Gość razorex Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Mam taki problem: Posiadam dysk Samsung 80 GB SP0802N. 1. Oddałem go do serwisu 28.10.2005 z powodu paru bad sektorów :) Oddali mi po miesiącu dysk jeszcze bardziej popsuty od tego co miałem przedtem :) Formatowałem ten dysk i tworzyłem usuwałe partycje - nic to nie dało, TYLKO TO ŻE W REZULTACIE WYŚWIETLAŁO ŻE DYSK MA 33GB :) 2. Oddałem go raz drugi . Dzisiaj go odebrałem. Powiedziano mi że dysk jest całkowicie nowy i na to też wygląda :) TYLKO CZEMU MI ZNOWU TEN NIBY NOWY DYSK POKAZUJE 33GB. Gdzie sie reszta podziała :((( Dodam jeszcze że wszystkie programy tak pokazują......... 33GB POMOCY:( Teraz zauważyłem dali mi SP a miałem SV czyli mam 7200RPM <spoko> ale dalej jest problem z tymi GB :( Edytowane 15 Grudnia 2005 przez razorex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 kto ci zakladal partycje? Moze poprostu ktos ci zalozyl taka partycje i dlatego masz 33GB Kliknij na moj komputer prawym daj zarzadzaj i tam zarzadzanie dyskami. Zobacz co tam jest, powinienes miec to brakujace miejsce wogle nie przydzielone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 SMART wyglada ok. Nie masz przypadkiem ustawionej zworki na "limit drive space to 32 GB"? Nie wiem czy ten dysk wogule ma taka mozliwosc, ale problem wyglada bardzo znajomo :) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 W tym dysku jest taka opcja do 32GB zworkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość razorex Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 eeeeeeeeeee :D Zworka okazała się rozwiązaniem - myślałem że to slave:d. No to problem rozwiązany temat można zamknąć , jeszcze tylko 2 pytania. Jako że pierwszy raz mam całkowicie nowy dysk to mam takie pytanie, czy mam go sformatowac bez tworzenia partycji i potem zainstalować wina, czy moge sformatować go przy instalacji tworząc jedną partycję ( drugą już z windowsa) Czy ten dysk ma UDMA 5 czy 6????? bo mi wyświetla 5, w starym było 6 pozdr....;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Kolejnosc tworzenia partycji nie ma znaczenia. Tryb pracy w tym przypadku rowniez - miedzy UDMA 5 i 6 nie ma zadnej odczuwalnej roznicy. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) U mnie jest UDMA 6, może dlatego że przestawiałem go na ata 133, ale jak przedmówca napisał, nie ma to zbytniego znaczenia, czy 5 czy 6. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...