Skocz do zawartości
Gość dwaIP

Aibench Dyskusj

Rekomendowane odpowiedzi

Jakby ktoś chciał urwać pare nano to niech da priorytet na czasu rzeczywistego ;)

Akurat w aibench u mnie po paru testach widać, że wydajność idzie liniowo w góre względem priorytetu... niewiele ale zawsze coś :mrgreen:

ah, zapomniałem to sprawdzic no........ ale dzieki za podpowedz ;)

Ja zawsze chowałem tylko tablice tak zeby tylko jedna kratka w gornym lewym rogu był widoczna nad zegarem (jezeli wszsytko chowałem był error) i chowałem mysz klikajac start enterem, no i winda x32 optymalizowana pod superpi.

Sprawdzał ktos czy jest roznica w ropzdzielczosciach/odswiaerzaniach i inne takie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś chciał urwać pare nano to niech da priorytet na czasu rzeczywistego ;)

Akurat w aibench u mnie po paru testach widać, że wydajność idzie liniowo w góre względem priorytetu... niewiele ale zawsze coś :mrgreen:

Dziwnie u mnie jak przestawie na priorytet na cz. rzeczywistego wyniki, co prawda bardzo niewiele, ale spadają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak też jest gorzej, Świder :(

dwaIP, mój procek to T-B 24+, a nie 26+. CPUZ pokazuje źle, bo w biosie jest ustawiony 12.5x170, a dalej podwyższam ClockGen'em.

U mnie najlepszy czas mozna uzyskac pod Windows 2000 ale tam mam tylko 12 procesow po starcie systemu.

XP jest minimalnie wolniejszy (15 procesow po starcie systemu)

Windows 2003 najgorszy wynik (24 procesy po starcie systemu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja 64bitówka ma około 30 procesów po starcie, do testów sporo zamykam i zostaje około 15

Ciekaw jestem czy jest roznica pomiedzy WindowsXP-64 i WindowsXP-32 , nie mam jak sprawdzic majac 32 bit procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem czy jest roznica pomiedzy WindowsXP-64 i WindowsXP-32 , nie mam jak sprawdzic majac 32 bit procesor.

ja bym sprawdził gdyby mi komp x64 zył <_<

jak przecztyałem ze Twoj xp nma po starcie 15 procesow nie wierzyłem - mysle moj m mniej - odpalam, ctrl alt del i.... nie no ma wiecej, przeliczam raz dwa trzy czteryu ... pietnascie :lol: czyli okay ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, lol panowie :D dzisiaj po ciezkich bojach pierwszy raz w zyciu przegonilem bachusa, sam w to nie moge uwiezyc ze na takich "niskich" mhz tego dokonalem

Dołączona grafika

ta chwila mocno syci, choc wiem ze bardzo szybko sie skonczy :mur:

Edytowane przez ryba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, lol panowie :D dzisiaj po ciezkich bojach pierwszy raz w zyciu przegonilem bachusa, sam w to nie moge uwiezyc ze na takich "niskich" mhz tego dokonalem

Dołączona grafika

chlodzik zapewnił ln2, czy to jakis specjał?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://rybamcz.boo.pl/zdjecia/bench/a64/aibench%2033sek.JPG

Moglbys podac jakies szczegoly nt. tego wyniku? OS, itp, itd... Co to za proc, skoro brakuje danych nawet w CPU-Z 1.31? Tak na marginesie, to ladny zegar, ale cos te wynik jakis za dobry... :) Albo wiesz cos czego my jeszcze nie wiemy na temat tego bencha albo cos nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moglbys podac jakies szczegoly nt. tego wyniku? OS, itp, itd... Co to za proc, skoro brakuje danych nawet w CPU-Z 1.31? Tak na marginesie, to ladny zegar, ale cos te wynik jakis za dobry... :) Albo wiesz cos czego my jeszcze nie wiemy na temat tego bencha albo cos nie tak...

ryba dostał od amd prototyp jakis nowy o ktorym niktnic nie słyszał, dlatego spu-z nie wie o co biega :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

menchesterek zabklokowany 3200+, czyli jak venice :P, marne fc w stresie okolo -28, os to xp sp2 z 5 minutowa optymalizacja, nie wiem czemu cpuz jeszcze czesci danych niewykrywa, czesto tez mam buga i zle wykrywa napiecia ale co tam :D ogolnie to trzeba pacjentowi glowke poprawic bo krzywo pod sufitem ma ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

menchesterek zabklokowany 3200+, czyli jak venice :P, marne fc w stresie okolo -28, os to xp sp2 z 5 minutowa optymalizacja, nie wiem czemu cpuz jeszcze czesci danych niewykrywa, czesto tez mam buga i zle wykrywa napiecia ale co tam :D ogolnie to trzeba pacjentowi glowke poprawic bo krzywo pod sufitem ma ;(

oj biedak, mysle ze na swierzym powietrzu poczuje sie lepiejm zrob mu kabrioleta!

gratsy wynićku ;)

//

ile maxtcase ma ten manchester i skad pochodzi?

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas jest bardzo dobry ale cos sie posypalo bo wynik gry widoczny na planszy jest inny niz powinien.

Widze ze musze jednak poprawic werje jednordzeniowa pod wzgledem kontroli sprawnosci sprzetu.

