Skocz do zawartości
AceSkubi

Próbna Matura 2005/2006

Rekomendowane odpowiedzi

Biologia podstawowa - prosta matura, jeden z lastwiejszych arkuszy jaki robilem do tej pory. Jak zobacze klucz powiem mniej wiecej ile % moge miec.

Rozszezona - jak na mature rozszezona prosta, spodziewalem sie naprawde czegos trudniejszego, chociaz byly oczywiscie rzeczy, ktorych nie wiedzialem i szczelalem, ale jest to do nauczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

matma podstawowa banał.. :>

rozszerzona :|

prawdopodobieństwa nie umiem więc sobie odpuściłem z miejsca. to z wielomianem to chyba jakiś błąd był :/ jak były miejsca zerowe 1, 1 i -2, napisałem wielomian, z niego pochodna i nie wychodziła taka jak w treści zadania :/ powalili coś. nie zauważyłem tego co potrzeba w tym o dwusiecznej kąta w trójkącie :P reszta była do zrobienia B)

tylko nie wiem czy gdzieś sie nie walnąłem, ale to sie okaże wkrótce :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba odsiedzieć połowę czasu przeznaczonego na dany arkusz i dopiero można wyjść.

Taaaa, moze u Ciebie w szkole sa takie zasady.. U mnie tak nie było. Wychodziłes kiedy chciałes, ino na poczatku sorka lekko zasugerowała, zebysmy przynajmniej te 15/20 min posiedzieli (rozszerzony). Na podstawie wyszedłem na pol godziny przed koncem czasu. Inni jeszcze wczesniej. Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... to z wielomianem to chyba jakiś błąd był :/ jak były miejsca zerowe 1, 1 i -2, napisałem wielomian, z niego pochodna i nie wychodziła taka jak w treści zadania :/ powalili coś ...

Nigdzie bledu nie bylo. Kazdy zapominal tez o wspolczynniku kierunkowym. Niestety przy tym zadaniu tez sie gleblem, bo moja Pochodna od -2 wynosila 9 i byla dwa razy mniejsza od tej podanej. Myslalem gdzie uciekla mi ta druga polowa i zapomnialem o tym walnietym wspolczynniku. A wspolczynnik wynosil 2 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje odczucia po historii? Nieciekawe.. Podstawowy był trudniejszy od rozszerzonego, jednak obawiam sie o swoją maturę..

Według mnie chyba na odwrót rzezszerzona historia mnie dobiła :mur: jak ja nie cierpie okresu od XIV do początku XIX

Edytowane przez kamilo23

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisał ktoś FIZYKE na podst ?

ja pisałem... na podstawowym i na rozszerzonym...

z podstawowego myślę, że z 70% będzie... z rozszerzonego liczę na 50%. Dużo było z fizyki współczesnej, a tego akurat na korkach, na które chodzę jeszcze nie przerobiliśmy więc trochę mi sie punktów urwało. Zadania z termodynamiki jak zwykle najprostsze, z prądu też dość łatwe... Nie była taka trudna. Szczerze mówiąc to dużo bardziej niemiło zaskoczyła mnie rozszerzona matma :?

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pisalem z polaka, niemca i gegry

gegra na podstawowym latwa byla (jedyne czego niewiedzialem to jak sie nazywa "uprawa morskich roslin" :P

a i musze zaczac ogaldac pogode bo cos tam z wyzem i nizem pomieszalem. Rozszerzona byla trudna. przynajmniej dla mnie. Duzo zadan bylo takich ze trzeba wiedziec i koniec =/ nielubie tego.

O niemcu sie nieywpowiadam bo nic z niego nierozumiem ;] Wszystkie odpowiedzi niemal takie same =/ grrr czas isc na korki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie ze niemoge =/ u mnie jest jakas po[ciach!]a zasada :mur:

nauczycielka z niemca wyszla z zalozenia ze skoro ucze sie niemca rozszerzonego to musze go zdawac . inaczej niezdamy.

Nie rozsmieszaj mnie.. To tylko Twoj wybór co zdajesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiem,wydaje sie to smieszne ale prawda jest inna. jesli sie przeciwstawie nauczycielowi to mnie tak zajezdzi ze na 100% niezdam zwlaszcza ze chodze na zaawansowany niemiecki wiec wymogi co do mnie sa dosc duze a ja potrafie sie tylko przedstawic :P (ja cala moja grupa ) wiec chcac niechcac musze zdawac z tego gowna =/

ale mi zalezy tylko na 30%, wiecej do szczescia mi niepotrzeba. na studia sie niewybieram wiec mature chce miec po prostu zal B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne podejście. A może poprostu każdy tak mówi, że strach się przeciwstawić, bo nikt nie próbował jeszcze. Czemu nie miałbyś być tym pierwszym? To jest tylko i wyłącznie Twój wybór, a nie nauczyciela! Nikt nie ma prawa nażucać Ci abyś zdawał "jego" przedmiot.

Ja mam troche inną sytuację, szkoła nażuca mi abym zmienił deklaracje w sprawie amtury z inf. Zadeklarowałem Delphi 7 Personal, a szkoła nie ma licencji więc niejako zmuszają mnie do zmiany na Pascala. Dość twardo wyraziłem swoje zdanie z racji tego, że szkoła mi nie może nażucać języka programowania i bardzo prawdopodobne, że poskutkowało, a nawet jeśli nie to dość mocno dało do myślenia informatyką i dyrektorowi szkoły.

Spróbój, jest szansa że w ten sposób Cie przynajmniej zapamiętają na lata, hehe ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dziś dowiedziałem się nieoficjalnie, że moja geografia wyszła tak sobie. a więc 58% z podstawowego i 40% z rozszerzonego. w szkole średnia z tych co zdawali gere to 61, coś tam % (podstawowy).

dużo osób miało 40% z rozszerzenia. ogólnie to jestem nawet zadowolony, ale podstawowy sobie sknociłem zadaniami na liczenie (chyba z 4 zadań nie zrobiłem - a 4 zadania to już 8%). ale co tam byli gorsi! :lol:

uważam, że na końcowej z geografii powinno mi się udać przynajmniej 80% z podstawy.

pozdrawiam maturzystów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pamietam dokladnie, ale:

polski podst: 60%

polski roz: 60%

angielski podst: ~93%

angielski roz: ~40%

historia podst: 28%

historia roz: nie przystąpilem, a wlasciwie to wyszedlem po 5min

Moje wnioski:

Jestem zadowolony z angielskiego, polski.. hmm.. średnio, ale wiem, ze dam rade wiecej, historia to kompletna porażka, myslalem, ze umiem więcej.. Czas zabrać się za naukę..

Edytowane przez fipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie nie sprawdzili jeszcze wszystkiego, narazie wiem, że:

anglik podstawowy - 89%

matma podstawowa - 94%

fizyka podstawowa - 78%

zadowolony jestem z wszystkich tych trzech, chociaż wiem, że na rozszerzonym z matmy będę miał ok 15-20% :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi