Kabul Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam wszystkich forumowiczów :) Problem polega na tym, że przy zwijaniu / rozwijaniu stron wydobywa sie cichy pisk z kompa, czytalem, ze to moga byc cewki. Problem na tym config'u : - Athlon 64 3000+ - Abit AX8 3-rd Eye - 1024 (2x512) Nie jest to duzy problem ale denerwujacy :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Poczytaj tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Oczywiscie uzylem szukajki przed napisaniem postu, ale myslalem ze znajde inne odpowiedzi EDIT: Dodam jeszcze, ze z obudowy (Tracer tro-787) przy wlaczeniu przycsku power wydobywa sie dlugi ciagly pisk ale tylko na poczatku. Ktos juz o tym pisal ale nie otrzymal odpowiedzi :( Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Kabul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Oczywiscie uzylem szukajki przed napisaniem postu, ale myslalem ze znajde inne odpowiedzi EDIT: Dodam jeszcze, ze z obudowy (Tracer tro-787) przy wlaczeniu przycsku power wydobywa sie dlugi ciagly pisk ale tylko na poczatku. Ktos juz o tym pisal ale nie otrzymal odpowiedzi :( byś poczytał i doszedłbys do wniosku ze to Twoja kartga graficzna tak robi - Gigabyte 6600 TF tak ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Jak to wyciszyc ;( ? Na karcie z obu stron sa zalozone radiatory z heat pipe'ami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Jak to wyciszyc ;( ? Na karcie z obu stron sa zalozone radiatory z heat pipe'ami. wiem co na niej jest bo mam :) co zrobic??? wymienic karte :unsure: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 karty wymienic na razie nie planuje, ale cos trzeba z tym "piszczeniem" zrobic :-| @ma1y Tobie tez tak piszczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 karty wymienic na razie nie planuje, ale cos trzeba z tym "piszczeniem" zrobic :-| @ma1y Tobie tez tak piszczy ? ale ma1emu chodzilo aby wymienic w ramach gwarancji :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ja mialem podobny problem tylko ze na swoim radziu ... niby karta graficzna, a na wakacjach zmienilem plyte glowna i procesor i .... cisza .. a karta ta sama :blink: glupie to wszystko.. nie wiem , moze z czasem to samo przechodzi :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Juz nie wiem ktory raz widze taki topik ale kij :) Otuz piszczenie nie wydobywa sie z karty. Ja tys mam piszczenie i jakos z tym zyje. Proponuje zrobic male doswiadczenie- Odrazu po wlaczeniu kapa Puscie stres prime 2004 odtwurzcie obodowe i odepnijcie na 4 sekundy wentylator od proca i jakie efekty?? Piszczy dalej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 mi piszczy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 mi piszczy ...To wiec jaki wniosek?? Jak cos robisz odpal monitor sys i patrz na uzycie proca kiedy wzrasta to piszczy. Piszczy tez wiatrak jak jest na malych obrotach, i przy uruchomienu kompa piszczy wiatrak mego randka bo sie rozkreca a potem jest cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Piszczy tez wiatrak jak jest na malych obrotach, i przy uruchomienu kompa piszczy wiatrak mego randka bo sie rozkreca a potem jest cicho.Takie ambitne odpowiedzi będa procentowane następnym razem. Piszczą cewki na 99%, pcozytaj było o tym sporo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kabul Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 To wiec jaki wniosek?? Jak cos robisz odpal monitor sys i patrz na uzycie proca kiedy wzrasta to piszczy. Piszczy tez wiatrak jak jest na malych obrotach, i przy uruchomienu kompa piszczy wiatrak mego randka bo sie rozkreca a potem jest cicho.Cos w tym jest bo jak mojego Zalmanka ustawilem na najwyzsze obroty to mniej piszczalo - nie przez zagluszenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biker Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 czy to wogole jest szkodliwe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 czy to wogole jest szkodliwe ?Raz piszcza cewki:) ja podkrecilem go troszke i juz mi nie piszca :) a wiatrak piszczy jak jest na malych obrotach a jak na max to swiszczy a nie piszczy :) tak ze cewki na 1000 i wiatrak. Nic szkodliwego w tym nie ma no moze dla sluchu:) ale jest dobry motyw zeby wymienic sobie pkyte na nowa bo w sklepach niektorzy sa nie zczajeni i mozna zamienic na nowy egzemplasz w ramach gwarancji ja juz takz robilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcio1984 Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 Raz piszcza cewki:) ja podkrecilem go troszke i juz mi nie piszca :) a wiatrak piszczy jak jest na malych obrotach a jak na max to swiszczy a nie piszczy :) tak ze cewki na 1000 i wiatrak. Nic szkodliwego w tym nie ma no moze dla sluchu:) ale jest dobry motyw zeby wymienic sobie pkyte na nowa bo w sklepach niektorzy sa nie zczajeni i mozna zamienic na nowy egzemplasz w ramach gwarancji ja juz takz robilem :) Witam dolacze sie do tematu bo mi cos w plycie glownej tez piszczy. Od jakiegos czasu coraz gorzej mi sie dzieje, teraz jak wlanczam EVEREST i chcem przetestowac pamieci lub zobaczyc czujnik to mi komp przestaje odpowiadac, a przy aida32 podczas ladowania sterownikow chyba od PCI mam zwisa i blue screen z bledem jakims. Wogole kosmiczne problemy mi sie porobily, plyte juz mam gdzies okolo 6miesiecy, nie wiem dokladnie i mam pytanie, jak moge ja wymienic w ramach gwarancji ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość h2opolomatti Opublikowano 18 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2006 Witam dolacze sie do tematu bo mi cos w plycie glownej tez piszczy. Od jakiegos czasu coraz gorzej mi sie dzieje, teraz jak wlanczam EVEREST i chcem przetestowac pamieci lub zobaczyc czujnik to mi komp przestaje odpowiadac, a przy aida32 podczas ladowania sterownikow chyba od PCI mam zwisa i blue screen z bledem jakims. Wogole kosmiczne problemy mi sie porobily, plyte juz mam gdzies okolo 6miesiecy, nie wiem dokladnie i mam pytanie, jak moge ja wymienic w ramach gwarancji ???Peffka powiedz co ci w "trawie piszczy":P i postaraja sie temu zaradzic ale najpierw przeinstaluj system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRzO1 Opublikowano 19 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2006 U mnie też conieco piszczy w płycie z tym że tylko w momencie gdy jest podłączony dysk SATA i równocześnie modem USB w trybie idle :) Ewentualnie jak jest podłączony sam hdd pod SATA to w czasie odczytu/zapisu pięknie piszczy w rytm pracy dysku. Już byłem z płytką w serwisie to stwierdzili że "u nich nie piszczy" :mur: No to nie zostało mi nic jak pogodzić się z tą sprawą na razie i iść do serwisu za jakiś miesiąc jak o mnie tam zapomną B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...