szasza Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam! A wiec wczesniej chciałbym pwoiedzieć że zkożystałem z opcji szukaj ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Mam takie pytanie gdyż niedługo bede miał NF7 i chiałby go troche wychłodzic. Na NB i SB chiałbym załozyć niebieskie zelmany (zółtych na allegro niema ale mysle że niebieski na SB mi wejdzie i chyba jest lepszy od żółtego, a jak nie wejdzie to go przytne :] ) i chiałem się zapytać jaką taśma go zamontowac na SB?? Dwustronna Taśma Samoprzylepna - Miedziana??: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75579046 TAŚMA TERMOPRZEWODZĄCA DWUSTRONNA firmy 3M?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76800584 Moga być też inne propozycje. Chiałem się tylko dowiedzieć czy miedziana jest lepsza od tej 3M czy jest to bez różnicy. Z góry dziekuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lores Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A ja mam podobne pytanko: jaka jest najwydajniejsza pasta klejąca do przyklejania głownie radiatorkow? Nie musi być najtańsza na rynku :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturJak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam! A wiec wczesniej chciałbym pwoiedzieć że zkożystałem z opcji szukaj ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Mam takie pytanie gdyż niedługo bede miał NF7 i chiałby go troche wychłodzic. Na NB i SB chiałbym załozyć niebieskie zelmany (zółtych na allegro niema ale mysle że niebieski na SB mi wejdzie i chyba jest lepszy od żółtego, a jak nie wejdzie to go przytne :] ) i chiałem się zapytać jaką taśma go zamontowac na SB?? Dwustronna Taśma Samoprzylepna - Miedziana??: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75579046 TAŚMA TERMOPRZEWODZĄCA DWUSTRONNA firmy 3M?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76800584 Moga być też inne propozycje. Chiałem się tylko dowiedzieć czy miedziana jest lepsza od tej 3M czy jest to bez różnicy. Z góry dziekuje za odpowiedzi Kupiłem tę drugą (3M) już dawno i jest niezła, lepsza od tych "miedzianych", jest cienka i lepiej przewodzi ciepło. Z tym, że ciężkiego radiatora nie utrzyma, jak kleiłem radiatorki na pamięciach karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A czym przykleić NB47 do NB, żeby się dobrze trzymało? Gdzieś mi się zgubił jeden "zaczep" i nie mam jak go teraz zamocować :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szasza Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Gdzieś czytałem że można też na jakiś klej termoprzewodzący (chyba) ale niewiem czy dobrze by przewodził ciepło i chyba są problemy później z odklejeniem radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HyperT Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A czym przykleić NB47 do NB, żeby się dobrze trzymało? Gdzieś mi się zgubił jeden "zaczep" i nie mam jak go teraz zamocować :/ Jesli masz płyty na gwarancji to nie polecam klejenia a taki zaczep pewnie dostaniesz w każdym serwisie komp. jesli p-ójdziesz i powiesz to pewnie Ci dadza za free i nie bedzie problemów a jak juz chcesz kleic to sa 2 sposoby albo 1815907[/snapback] Gdzieś czytałem że można też na jakiś klej termoprzewodzący (chyba) ale niewiem czy dobrze by przewodził ciepło i chyba są problemy później z odklejeniem radiatora. Taki jak wyzej podałem ewentualnie ten 2 sposób ale pomietajcie ze tracicie gwarancjie w ten sposób :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Jesli masz płyty na gwarancji to nie polecam klejenia a taki zaczep pewnie dostaniesz w każdym serwisie komp. jesli p-ójdziesz i powiesz to pewnie Ci dadza za free i nie bedzie problemów...Tylko, że ten zaczep to od Zalmana, a nie od płyty, więc nie wiem czy go gdzieś znajdę ;-), tymbardziej że mieszkam na zadupiu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...