AiBench musi zawsze dawac taki sam wynik gry w "Go".

Wersja pelna programu zawierajaca generator losowy do wykonywania ruchow nie nadaje sie jako benchmark bo czas rozgrywki

zalezy od tego jaki "obrazek planszy" uzyskamy na koncu. Przykro mi bardzo ale nie mozna uznac takiego wyniku. To nie sa tylko

"artefakty procesora lub pamieci".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wynik ladny, ale prawie 150mhz roznicy a wynik lepszy, memki tez niespecjalnie wysoko taktowane. tak czy owak gratulacje [;

memki nie maja nic do ggadania w tym benchu, ale roznica na procku ciekawa, czyzby manchi roznił sie czyms od venice? a moze ryba cos ukrywa?.....

//edit

@dwaIP: moze komp ryby jest tak madry teraz ze wpadł w pewnym moencie na lepsza zagrywke? i szybciej wygrał co? :lol:

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez sensu, czemu wypuszczasz bench, ktos osiagnie na nim dobry wynik a potem piszesz ze sie nie liczy bo cos tam cos tam, gdyby mialy to bys przeklamania cpu albo mem to by sie wysypal :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze komp ryby jest tak madry teraz ze wpadł w pewnym moencie na lepsza zagrywke? i szybciej wygrał co? :lol:

To nie jest mozliwe, musialo cos nawalic w komputerze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez sensu, czemu wypuszczasz bench, ktos osiagnie na nim dobry wynik a potem piszesz ze sie nie liczy bo cos tam cos tam, gdyby mialy to bys przeklamania cpu albo mem to by sie wysypal :mur:

superpi temz sie myli, ale wtedy masz errora, a to jest wypuszczona wersja wstepna, przeciez beda zmiany

To nie jest mozliwe, musialo cos nawalic w komputerze.

askad wiesz, hehe, nie no wiadomo, czas jest tak dobry, bo poprost w pewnym miejscu sie pomylił i pozniej łatwiej mu sie liczyło....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caly system nie musi sie wysypac, u FIDO przykladowo. Miales rewelacyjny czas bo gra potoczyla sie inaczej i AI mial troche mniej

do przemyslenia podczas gry. W nastepna wersja AiBench postaram sie wyeliminowac taka niemila sytuacja kontrolujac wiecej w

komputerze miedzy innymi rezultat rozgrywki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caly system nie musi sie wysypac, u FIDO przykladowo. Miales rewelacyjny czas bo gra potoczyla sie inaczej i AI mial troche mniej

do przemyslenia podczas gry. W nastepna wersja AiBench postaram sie wyeliminowac taka niemila sytuacja kontrolujac wiecej w

komputerze miedzy innymi rezultat rozgrywki.

oj no uznaj mu ten wynik -wstaw na miejsce 0 w nawiasach ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy siak ładny score :)

Może po prostu puścić test jeszcze raz ? :> Jak dalej bedzie "zle" to coś nie tak z programem... poprawić trzeba będzie ;)

mam juz dosyc 6 godzin benchowania i 2 godziny robienia hot flasha dfi z podpisu, zapomnij zebym teraz jeszcze raz fc odpalal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to moze dodasz wynik, skoro inny tok gry byl przewidziany w programie

Inny tok gry nie jest mozliwy bez bledu sprzetu.

Inny tok gry powoduje inny czas gry.

Gdyby inny tok gry nie wplywal na czas gry mozna by taki wynik uznac pomimo bledu sprzetu.

Nie powinienem dodawac takiego wyniku bo bedzie mylacy co do wydajnosci procesora dla czytajacego tabelke.

Jesli chodzi o "sportowe" uznanie wyniku to cos innego i w takim przypadku dodanie wyniku jest zalezne od uznania pozostalych

uczestnikow "challenge", zwracam jednak uwage ze wczesniej pisalem o tym ze plansza jest potrzebna do kontroli poprawnosci

dzialania sprzetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ryba,

Widac, ze rzeczywiscie cos poszlo nie tak, bo nawet jak porownasz swoja plansze z innymi, to jest ona jedyna ktora wyglada inaczej. Skoro dwaIP twierdzi, ze musial wystapic jakis blad (jako ze wynik koncowy powinien byc zawsze taki sam) znaczy to, ze bench musi byc poprawiony i tego typu odchyly wyeliminowane.

Przykro mi, ale jezeli ktos to chyba tylko dwaIP ma tutaj racje. W koncu sam napisal ten bench i wie jak powinien przebiegac, a jak nie... Tak czy inaczej, procek polecial ladnie.

A propos... To tak jak kilka dni temu ktos na XS rzucil screeny gdzie SuperPi 1.4mod skonczyl 32M i 1M w bardzo szybkim czasie, bijac dotychczasowe rekordy na bardzo niksim zegarze. Okazalo sie, ze z jakiegos powodu jeden z jego dyskow twardych powodowal, zegary systeemowe (nawet w BIOS) spieszyly sie. Zmienil dysk i wszystko wrocilo do normy.

Po prostu, mial miejsce jakis "odchyl" od normy, ktory spowodowal, ze rozgrywka zakonczyla sie wczesniej niz powinna. DwaIP musi przyjrzec sie jeszcze raz temu benchowi i go poprawic, jak widac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...