dario128 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Mam problem które kable mam ze sobą połączyć żeby mi sie włączał zasilacz bez pomocy komputera. Chce zrobić ze starego zasilacza i napędu odtwarzacz płyt CD. Tutaj daję zdjęcia: http://darart.prv.pl/tablica.jpg http://darart.prv.pl/wtyczka.jpg Czy w zasilaczu musi być wiatraczek? (nie będzie on zabudowany, bedzie miał zapewniona wentylację). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario128 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 A jak do tego dojść który? Czy jeśli bedę prubował z różnymi to może się cos stać z zasilaczem. Jesli połącze nieprawidłowo? (czy grozi porazeniem prądem lub spaleniem zasilacza?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Chodzi o zielony przewód (spotkałem sie równiż z zielonym) z wiązki przewodów z zasilacza. Jak zasilacz jest nie włączony to możesz go nawet wrzucić do wanny więc możesz próbowąc. Co do wentylacji wiatraka nie musi być szczególnie, że cd-rom nie jest obciążeniem dla zasilacza (nawet dla megabajta;]). Natomiast powinno się pamiętać, że w zasilaczu nie grzeją się tylko elementy z radiatorem więc trzeba zadbąc o jakąkolwiek cyrkulację powietrza bo zamknięty szczelnie wcześnej czy pózniej by się ugotował. Jeśli przypadkiem chcesz wsadzić ten zestaw do samochodu to wybrałes troszkę okrężną drogę. W takim wypadku robi sie za kilka złotych prosty stabilizator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario128 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Nie on bedzie tylko w domu nie w aucie dzieki za rade zaraz idę to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario128 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Dzieki napęd działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieszakul Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) a jak wydobyłeś dzwięk z cd przez wejście jack ? czy to bez kompa można odtwarzać muzyke? co trzeba jeszcze zrobić oprócz zasilania Edytowane 18 Grudnia 2005 przez nieszakul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario128 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Oprucz zasilania trzeba ci tylko głośnik i płyta z muzyką. Podłączasz kabel do jacka drugi koniec do wzmacniacza, głośnika, czego kolwiek i tyle gra. Przewijasz przyciskiem na obudowie cd-romu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...