Skocz do zawartości
tuning

Czy Cpc Water Cooler 16db Plus Da Rede Z Moim Kompem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!!

A wiec tak chce kupić sobie WC:) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5839 i czy on da rede mi ochłodić

A :D MD Sempron 2500+@1 750 MHz

Radeon 9550 Sapphire 128MB + DVI / tv-out 128-bit i nic wiecej bo to tylke bedzie podlonczone do wc nawet chyba sam procek ale jeszcze niewiem.

A ja chce go podkręcić tak do 2 000 i teraz jest pytank czy to mi ochłodzi go odpowiednio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich!!!

A wiec tak chce kupić sobie WC:) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5839 i czy on da rede mi ochłodić

A :D MD Sempron 2500+@1 750 MHz

Radeon 9550 Sapphire 128MB + DVI / tv-out 128-bit i nic wiecej bo to tylke bedzie podlonczone do wc nawet chyba sam procek ale jeszcze niewiem.

A ja chce go podkręcić tak do 2 000 i teraz jest pytank czy to mi ochłodzi go odpowiednio.

Chcesz uchronic kompa przed potopem to lepiej tego nie kupuj .... zakup tego zestawu to wyrzucenei pieniedzy w błoto. Lepiej przeznacz kase na coś innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tą samą kasę co cpc kupisz sobie normalny, pełnowartościowy sprzet, który nie sprawi, że bedziesz właczał kompa z duszą na ramieniu.

1) poczytaj forum ZANIM cokolwiek kupisz.

2) Jak zdecydujesz się w 100% na coś, zapytaj, czy ktoś nie ma nowych, ważnych informacji w temacie.

3) przed montowaniem poszukaj jakiegoś gościa, co blisko mieszka, ma WC w domu przynajmniej drugie w życiu i >16 lat. Odpytaj go i poproś, żeby PATRZYŁ Ci na ręce w trakcie montażu.

4) zmontuj układ na podłodze, zalej, podłuż gazety, zostaw na 48.

5) JEŚLI NIE CIEKNIE NIC -> montuj do kompa. Monitoruj co 2-3h czy nie jest coś mokre.

6) TERAZ MOŻESZ myśleć o podkręcaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam bartona 2500+@2530mhz 2 V i te chlodzenie w stresie daje max 51 stopni przy mniejszym napieciu temperaturu sa przyzwoite. jak na twoj konfik mysle, ze nie bedziesz zalowal o ile nie bedziesz chcial sie bawic w mocne OC aczkolwiek tak czy siak i tak mozna podkrecac ;) kiepsko moze byc tylko w cieple letnie dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam bartona 2500+@2530mhz 2 V i te chlodzenie w stresie daje max 51 stopni przy mniejszym napieciu temperaturu sa przyzwoite. jak na twoj konfik mysle, ze nie bedziesz zalowal o ile nie bedziesz chcial sie bawic w mocne OC aczkolwiek tak czy siak i tak mozna podkrecac ;) kiepsko moze byc tylko w cieple letnie dni

niemozliwe

mialem blok cpc i 2300MHz na 2v - 52C w stresie przy wiatraku do wentylacji puszczonym na 125p/Polonez

tego nie da sie uzywac do takich mocy

dla autora watku by wystarczylo ,ale po co skoro za ta sama mozna miec normalne WC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

największą wadą cpc są chyba te turbo małe rurki i to wpłyta na pompę a co za tym idzie na resztę itd nie wspominając o budowie bloków.... w swoim życiu rozlutowałem 2 bloki cpc przeznaczone na procesor i okazało sie że w jednym są "umieszczone" miedziane małe rurki utrudniające przepływ, a w drugim dosłownie "nic".

Na twoim miejscu kupił bym sobie w to miejsce jakiś potężny i wydajny miedziany radiator bo przecież na nim też można podkręcać :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim pierwszym WC bylo wlasnie cpc zestaw za 119zl i powiem sprawowalo sie calkiem niezle z chlodnica od lodowki :) temp na bartonie 2200+@3200+ nie przekraczala 45C, jednak do o/c sie nie nadaje to prawda, ale jezeli zalezy Ci na ciszy a kaski brak to czemu nie

Edytowane przez kooboos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi