SCREAMI Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 wgralem na mojego epoxa 3 te biosiki 8RDA+_Johnson_SE_E4_ED_Bpl_3.09_01.02.05 8RDA+_Johnson_SE_E4_ED_Bpl_3.09C_28.01.05 i ten taipan czy jakos tak ;p i na kazdym mam taki sam problem, a mianowicie nie mam dzwieku. w sterownikach wyglada jakby bylo ok. program od soundstorma ktory sie zawsze wgrywal razem ze sterownikami teraz sie nie instaluje nawet. i wyskakuje ze czegos brakuje jak probuje wlaczyc jakas muzyczke np. wgralem inny bios nie merlina i z dzwiekiem jest ok. jak ktos mial taki sam problem to prosze o pomoc, albo najlepiej jak sam merlin napisze bo widzialem ze tutaj czasem tez pisze ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 a sprawdzałeś czy w tych biosach dzwięk na płycie nie jest wyłączony w standardzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCREAMI Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 hmm no ale czy wtedy nie bylo by tak ze nawet nnie mogl bym zainstalowac sterownikow??? a wyglkadalo jakby one byly a tylko program od soundstorma mi sie nie instalowal z razem z nimi, ale zobacze , moze w tym tkwi problem ;-] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCREAMI Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 miales racje ;-) wlaczylem thx ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 W tych biosach wszystkie funkcje mogace oslabic OC sa wylaczone, chodzi o to zeby nie podnosic temp mostka. SWoja droga BIOS jest swietny, moj epox robil 260-270mhz fsb na nim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCREAMI Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) no wlasnie widze ze mam teraz wyzsza temperature procka jak wlaczylem ta opcje i przekrecilem fsb. 260-270 fsb :-> mi idzie max 190 na 200 prime95 juz mi pokazuje buraki. a chyba powinienem moc go mocniej krecic bo to barton 2500+ a nieeeee , sorki ,. jeszcze nie wiem czy i ile mi poszla temperatura na cpu bo nie zauwazylem ze mam nadal wlaczona prime ;] Edytowane 15 Grudnia 2005 przez SCREAMI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 no wlasnie widze ze mam teraz wyzsza temperature procka jak wlaczylem ta opcje i przekrecilem fsb. 260-270 fsb :-> mi idzie max 190 na 200 prime95 juz mi pokazuje buraki. a chyba powinienem moc go mocniej krecic bo to barton 2500+ a nieeeee , sorki ,. jeszcze nie wiem czy i ile mi poszla temperatura na cpu bo nie zauwazylem ze mam nadal wlaczona prime ;] Tu nie chodzi o temp procesora tylko plyty, podniesiona temp mostka ogranicza OC, niemniej przy FSB 200mhz to nie ma raczej wplywu, ten barton ma odblokowany mnoznik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 hehehehhehe najprostsze rozwiązania są zawsze najlepsze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCREAMI Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 wlasnei wydaje mi sie ze jest zablokowany, zaczynam powoli zabawe z OC ale na standardowym chlodzeniu duzo nie poszaleje zobacz na ten link bo wlasnie pisalem zeby sie upewnic czy mam zablokowany ten mnoznik http://forum.purepc.pl/Barton-2500-Zabloko...ik-t170902.html rozumiem ze musialbym polaczyc mostki na nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...