pirex Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam serdecznie! Posiadam serwer wraz z dostępem FTP do niego. Na FTP w katalogu public_html mam kilka katalogów. A dokładniej instalowałem pewien skrypt, który po tem wyrzuciłem z serwera i pozostało mi 4 katalogi... Gdy je usuwam nie ma żadnego błędu i nic... Pogadałem z administratorem serwera i usunoł mi je bez żadnych problemów. Powiedział mi też, że jeśli będę chciał sam usuwać to żebym zaopatrzył się w jakiś program do łączenia z FTP za pomocą, czy przez (nie pamiętam) SSL - wtedy będę mógł bez problemu usuwać... Znacie taki program? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukk_K Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 SSL to rodzaj bezpiecznego polaczenia z siecia, nie pomyliles nazwy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) pewnie chodzilo mu o SSH czyli np putty Edytowane 15 Grudnia 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirex Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Upss srorry, nie wiem z skąd mi się to SSL wzieło. Chodziło mi rzecz jasna o SSH... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Do działań na plikach przez ssh lepszy będzie winscp - nie każdy zna składnię poleceń shella. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pirex Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Na serwerze FTP odrazu jak się wejdzie mam kilka katalogów m.in. public_html oraz mam plik pos.zip... Co mam wpisać w programie putty po zalogowaniu na FTP, aby wypakowało mi zawartość pos.zip do katalogu public_html... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) cp pos.zip public_html; cd public_html; unzip pos.zip; rm -f pos.zipewentualnie unzip pos.zip -d public_html ;) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez KrzychuG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...