najdmen Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam serdecznie !! mój znajomy ma takowy komputerek: procesor Intel Pentium II 400 MHZ HDD 30 GB Maxtor RAM 128 MB napęd FDD 3,5" 1.44MB CDrw LITEON grafika ATI 3D RAGE PRO AGP 4MB muzyka zintegrowana płyta główna INTEL 1xAGP, 4xPCI, 2xISA, 3xDIMM, slot1 poprosił mnie abym sie wywiedział, jaka bedzie najlepsza karta grafiki dla takiego archaizmu...:) chodzi tu głównie o jakieś podstawowe gierki, żadnych rewelacji nie żąda bo zdaje sobie sprawę z konfiguracji sprzętowej.... aczkolwiek prosiłbym o jakiś typ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) AGPx1 = 3.5V zasilanie = nic nowego nie ma na takie napięcie ... Nie opłaca się nic nowego do tego kupić... i pewnie uzywanego też nie ;] Edytowane 15 Grudnia 2005 przez letrev Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) voodoo3 i krecic :D albo gf2 tez byly na 3.5v Edytowane 15 Grudnia 2005 przez greg505 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jam3 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam serdecznie !! mój znajomy ma takowy komputerek: procesor Intel Pentium II 400 MHZ HDD 30 GB Maxtor RAM 128 MB napęd FDD 3,5" 1.44MB CDrw LITEON grafika ATI 3D RAGE PRO AGP 4MB muzyka zintegrowana płyta główna INTEL 1xAGP, 4xPCI, 2xISA, 3xDIMM, slot1 poprosił mnie abym sie wywiedział, jaka bedzie najlepsza karta grafiki dla takiego archaizmu...:) chodzi tu głównie o jakieś podstawowe gierki, żadnych rewelacji nie żąda bo zdaje sobie sprawę z konfiguracji sprzętowej.... aczkolwiek prosiłbym o jakiś typ. jakas riva TNT i q3 pograsz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Skad wiecie, ze AGPx1 ? Tam jest z pewnoscia AGPx2 i na allegro spokojnie zlookasz nawet GF3 do tego. A wtedy to potezna maszyyyna ! Nie pozna jej tak sie zmieni :) Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Ja bym nie tracil kasy na GF3!!Bo to takiego kompa jest za dobra. Kupli bym jakas Riva TNT! Ale to tylko moje zdanie :) Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Maciag Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 co do AGP x1 to napisał że taka płyta. natomiast co do TNT to ok taniocha ale czy jest sens wydawać chociażby te 80zł ?:D Ja wolałbym to odłożyć na nowego kompa ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) co do AGP x1 Pokaz mi cytatem bo moim oczom juz nie wierze (-2,5d) Co do zasadnosci wymiany karty w takim sprzecie to jest to dobra decyzja. Wiemy, ze kolega chce pograc w stare gry, przewidujemy ze nie ma kasy na nowy sprzet. Jezeli wyluska 130pln to moze jeszcze niezle poszalec na tym sprzecie. Naprawde do Q3 wystarczy ten sprzecik + GF3 (chyba, ze sie szarpnie na 4ti). Jezeli Q3 bedzie chodzilo to wsyzstko co wyszlo przed 2000r bedzie po prostu plynne. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Kaeres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Jeśli jest AGPx2, to to tego co najwyżej GF2 TI za 70zł, w gry z shaderami i tak nie ma szans pograć. U kumpla na podobnym konfigu (PII 350, chipset nie pamiętam jaki, ale intela) jest AGPx1, więc istnieje taka możliwość, że i tu jest AGPx1. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 płyta główna INTEL 1xAGP, 4xPCI, 2xISA, 3xDIMM, slot1:D zła interpretacja :] Jeżeli faktycznie nie ma możliwości / perespektyw wymiany no to faktycznie GF3 będzie chyba najlepszym wyjściem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...