wisnia666 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 co ma dual do sempronów s754? ale to prawda ze na tych sa,mych mhz venice939 jest tylko minimanie szybszy ale wydaje mi sie ze w wiekszym stopniu spowodowane jest to 4x wiekszym cache L2 niz dualem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 co ma dual do sempronów s754? ale to prawda ze na tych sa,mych mhz venice939 jest tylko minimanie szybszy ale wydaje mi sie ze w wiekszym stopniu spowodowane jest to 4x wiekszym cache L2 niz dualem.W moim komputerze dual ma wiekszy wplyw na wydajnosc niz rozmiar L2. (XP-M KT880 1024 MB RAM) Co prawda L2 i dual sluza do zwiekszenia predkosci operacji na pamieci ale windows nie umie efektywnie wykorzystac L2, stosuje zabytkowy algorytm z czasow gdy L2 mialo 512KB a caly RAM 32MB. Dual nie zalezy od windy i to jest jego niepodwazalna zaleta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Dawno nikt nic nie benchował to dorzuce poprawiony wynik 40s 395404169ns 1593354385check @dwaIP Jak niechce Ci sie to nie dodawaj tego do tabelek. Bo troche roboty byś miał z tym. Pozdrawiam. Edit: nie przełączyłem na pamięci, ale były na div 150 czyli na 246mhz Edytowane 30 Grudnia 2005 przez JROX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwczan Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Witam was wszystkich, po testach mojego Venica, czas na wynik. Bardzo zimne borygo + destylka dały ładny efekt, cała ciecz miała temp ok 2/3 stopni. Procek @ 3006Mhz Venice http://i15.photobucket.com/albums/a397/piwczan/39AI.jpg 39 seconds 709833194 nanoseconds check 1049255251 Myślę, że wynik jest jeszcze do poprawienia, więcej nie testowałem bo czasu nie było na więcej :) Windows XP full optimalisation :) Proszę o dodanie tego wyniku, i wypowiedzenie się co i jak :D Edytowane 31 Grudnia 2005 przez piwczan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 39 seconds 709833194 nanoseconds check 1049255251 Myślę, że wynik jest jeszcze do poprawienia, więcej nie testowałem bo czasu nie było na więcej :) Windows XP full optimalisation :) Proszę o dodanie tego wyniku, i wypowiedzenie się co i jak :D Wynik bardzo ladny. Brakuje wynikow z procesorami : pentium II, pentium III i odpowiednimi celeronami dla lepszego rozeznania w rozwoju architektury CPU 86 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Brakuje wynikow z procesorami : pentium II, pentium III i odpowiednimi celeronami dla lepszego rozeznania w rozwoju architektury CPU 86 w szkole mam chyba celki 700..... jezeli sie wyrobie to w czwartek na informiew dam jakis scorek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Brakuje wynikow z procesorami : pentium II, pentium III i odpowiednimi celeronami dla lepszego rozeznania w rozwoju architektury CPU 86 Mówisz i masz :D : P2 233mhz@400mhz (3.5x66@3x133) unlock multi - i po co komu AMD :P Abit BE6 128MB+64MB @133MHz 3-3-3 Ledwo zipiący Caviar 1.6GB (non stop wszystko doczytuje :-| ) Pół martwy, skatowany 98SE W najbliższym czasie postaram sie dac wyniki na jakimś lepszym systemie (np 2kpro) - będzie można porównać. Mam jeszcze jakieś celki 300 - moge też dać wyniki. Jakbyś chciał jeszcze inne porównania, to nie ma sprawy - tylko nie za dużo bo dość długo się czeka 440s 910397345ns check 1372007429 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Mówisz i masz :D : P2 233mhz@400mhz (3.5x66@3x133) unlock multi - i po co komu AMD :P Abit BE6 128MB+64MB @133MHz 3-3-3 Ledwo zipiący Caviar 1.6GB (non stop wszystko doczytuje :-| ) Pół martwy, skatowany 98SE Cos jeszcze musi byc pol martwe w tym kompie bo wynik gry jest nieprawidlowy :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Cos jeszcze musi byc pol martwe w tym kompie bo wynik gry jest nieprawidlowy :lol2: hahah ale ja zrobilem to pierwszy :D MaSell za duzo GHz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2f Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 komp szkolny:p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 a tak dla porownania: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zmieniłem pamiątki na Hynixy D43 i prosze - rezultat jest od razu 42 seconds 716092451 nanoseconds check 487216614 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) dwaIP @ pare postów wcześniej dałem ciut poprawiony wynik. Jakby Ci nie sprawiło problemów wstawienie go do tabelki to prosiłbym o to. edit: Daje jeszcze raz screena: http://img490.imageshack.us/img490/2134/celm1cj.jpg Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Luk@s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 prosiles o staruszki i wogole : http://img275.imageshack.us/img275/5665/ai8gw.jpg prosze , myslalem ze bedzie gorzej jednak p3 sie dobrze trzyma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 z P3 to chcialbym zobaczyc tualatina co pokaze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 (edytowane) z P3 to chcialbym zobaczyc tualatina co pokazeZ P3 tualatin bedzie ciezko, czasami mam dostep do komputera z celeron tualatin na DDR i jak nie zapomne plytki z AiBench ze soba to wrzuce wynik. Edytowane 6 Stycznia 2006 przez dwaIP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) to ja jeszcze dodam wynik z komputera nr 2: celeron 900 (9x103), 128mb SDR... i strasznie wolny dysk... 144, 658745658 Edytowane 20 Stycznia 2006 przez gollumek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Celina 1,7GHz (czy jest gorszy proc ? Ten cel z wyniku wyzej przy teoretycznym podkreceniu do 1,7GHz dał by ok 78s ) 108,449709777 Edytowane 7 Stycznia 2006 przez yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Celina 1,7GHz (czy jest gorszy proc ?) 