Piotr W Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Przed tygodniem kupiłem laptopa FSC Amilo L1310G. Kupiłem w Vobis. Zależało mi na tym, aby przy zakupie wzięli w rozliczeniu obie kości RAM-u w które standardowo jest wyposażony, a zamontoali 2x512. Poinformowano mnie, żeby lepiej tego nie robić, bo mieli przypadek z Toshibą, która podono odmówiła przyjęcia w ramach gwarancji sprzętu z rozszerzonym przez użytkownika RAM-em. Moje pytanie jest takie, jak to rzeczywiście, czy aby na pewno nie mogę rozbudować pamięci nie tracąc praw do gwarancji? Jeśli nie, o po co o tym jak to zrobić piszą nawet w instrukji obsługi? Będę wdzięczny za odpowiedź od każdego, kto coś w tej kwestii się orientuje. (Dodam, że wymiana pamięci, przy jednoczesnym zatrzymaniu tych które mam, aby je było można włożyc na czas ewentualnej wizyty w serwsie raczej odpada, chciałbym po prostu sprzedać to co mam obecnie i kupić nowe pamięci) Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Piotr W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Nikt Ci nie moze zabronic rozbudowy - po to sa te specjalne dostepne klapki. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez limerro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Widzisz, Vobis to nie jakies tam pierwsze lepsze szaraczki, oni wiedza jak sciemniac zeby zrobic sobie dobrze. Puscili piekna bajeczke i szachrajsko wybili ci z glowy żądanie wymiany ramu, co bylo im nie na reke (a wyszlo na to ze zrobili to jeszcze dla twojego dobra! hehe) Pozostaje ci tak jak sam mowisz, sprzedaj obie na allegro, dolozysz i kupisz w jednej kosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...