Skocz do zawartości
Katos

Problem Ze Startem Kom. (botowanie)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dostałem kompa ale oczywiście co to by było jak by działał, problem wygląda następująco:

Komputer odpala się, wykrywa urządzenia jednak po wykryciu ich ekran powinien mignąć powinna przelecieć ta tabelka z info o kmpie i powinien zbotowac system. Jednak po mignięciu ekranu zamiast tabelki i botowania komp wywala mi u góry migający kursor i na tym kończy. Odłączyłem wszystkie urządzenia i dalej to samo, bios testując ram nie zgłasza problemów, załadowałem w biosie podstawowe ustawienia a później także zresetowałem baterią bo zworki nie ma i w ciąż to samo. Już nawet chciałem wgrać nowy bios ale przecież komp nie dochodzi do botowania wiec nie ma możliwości wystartowania z dyskietki startowej. Z moich ustaleń wynika ze owa dolegliwość powstała po resecie w trakcie instalacji xp jednak to nic pewnego. Obstawiał bym uszkodzony bios lub płytę ale co ja ta wiem :P, macie jakieś przypuszczenia, sugestie, porady?

Komp to:

Zas. codegen 300W

350mhz

Tekram P5MVP-A4 

256 ram

I jakaś tam kara graficzna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypuszczam ze nie jest wgrany ale sek w leży w tym ze nie mogę nic zbotowac ani dyskietki ani cd bo po prostu w tym monecie kiedy to powinno nastąpić to na ekranie pojawia się tylko migający kursor dosa ale oczywiście nic nie mogę zrobić, miękki reset z kawy również nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi