tuning Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Witam wszystkich!!! A wiec tak chce kupić sobie WC:) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5839 i czy on da rede mi ochłodić A :D MD Sempron 2500+@1 750 MHz Radeon 9550 Sapphire 128MB + DVI / tv-out 128-bit i nic wiecej bo to tylke bedzie podlonczone do wc nawet chyba sam procek ale jeszcze niewiem. A ja chce go podkręcić tak do 2 000 i teraz jest pytank czy to mi ochłodzi go odpowiednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Opinie o CPC: LINK1 LINK2 I moja jakże skromna opinia - CPC nie nadaje sie do OC... Wysli sie przed załozeniem tematu - Wyszukiwarka napewno nadalby Ci odpowiedz.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Witam wszystkich!!! A wiec tak chce kupić sobie WC:) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5839 i czy on da rede mi ochłodić A :D MD Sempron 2500+@1 750 MHz Radeon 9550 Sapphire 128MB + DVI / tv-out 128-bit i nic wiecej bo to tylke bedzie podlonczone do wc nawet chyba sam procek ale jeszcze niewiem. A ja chce go podkręcić tak do 2 000 i teraz jest pytank czy to mi ochłodzi go odpowiednio. Chcesz uchronic kompa przed potopem to lepiej tego nie kupuj .... zakup tego zestawu to wyrzucenei pieniedzy w błoto. Lepiej przeznacz kase na coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba_8 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Za tą samą kasę co cpc kupisz sobie normalny, pełnowartościowy sprzet, który nie sprawi, że bedziesz właczał kompa z duszą na ramieniu. 1) poczytaj forum ZANIM cokolwiek kupisz. 2) Jak zdecydujesz się w 100% na coś, zapytaj, czy ktoś nie ma nowych, ważnych informacji w temacie. 3) przed montowaniem poszukaj jakiegoś gościa, co blisko mieszka, ma WC w domu przynajmniej drugie w życiu i >16 lat. Odpytaj go i poproś, żeby PATRZYŁ Ci na ręce w trakcie montażu. 4) zmontuj układ na podłodze, zalej, podłuż gazety, zostaw na 48. 5) JEŚLI NIE CIEKNIE NIC -> montuj do kompa. Monitoruj co 2-3h czy nie jest coś mokre. 6) TERAZ MOŻESZ myśleć o podkręcaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 CPC, nie pisz tego, powinno byc zakazane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 ja mam bartona 2500+@2530mhz 2 V i te chlodzenie w stresie daje max 51 stopni przy mniejszym napieciu temperaturu sa przyzwoite. jak na twoj konfik mysle, ze nie bedziesz zalowal o ile nie bedziesz chcial sie bawic w mocne OC aczkolwiek tak czy siak i tak mozna podkrecac ;) kiepsko moze byc tylko w cieple letnie dni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 jesli sie uprzesz to lepiej najpierw zobacz co taki blok CPC ma w srodku i jak to naprawde wyglada, te technologie ktore niby tam sa... patykiem bym nie ruszyl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ja mam bartona 2500+@2530mhz 2 V i te chlodzenie w stresie daje max 51 stopni przy mniejszym napieciu temperaturu sa przyzwoite. jak na twoj konfik mysle, ze nie bedziesz zalowal o ile nie bedziesz chcial sie bawic w mocne OC aczkolwiek tak czy siak i tak mozna podkrecac ;) kiepsko moze byc tylko w cieple letnie dniniemozliwe mialem blok cpc i 2300MHz na 2v - 52C w stresie przy wiatraku do wentylacji puszczonym na 125p/Polonez tego nie da sie uzywac do takich mocy dla autora watku by wystarczylo ,ale po co skoro za ta sama mozna miec normalne WC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 bardziej nie moge z tych co na allegro zestaw + zasilacz CPC licytuja za ponad 300zl :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 największą wadą cpc są chyba te turbo małe rurki i to wpłyta na pompę a co za tym idzie na resztę itd nie wspominając o budowie bloków.... w swoim życiu rozlutowałem 2 bloki cpc przeznaczone na procesor i okazało sie że w jednym są "umieszczone" miedziane małe rurki utrudniające przepływ, a w drugim dosłownie "nic". Na twoim miejscu kupił bym sobie w to miejsce jakiś potężny i wydajny miedziany radiator bo przecież na nim też można podkręcać :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeyoo Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 wez czlowieku tego nie kupuj, sam mialem ochote na to ale jak zobaczylem temat o tym szajsie to powiedzialem sobie ze za tyle kasy mozna kupic killa g dobrego palenia B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooboos Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) moim pierwszym WC bylo wlasnie cpc zestaw za 119zl i powiem sprawowalo sie calkiem niezle z chlodnica od lodowki :) temp na bartonie 2200+@3200+ nie przekraczala 45C, jednak do o/c sie nie nadaje to prawda, ale jezeli zalezy Ci na ciszy a kaski brak to czemu nie Edytowane 15 Grudnia 2005 przez kooboos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...