic polega na tym że jak tak ustawie to w nico moge pograć bo komp sie zawiesza non stop. Dlatego jak chcem grać to musze ustawić 100/100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 masz w biosie odpowiednie ustawienia fsb/mem ustaw na 133/133 i będzies zmiał tego swojego athlona :-)To to ja wiem że w biosie ustawia się 133/133 i ma sie athlona ale cały pic polega na tym że jak tak ustawie to w nico moge pograć bo komp sie zawiesza non stop. Dlatego jak chcem grać to musze ustawić 100/100.1. PAMIĘCI SDR + ECS, wymień na markowe SDR lub na DDR 2. SZUKAJ, bo było o tym wiele razy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 szukaj szukaj było o tej płycie dużo razy sam o niej pisałem bo byłem w jej posiadaniu P.s Wgraj nowy bios ,timing na minimum cl na 3 fsb133/133 i powinno działać . ale i tak szukaj !:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 u mnie jest tosamo z pamięciami 2bankowymi, zmień pamięć na taką co będzie miała kości po jedej stronie i powinno być OK. A ma przyszłość radzę sprawdzić sprzęt przed zakupami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 sirm w windowsie jest stabilnie, wiesza sie w grach i w 3dmarku podczas wiechu charakterystyczny pisk z głosników ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ser_visant Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Jako że trochę grzebie w komputerkach, to akurat przed chwilą usunąłem taki problem opisany powyżej, pomogła wymiana pamięci. (Akurat to było na płytce Epoxa) Pozatym (moje 3 grosze wtrące) ilość układów na jednej stronie pamięci nie zawsze ma się do jej jakości (niestety ostatnio miałem do czynienia z "dwustronnymi" 128-kami które nie działały prawidłowo na 80% płyt głównych) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 wgraj nowy bios, mi to pomoglowgraj nowy bios, mi to pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Przykro mi ale nic ci nie pomoże :) Jedyne zmiana na ddr jak tak mam Poszukaj moich tematów . :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 mi pomogl bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pdrobny Opublikowano 3 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2003 Jeśli zmiana biosu nie pomaga to zmień ram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...