Skocz do zawartości
kazzussek

Radeon Vs Diamond Monster 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupilem sobie w/w akcelerator wlozylem go w wolny slot pci i podlaczylem na zwwnatrz do radeona 9000 pro zainstalowalem windows 98 i tak zaczely sie problemy.Windows 98 wykrywa 3dfx daje mu sterowniki i niby wszystko jest oki poki nie uruchomie jakiejs gry , ciagle widzi radeona a nie 3dfx juz kombinowalem z tysiacami sterownikow i ciagle to samo nie wiem co powinienem zrobic ? aby gry widzialy tlyko 3dfx zeby byl glownym akceleratorem 3d ? Za odp z gory serdecznie dziekuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni rozumiem dlaczego wolisz aby gry byly obslugiwane przez DM2 a nie przez R9000Pro...

Ale...

Jesli chodzi o starsze gry, to czasami nie mialy one mozliwosci wyboru akceleratora... W tych nowszych zrobiono juz mozliwosc wyboru.

Byc moze w dxdiag.exe pomogloby wylaczenie obslugi D3D dla Radeona, aby wtedy cala grafe 3D robil DM2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wiesz kupilem VooDoo zeby uruchomic np turoka , resident evil , screamer rally i inne bardzo stare gry pod akceleratorem ktore praktycznie tlyko pod 3dfx sie uruchamialy. Wylaczylem radeona w dxdiag ale nic nie pomoglo dziwne bo caly czas widzi glowny sterownik Ati radeon a zauwazylem ze 98 nawet sie wiesza jak wejdzie tlyko do systemu. Moze podam jeszce moja konfiguracje Arock k7vt4a+ amd semphron 512 ram ddr 400 mhz radeon 900 pro 64 mb agp 4x . Sam juz nie wiem dlaczego tak sie dzieje moze to przez szyne agp ze zawsze wykrywa tlyko radeona ehh..Jak wppadniecie na jakies pomysly to chetnie poczytam dobre rady . Dziekuje i pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi