Gość dwaIP Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Acha, i czy mogę umieścić ranking AiBenchu także na innym forum o tematyce komputerowej?Tak. Ponadto program jest Freeware i mozesz kopiowac do woli i dawac kopie kazdemu kto bedzie chcial. Mozna sobie aibenchowac do woli. Warto laczyc wyniki z takich oddzielnych rankingow bo rekord forum to troche mniej niz rekord swiata. W razie watpliwosci co do sposobu korzystania z programu mozesz spytac autora wysylajac pytanie pod adres aibench@wp.pl Na pewno dostaniesz identyczna odpowiedz :) Programu nie wolno modyfikowac. (nawet sie nie da bo ma wbudowana wewnetrzne zabezpieczenie przed modyfikacja przez wirusy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 AFAIK to semp na 939 jest na jadrze venice e6 a nie na palermo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) Jesli podasz jakis inny kolor to sie zastanowie. Moze ankieta na kolor ? Dosc latwo mozna wyswietlic to co wie system operacyjny czyli nazwe procesora i czestotliwosc z "informacja o systemie". Zejscie do poziomu CPU-Z bardzo kosztowne czasowo (gotowy pakiet procedur kosztuje 4000$ na stronie CPU-Z ). Problem polega na tym ze kazda nowa procedura w programie powoduje jego zmiane rozmiaru i inne relacje z pamiecia cache L1 calego programu, procedury testowej tez. Zmieniaja sie wyniki pomiaru czasu. Wypuszczajac poprawke trzeba testy przeprowadzic od nowa aby miec pewnosc ze pomieszanie wynikow z 2 wersji nie powoduje istotnych przeklaman. Usprawnienia teraz omawiane wprowadze do innego bencha AiBenchX ktory obejmie procesory wielordzeniowe. Mozna latwo na razie zrobic cos oddzielnego do sprawdzania stabilnosci CPU lub RAM. Jakis AiStres, gdzie beda trzy przyciski stres CPU , Stres RAM i STOP i informacja o czasie lub inne info. P.S. Raczej trudno rownoczesnie obciazyc maksymalnie RAM i CPU bo albo CPU czeka bezczynnie na RAM albo RAM czeka na CPU. Zawsze moze to byc wersjabeta, w koncu dopiero go testujemy i ranking jest taki prowizoryczny. Zgadzam się z tym, zeby tło było białe, a literki czarne, plansza jest okay, ale przydalaby sie mozliwośc on/off, po za tym fajnie by było jakby mozna było pokazać w programie takty i wszsytko co najwazniejsze, mysle ze userzy zgodza sie potestować. Poza tym dobrze by było jakby sie zapisywał gdzies best wynik, bo ja miełem 37,6XXX, ale myslałem ze pozniej dobije wyzej, zrobiłem jakies "optymalizacje" i na htt o 2 wieszym mam 39 u siebie :( Jak na razie rozumiem ze wyniki w rankingu nie sa juz koncowe, taka wersja beta ;) AFAIK to semp na 939 jest na jadrze venice e6 a nie na palermo. No wlasnie chiałem to napisac --> pisałem do niemca na pw w tej sprawie jako ze ma kompa na stałe, ale juz myslke ze rozwiazane ;) (yyeeeees miałem racje :lol: ) Edytowane 19 Grudnia 2005 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Ja bym proponował mozliwosc zapisywania wyniku do pliku txt wraz z dokładnym czasem, weryfikacją itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 co do przepustowosci zmiana z fsb 200 na 230 przyniosla ok 1.5s ... 110mhz to tez gdzie tyle ;) na socA ale juz niestety w walce sie nie moge liczyc :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 45 114870600 603439374 nie jest zle jak na takie "fajne" memki, sys bez optymalizacji pamietajacy nf2 i po drodze nf3 i pare godzinek na chodzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@riel Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 Celeron D 2400@3157 512 ramu Przy ustawieniach takich jak w sigu czas był gorszy. 66-448730580-1842990807 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Celeron D 2400@3157 512 ramu Przy ustawieniach takich jak w sigu czas był gorszy. 66-448730580-1842990807 no nic dziwnego że gorszy jak tam proc na 2,9 jest tylko :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 46 - 694581187 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) To i ja dorzuce mój wynik. Musze troche proca rozgrzać bo próbowałem na 2997MHz ale przy kończeniu aibencha reset O_o. A nóż mi sie uda sekunde uciąć :razz: Edytowane 20 Grudnia 2005 przez JROX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Musze troche proca rozgrzać bo próbowałem na 2997MHz ale przy kończeniu aibencha reset O_o. A nóż mi sie uda sekunde uciąć :razz:Jesli byl reset podczas testu to warto sprawdzic w CPU-Z uruchomionym rownoczesnie czy za bardzo nie spada napiecie na CPU podczas testu ( 1.52v to i tak niewiele jak na takty CPU) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Nie pomyślałem o tym napięciu. Swego czasu to mnie nawet denerwowało jak napięcie mi skakało 1.58 do 1.52. Tamto próbowałem robić na 1.695 czyli 113% z 1.5V. Pobawie sie z tym jeszcze dzisiaj. Ale musze przyznać że sie troche boje o procka, czy nie zaszkodzą mu takie zmiany napięcia, bo potem gdzie znajde takiego proca co robi 2,7 "prawie" na def. Edytowane 21 Grudnia 2005 przez JROX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Swego czasu to mnie nawet denerwowało jak napięcie mi skakało 1.58 do 1.52. (...) Ale musze przyznać że sie troche boje o procka, czy nie zaszkodzą mu takie zmiany napięcia, bo potem gdzie znajde takiego proca co robi 2,7 "prawie" na def. Slusznie szkoda tak dobrego procesora. Tak duzy spadek napiecia swiadczy o niedomaganiu innych elementow komputera niz CPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 np tego "super kfiatka": SUPER FLOWER 400W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 np tego "super kfiatka": SUPER FLOWER 400W ALe przeciez on ma 400W, a pan w sklepie mowil ze tyle wystarczy :lol: Pan sie nie znasz, ze tak mowisz :lol: :lol: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: super flower.... :ploom: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 ALe przeciez on ma 400W, a pan w sklepie mowil ze tyle wystarczy :lol: Pan sie nie znasz, ze tak mowisz :lol: :lol: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: :ploom: super flower.... :ploom: Nie ma pewnosci ze to sprawka zasilacza, moze byc cos nie tak z mobo dla przykladu. Warto to sprawdzic bo ustera moze sie poglebic i duzy skok napiecia moze taki sliczny CPU albo cos wiecej wyslac na slom... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Wy sie nabijacie, a moj antec nie chce drgnac ani o tysieczna wolta w tym tescie ;( A tak w ogole to w koncu usiadlem sobie do tego bencha, otwierajac wczesniej odpowiednio szeroko okno :) Tak na szybko udalo mi sie przepusic bencha max na 2943, powyzej tego niezaleznie od napiecia albo program robil jakze piekne i efektowne "Access violation" albo po prostu znikal z pulpitu ;] Wynik: 40 545121266 345064815 40.545 sek. Zrobilem tez testy na 2700, 2800 i 2900 tak dla porownania z innymi wynikami. Stwierdzilem przy tym, ze albo osoby z wynikami o podobnych zegarach maja strasznie zasyfione windowsy, albo moj jest jakis "inny" ;] ... niektorzy (Niemiec :P -> looknij) mogliby urwac nawet prawie cala sekunde na takim samym zegarze. Edytowane 21 Grudnia 2005 przez FiDO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Wiem że zasilacz mam lipny, nie musicie mi mówić. Mniejsza o zasilacz zrobiłem test na mniejszym taktowaniu ale na innej windzie, bo tamtą mam zasyfioną jak cholera. EDIT: Troche poprawiłem. Edytowane 21 Grudnia 2005 przez JROX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Nie ma pewnosci ze to sprawka zasilacza, moze byc cos nie tak z mobo dla przykladu. Warto to sprawdzic bo ustera moze sie poglebic i duzy skok napiecia moze taki sliczny CPU albo cos wiecej wyslac na slom... wiesz, ale takie zasilki to poprostu magiczne pałersuplajjunity, wiecmnie skreca :D no ale koniec oftopa. DwaIP: paracowałes nad zmiana interfacu na jakis fajny biało czarny ;) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 DwaIP: paracowałes nad zmiana interfacu na jakis fajny biało czarny ;) ?Na razie tylko umyslowo, fizyczna praca czeka. Jesli chodzi o dobre rozpoznanie procesora, ustawien pamieci, napiec to niemal niewykonalne w rozsadnym czasie przy srodkach jakimi dysponuje. Uznalem ze plasza jest potrzebna dla kontroli czy sprzet nie przeklamal podczas testu. (Brakuje tego w SuperPi bo nie wiadomo czy wynik obliczen jest prawidlowy i wyliczone Pi moze byc falszywe) Sprzetowy program najpierw trzeba zrobic dla DOS bo tam jest bezposredni i bezproblemowy dostep do sprzetu. Dopiero potem przeniesc pod winde. Problemem jest brak standardu na to wszystko i potrzeba duza sterta plyt, procesorow, pamieci roznego rodzaju by taki program napisac nawet pod DOS. Moze jest jakis nieformalny standard ale nie mam takiej dokumentacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Na razie tylko umyslowo, fizyczna praca czeka. Jesli chodzi o dobre rozpoznanie procesora, ustawien pamieci, napiec to niemal niewykonalne w rozsadnym czasie przy srodkach jakimi dysponuje. Uznalem ze plasza jest potrzebna dla kontroli czy sprzet nie przeklamal podczas testu. (Brakuje tego w SuperPi bo nie wiadomo czy wynik obliczen jest prawidlowy i wyliczone Pi moze byc falszywe) Sprzetowy program najpierw trzeba zrobic dla DOS bo tam jest bezposredni i bezproblemowy dostep do sprzetu. Dopiero potem przeniesc pod winde. Problemem jest brak standardu na to wszystko i potrzeba duza sterta plyt, procesorow, pamieci roznego rodzaju by taki program napisac nawet pod DOS. Moze jest jakis nieformalny standard ale nie mam takiej dokumentacji. A mozliwosc zapisania danych w programie?Tak ze naprzykłąd u gory wyswitla sie aktuialny czas, potem te napissy co tam masz a na dole dodatkowo takie ramki jak wyzej, ale opisane : Twoj najwyzszy wynik. To bybyło dobre, bo nie trzeba robic screena co chwile tylko poprostu jak juznic wiecej nie wycisniesz to robisz screen z zapisanym wynikiem. Tak jak mowilem gdyby nie to ze bylem pewien lepszego wyniku - lepszych taktow to bym mial czas 1,5 sekundy lepszy, a tertaz juz nie mam szans na takie takty jak tamte wogole ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 A mozliwosc zapisania danych w programie?Tak ze naprzykłąd u gory wyswitla sie aktuialny czas, potem te napissy co tam masz a na dole dodatkowo takie ramki jak wyzej, ale opisane : Twoj najwyzszy wynik. To bybyło dobre, bo nie trzeba robic screena co chwile tylko poprostu jak juznic wiecej nie wycisniesz to robisz screen z zapisanym wynikiem. Tak jak mowilem gdyby nie to ze bylem pewien lepszego wyniku - lepszych taktow to bym mial czas 1,5 sekundy lepszy, a tertaz juz nie mam szans na takie takty jak tamte wogole ;]Nowsza wersja bedzie inna niz pierwsza, koniecznosc recznego przepisywania wyniku zostanie wyeliminowana. Bedzie mozliwosc puszczenia programu w petli oraz zapamietanie najlepszego wyniku. (Mnie tez nie udalo sie pobic najlepszego wyniku ktorego nie zapisalem ale roznica byla minimalna) Bedzie info z windy o nazwie CPU i czestotliwosci taktowania. (barwe tla wezme z windy wtedy bedzie zgodna z gustem uzytkownika) Prawdopodobnie bedzie to wersja obejmujaca wielordzeniowce. Ale na wielordzeniowce potrzeba troche czasu bo wykorzystanie mozliwosci wielu rdzeni w znacznym stopniu zalezy od programisty i czasu jaki poswieci. Byle jak napisany program nie ukaze potencjalu wielordzeniowego procesora. Nie kazdy algorytm mozna szybko przebudowac tak by w pelni efektywnie wykorzystal potencjal wielu rdzeni. Takie benche ktore wykazuja ze dwurdzeniowiec jest dwa razy wydajniejszy od analogicznego jednordzeniowca to wielka lipa albo bardzo specyficzne zastosowanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Nie rozumiem jednej rzeczy.. Jak mam 1 rdzeń to najpierw myśli on nad ruchem "białego", potem "czarnego" itp.. Jak mam 2 rdzenie to jeden gra "białymi", drugi "czarnymi" A jak będą 4 rdznie czy 8 :D ? Gra zespołowa :lol: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Nie rozumiem jednej rzeczy.. Jak mam 1 rdzeń to najpierw myśli on nad ruchem "białego", potem "czarnego" itp.. Jak mam 2 rdzenie to jeden gra "białymi", drugi "czarnymi" A jak będą 4 rdznie czy 8 :D ? Gra zespołowa :lol: ? Jak mam 2 rdzenie to jeden gra "białymi", drugi "czarnymi - to nic nie przyspieszy chyba ze beda mysleli na czasie przeciwnika. Myslenie na czasie przeciwnika nie jest takie efektywne bo nie wiadomo jaki ruch wykona przeciwnik. Ponadto testowa procedura polega na grze bardzo roznych przeciwnikow jeden "mysli" bardzo szybko drugi wolno (co widac optycznie) Ten szybki ustawiony jako czarny i bialy rozgrywa gre w 0.25 sec na moim komputerze. (Zamiast 51 sec. kiedy sa rozni przeciwnicy) Aby bylo efektywnie koniecznie trzeba rozlozyc myslenie jednego gracza na wiele rdzeni. Sczegolnie kiedy ma grac z czlowiekiem lub przeciwko innemu programowi. (Czyli gra zespolowa) Edytowane 21 Grudnia 2005 przez dwaIP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 to bardziej skomplikowane niż myslałem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) T-B 24+@2461MHz, mem@393.8 1:1 11-3-3-2 50s 886466577ns Edytowane 22 Grudnia 2005 przez Nethaker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Nowsza wersja bedzie inna niz pierwsza, koniecznosc recznego przepisywania wyniku zostanie wyeliminowana. Bedzie mozliwosc puszczenia programu w petli oraz zapamietanie najlepszego wyniku. (Mnie tez nie udalo sie pobic najlepszego wyniku ktorego nie zapisalem ale roznica byla minimalna) Bedzie info z windy o nazwie CPU i czestotliwosci taktowania. (barwe tla wezme z windy wtedy bedzie zgodna z gustem uzytkownika) Prawdopodobnie bedzie to wersja obejmujaca wielordzeniowce. Ale na wielordzeniowce potrzeba troche czasu bo wykorzystanie mozliwosci wielu rdzeni w znacznym stopniu zalezy od programisty i czasu jaki poswieci. Byle jak napisany program nie ukaze potencjalu wielordzeniowego procesora. Nie kazdy algorytm mozna szybko przebudowac tak by w pelni efektywnie wykorzystal potencjal wielu rdzeni. Takie benche ktore wykazuja ze dwurdzeniowiec jest dwa razy wydajniejszy od analogicznego jednordzeniowca to wielka lipa albo bardzo specyficzne zastosowanie. Jak juz zrobisz to, to wypuśc betę, przetestujemy, wersja na dual core moze byc pozniej ;) (w zasadzie jestem teraz na p4 z ht wiec czemu nie, ale mysle, ze dwurdzeniowosc moze poczekac ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Jak juz zrobisz to, to wypuśc betę, przetestujemy, wersja na dual core moze byc pozniej ;) (w zasadzie jestem teraz na p4 z ht wiec czemu nie, ale mysle, ze dwurdzeniowosc moze poczekac ;) )Nie, nie rozpraszaj się dwaIP proszę. Zrób tak jak planujesz od razu wersja multicore. I tak wiem, że będąc w mniejszości będę zakrzyczany, ale chociasz próbuję się przebić :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Nie, nie rozpraszaj się dwaIP proszę. Zrób tak jak planujesz od razu wersja multicore. I tak wiem, że będąc w mniejszości będę zakrzyczany, ale chociasz próbuję się przebić :mur: ale ja nie mowie ze ma przestac pracowac nad multicore, tylko poprostu jak skonczy to co teraz robi niech skompiluje i wypusci bete, bo jestem ciekaw, a na multi tez mi zalezy. Mysle ze jeszcze troche czasu potrwa, az bedzie mozna wypuscic w swiat wersje ful, ktora bedzie ładna sprytna fajna i obsługujaca multicore. z x64 to mozna sie wstrzymac na dłuzej bo na razie jest to kompletnie zbedne --> a64 i tak sa szybsze od xp i mp, wiec po co sie oszukiwac i podniecac tym ze ma sie wieksza przewage. Mozna to zauwazyc w rankingu cinebencha, poniewaz osoby z duzo gorszym zegatrem wyprzerdzaja osoby ktore poprostu nie maja windy x64 (mnie tak kilku wyprzedza np ;) ) i wydaje mi sie to przesada, poniewaz jakby nikt nie robil testu w 64 bitach to ranking bylby identyczny jakby wszsycy z prockami 64 robili test pod 64, reszta pod 32. No to sie rozpisałem, wyzaliłem i wogole, a Ty DwaIP pracuj nad programem, bo uwazam ze ma szanse zabłysnac na arenie miedzy narodowe ( jak ładnie powiedziane ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Jakby ktoś chciał urwać pare nano to niech da priorytet na czasu rzeczywistego ;) Akurat w aibench u mnie po paru testach widać, że wydajność idzie liniowo w góre względem priorytetu... niewiele ale zawsze coś :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...