Skocz do zawartości
SCREAMI

Bios Merlina W Epox8rda+ Problem Z Dzwiekiem

Rekomendowane odpowiedzi

wgralem na mojego epoxa 3 te biosiki

8RDA+_Johnson_SE_E4_ED_Bpl_3.09_01.02.05

8RDA+_Johnson_SE_E4_ED_Bpl_3.09C_28.01.05

i ten taipan czy jakos tak ;p i na kazdym mam taki sam problem, a mianowicie nie mam dzwieku. w sterownikach wyglada jakby bylo ok. program od soundstorma ktory sie zawsze wgrywal razem ze sterownikami teraz sie nie instaluje nawet. i wyskakuje ze czegos brakuje jak probuje wlaczyc jakas muzyczke np.

wgralem inny bios nie merlina i z dzwiekiem jest ok.

jak ktos mial taki sam problem to prosze o pomoc, albo najlepiej jak sam merlin napisze bo widzialem ze tutaj czasem tez pisze ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie widze ze mam teraz wyzsza temperature procka jak wlaczylem ta opcje i przekrecilem fsb. 260-270 fsb :-> mi idzie max 190 na 200 prime95 juz mi pokazuje buraki. a chyba powinienem moc go mocniej krecic bo to barton 2500+

a nieeeee , sorki ,. jeszcze nie wiem czy i ile mi poszla temperatura na cpu bo nie zauwazylem ze mam nadal wlaczona prime ;]

Edytowane przez SCREAMI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie widze ze mam teraz wyzsza temperature procka jak wlaczylem ta opcje i przekrecilem fsb. 260-270 fsb :-> mi idzie max 190 na 200 prime95 juz mi pokazuje buraki. a chyba powinienem moc go mocniej krecic bo to barton 2500+

a nieeeee , sorki ,. jeszcze nie wiem czy i ile mi poszla temperatura na cpu bo nie zauwazylem ze mam nadal wlaczona prime ;]

Tu nie chodzi o temp procesora tylko plyty, podniesiona temp mostka ogranicza OC, niemniej przy FSB 200mhz to nie ma raczej wplywu, ten barton ma odblokowany mnoznik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnei wydaje mi sie ze jest zablokowany, zaczynam powoli zabawe z OC ale na standardowym chlodzeniu duzo nie poszaleje

zobacz na ten link bo wlasnie pisalem zeby sie upewnic czy mam zablokowany ten mnoznik

http://forum.purepc.pl/Barton-2500-Zabloko...ik-t170902.html

rozumiem ze musialbym polaczyc mostki na nim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi