Buziak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ja pisalem na I temat. A ogolnie nie wydaje mi sie, zeby to byla trudna matura. No sory ale trudniejszy mi sie wydal test z polskiego na koniec gimnazjum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) no to zobaczymy co na angieskim bedzie... edit a wam tez kazali przyjsc na galowo na te matury? :) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Właśnie jestem po podstawowej maturze z angielskiego. Wcale nie byla trudna ... list do przyjaciela ... Tekst z plyty prosty ... Czytanie tez nie bylo trudne... Kilka odpowiedzi bylo niejasnych przynajmniej dla mnie gdzie pasowaly 2 ... Ogolnie jest OK ;D ... jeszcze tylko matematyka roz. Edit ... Ja codziennie chodze w mundurze do szkoly wiec ... ;p Biala koszule wymagali dzis ;p Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Maker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaNz Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Tez jestem juz po maturce z angielskiego i wydaje mi sie ze byla dosc prosta :) Jedynie te listeningi jakies dziwne... ciezko bylo zrozumiec co ten koles mowil <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 wróciłęm po angolu, słuchowiska banalne i wyraźne, całość banał :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zdaje ktoś z Was tu zgromadzonych maturkę z rosyjskiego? :D A tak zapytam, bo już się w tym nie łapie... W tym roku jest, czy jeszcze nie ma obowiązkowej matematyki :? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 mówicie chyba o angielskim podstawowym... z tym to się moge zgodzić że trudne to nie było... ale rozszerzony to :blink: ja tam praktycznie żadnej odpowiedzi nie byłem pewien :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 no w sumie lajtowe była podstawa, ale jak dla mnie to listenning kiepski :/ mało rozumiałem i glupie były pytania do tego :/ a w readingu to w sumie luzik ale nie wszystkiego byłem pewny chociaz rozumiałem moze z 90% tekstu:) Writtening tez łatwy :D Ma juz ktos klucz odpowiedzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 podstawowy byl lajtowy na rozszerzonym bylo gorzej. ciezki byl tekst wyciety z jakies powiesci czy cos, ale nastepny o chopinie z NY times'a byl dosc latwy. wpyracowanie napisalem w 30minut wyszlo grubo ponad 200slow (120 na jednej stronie dalej nie liczylem:P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) No musze przyznac, ze listening na rozsz. angolu był dla mnie wyzwaniem;] Niezla jazde z pierwszym zadaniem mialem - myslalem, ze kazdy bedzie o czym innym mowil i to bedzie banał naglowki dopasowac, a tu kazdy o tej "afirmacji" :lol2: Dopiero za drugim podejsciem dopasowalem, ale nie wiem czy dobrze. Teksty czytane tez niełatwe - w ostatnim zadaniu pierwszego readingu napisaliscie, ze ona chciala go przestraszyc, czy to z "unusual trick"?:> EDIT: Cholerny limit slow - obawiam sie, ze na podstawowym moglem go przekroczyc:> Zorientowalem sie dopiero po oddaniu, ze tam trzeba bylo zmiescic sie pomiedzy 100 a 150, a ja poltorej strony zapisalem:> Edytowane 16 Grudnia 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ja pisalem podstawowy angielski. W tym roku dopiero zaczolem sie uczyc anglika :P Wczesniej juz oczywiscie mialem stycznosc z tym jezykiem ale nie w szkole i przyznam, ze ciezka to ta matura napewno nie byla :P Najbardziej boje sie roszerzonej matmy :/ Tam moze byc a raczej napewno bedzie maly koszmarek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 podsawa to byla mala bania , nie trzeba myslec zeby ja zrobic .ale... rozszezona to masakra :D chyba najlatwiej sie pisalo wypracowanie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) Powiedzmy sobie szczerze podstawowa matura angola ani za łatwa ani za trudna denerwowł mnie tylko słuchanie gosć nie wyraźnie mówił. Co do rozszerzonej :mur: to już tak prosto nie było. Jednym słowem żeby napisac rozszerzoną to trzeba troche przysiąść :wink: . Nic czekam na wyniki pisałem rozprawke wyszło mi 1,5 strony. Czekam na historie zdaje podstawową i rozszerzoną Edytowane 16 Grudnia 2005 przez kamilo23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maros Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Rozszerzona była hardkorowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Powiem wam ze u mnie probna matura rok temu byla trudniejsza od tej finalnej. Niemiecki na probnej sredniawo/ostatecznie perfekt :) btw. dzieki... 