108,449709777 http://img478.imageshack.us/img478/4825/aibenchcel8pu.jpg[/img] Yoto, nie chwal sie wszedzie tym procem :P juz wszsycy wiedza ze go masz i jak ijest szybki :] a tak na serio to poprostu sraszne jest :D ale posc go troche wezej, bo stock to wiesz..... Edytowane 7 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Yoto, nie chwal sie wszedzie tym procem :P juz wszsycy wiedza ze go masz i jak ijest szybki :] a tak na serio to poprostu sraszne jest :D ale posc go troche wezej, bo stock to wiesz..... Akurat chwalić się to nie ma czym. Jestem po prostu "wstrząśnięty" tą wydajnością A kręcić go nie zamierzam - z def Vcore 1,75V i tak niema co się silić na cokolwiek, nawet na LN2 to będzie źółw... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 (edytowane) Akurat chwalić się to nie ma czym. Jestem po prostu "wstrząśnięty" tą wydajnością A kręcić go nie zamierzam - z def Vcore 1,75V i tak niema co się silić na cokolwiek, nawet na LN2 to będzie źółw... os kurde 1,75 :blink: :blink: :blink: :blink: jaki złom... skad żes go wytrzasnął ?! ale podkrec go troszeczku zobaczymy jaki bedzie skok wydajnosci :D :D :D no i na ile pojdzie... i dlaczego nie ma sie czym chwalic? :D ja bym sie pochwalił jakbym takiego miał :lol2: swoją droga to zastepca willego był northwood? :blink: http://img404.imageshack.us/img404/2331/19uu.jpg Edytowane 7 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) a to moje badziewie:( czy ten wynik jest dobry czy zły?? Edytowane 8 Stycznia 2006 przez opo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 willi był przed northwoodem, btw yotomeczek, ten celeron jest na s478 tyle że nie normalne s478 tylko wersja laptopowa? moj ojciec kiedyś laptopie takiego celerona miał, syf jakich mało, lepiej już celerona-m na dothanie poszukać ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) willi był przed northwoodem, btw yotomeczek, ten celeron jest na s478 tyle że nie normalne s478 tylko wersja laptopowa? moj ojciec kiedyś laptopie takiego celerona miał, syf jakich mało, lepiej już celerona-m na dothanie poszukać ;p celek yoto jest chyba desktopem, a co do tego ze nastepca wiiliego był northwood: to raczej duzo w nim nie poprwaili, bo ten skrecony na 1,7 ma taki sam czas... Edytowane 8 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 może i w aibench tak ale porównaj chociażby cache, różnica między nimi jest ogromna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 może i w aibench tak ale porównaj chociażby cache, różnica między nimi jest ogromna no niby dwa razy wiecej (tutaj celek vs pentium wiec 4razy), ale co to daje? nic... nawet amiana w rejestrze na 512 nie poprowiła nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Pracuj na takim celku a potem na northwoodzie, zauważysz że northwood jest szybszy na 100%. Miałem styczność z obydwoma wiec wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 os kurde 1,75 :blink: :blink: :blink: :blink: jaki złom... skad żes go wytrzasnął ?! ale podkrec go troszeczku zobaczymy jaki bedzie skok wydajnosci :D :D :D no i na ile pojdzie... i dlaczego nie ma sie czym chwalic? :D ja bym sie pochwalił jakbym takiego miał :lol2: swoją droga to zastepca willego był northwood? :blink: Ten złom pożyczyłem Yoto co by sobie spokojnie inną maszynkę z boku przygotowywał :lol: Procek pochodzi z biurowego kompa , co pewnego dnia stwierdził, ze działac więcej nie będzie :lol: . Niestety jest to badziew nad badziewie i radzę omijać te Willametki szerokim łukiem. A tak na marginesie. Wiecie ile taki shit stoi na allegro? Ok. 160 zł :mur: Komedia w biały dzień..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Pracuj na takim celku a potem na northwoodzie, zauważysz że northwood jest szybszy na 100%. Miałem styczność z obydwoma wiec wiem... No niestety HT robi swoje w pracy w systemie, ale architektura procka się nie zmieniła za bardzo skoro wynik taki sam. Po prostu dodali HT, nie zmieniając wiele, na pewno większa wydajność na godzien nie jest spowodowana większym cachem tylko ht Edytowane 8 Stycznia 2006 przez kszonek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Akurat nie mówie tu o ht tylko o P4 2.4B który ht nie ma a jest o wiele wydajniejszy w codziennej pracy niż ten celek. I nie mów, że cache nic nie daje bo to nie prawda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...