4 dni łikendu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 http://www.cke.edu.pl/index.php?option=con...id=286&Itemid=2 - klucz;] Ale Chopina schrzanilem - tylko dwa dobrze :lol2: Reading git, listeningu nie moge sprawdzic, bo nie pamietam co zaznaczylem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) coż. pierwszy arkusz - banał nad banały i wszystko banał ;P 80-90% jak nic. drugi arkusz - najbardziej powalna czesc, listingi dopiero za drugim razem doslyszlem, ten o serialu TV byl dla mnie dosc ciezki, chopin łatwy, ale ten tekst z oknem przerabialismy w szkole, a ja dodatkowo jeszcze na korkach. trzeci arkusz - strutkry leksykalne -wyzwanie, rozprawka 'for&against' byla banalna ;P napisalem wstep, argumenty za i przeciw... i bez zakonczenia wyszlo mi 267 słów oO ale sie duzo poskreslało i sie zmiescilem. Edytowane 16 Grudnia 2005 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Podstawa... Rozszerzony - Damn! wypracowania nawet nie zaczolem (no prawie) bo wiem ze nie bede zdawal rozszerzonego (nie potrzebna) ale chcialem sie sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Ej, ine wiecie czy gdzieś mozna ściagnąć te teksty w oryginale w mp3? bo chciałbym se mature rozszerzoną zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkszakal Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 pierwszy arkusz - banał nad banały i wszystko banał ;P 80-90% jak nic. imho ludzie którzy podejmuja sie zdawać angielski na maturze nawet na poz. podst. powinni coś umieć, a poziom I arkusza był powalający. Myślę że na 30 % napisałby każdy 3-klasista z angielskim w programie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Rok temu byla matura :wink:. Uff dobrze, ze mam to za soba. Sory, ze swoje 3 grosze wcinam ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) polski... średnio, właściwie to taki poziom mógłby być na prawdziwej ;] angielski... podstawowa prosta, rozszerzona beznadzieja ^_^ pomijając to że listeningów to słyszałem może co 10 słowo :P to ogóle poziom był za wysoki jak dla mnie :| teraz oczekiwanie na matematyke ;]] Edytowane 17 Grudnia 2005 przez theboo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 [ciach!].. arkusz II z anglika to porażka nic nie było słychać a reszta to luzik ale w poniedziałek będzie dopiero hardcore z matmą rozszerzoną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mintai Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 ..ale w poniedziałek będzie dopiero hardcore z matmą rozszerzonąa tam matma ;) moje obawy w stosunku do fizyki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Polski - wybralem tamat nr 2, nawet ksiazki nie czytalem, ale z fragmentu mozna bylo bardzo duzo wywnioskowac + czytalem streszczenia i opracowania, wiec jak bede mial z polskego 50% bede zadowolony. Angol - pisalismy tylko arkusz II - dla mnie trudny, chyba zaczne od dzis ogladac nalogowo BBC. Na szczescie rozszezony nie licza mi na zadne studia medyczne, wiec nie wiem po co zdaje, no ale w sumie nie zaszkodzi. W poniedzialek biologia - obecnie wiem, ze arkusza II dobrze nie napisze, zobaczymy co dadza, normalna mature rozszerzona mam zamiar napisac na 80%... Edytowane 17 Grudnia 2005 przez $l@ven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Ciekawe jaką wam matmę zrobią :D ... u nas średnio było :). W sumie zdać maturę to formalność, należy tylko przyjść... zdać z dobrym wynikiem też za wiele nie daje, bo szczerze mówiąc "nowa matura" jest duzo mnie wymagająca od starej, obejmuje mniejszą partię materiału np. z matmy. A na studiach... hmm wymagają po staremu, czyli musisz nadpędzać materiał, uczyć się wzorów (które na nowej maturce sa podawane), i naprawdę u mnie na uczelni powiedzieli że jak nigdy :P 70% wyleci... bo nie wyrabia (normalnie wylatywało koło 2-3 %). Reforma do doopy :]. Sorki za OT. Życze powodzenia na tej próbnej i na prawdziwej maturce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AceSkubi Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 a ja pisze sobie historie podstawowa i rozszezona :D ZObaczymy jak to bedzie ale ciezko :D A pasowalo by przekroczyc 50% z podstawy i 40% z rozszeżenia..... a w maju ponad 80% i 60% :D Ma ktos moze jakies przecieki :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 macie jakies pewniaki z matmy?? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) ciągi, rownania kwadratowe z parametrem;] Praktycznie zawsze są:> EDIT: I prawdopodobieństwo;] Edytowane 17 Grudnia 2005 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|Falcon| Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Obstawiam, ze bedzie cos z uzyciem niewiadomych :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...