KrzychuG Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 Ja mam zarowno karte nVidii jak i ATI (co prawda nie sa one wysokich lotow, bo jedna do R900 a druga to FX5200) i prawde mowiac nie widze zwiazku z liniowoscia gry i karta graficzna. Przeciez na kartach ATI gra jest tak samo liniowa jak na nVidii, a to niestety trzeba przyznac. Mi osobiscie te przerobione mapy (HL2-D3 i odwrotnie) nie podobaja. Wygladaja zupelnie inaczej. Na mapke HL2 na enginie D3 widac sporo cieni, dynamicznych swiatel, ale tekstury wygladaja srednio. Mapki z D3 na enginie source traca sporo waznych detali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 hl2 jest spoko, ale conajwyzej tak samo spoko jak d3... btw myslalem ze nie da sie zrobic gry bardziej liniowej niz doom3, MYLILEM SIE -> HL2 <- tam sie nie da zabladzic, cala gra to jeden wielki korytarz :E Takie slowa slysze tylko od posiadaczy G-Forcow :P A co to ma wspolnego z posiadana karta ? Faktycznie HL2 jest liniowy do bolu i dziwnie tego nikt za tak wielka wade nie uznaje. Jest "liniowsza" od DIII, a ta druga dostala po zadku miedzy glownie dlatego. Ja czekam na dodatek DIII z niecierpliwoscia. W watku o DIII podalem rowniez link do strony producentow moda Hexen. Czujecie ? Hexen w grafice DIII ! To musi byc HIT. Oczywiscie tez na to czekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 8 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2004 "] ostatnio widzialem level z hl2 w doom3, wygladal 3x lepiej niz oryginal czy w takim razie ktos do jasnej ciasnej anielki mógłby wrzucić link do screenów z tejże mapy?? bo też jestem ciekawy.... http://www.doom3world.org/phpbb2/viewtopic...44eb4d465#64270 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corwin Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 No wygląda całkiem ładnie :) ciekawe jak farcray2 zdeklasuje znowu wszystkich :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 17 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2004 jak tak będą te gry wydawać to ja nie wyrobie :D jeszcze Pacyfika nie skoczyłem a w kolejce Painkiller , Far Cry , Riddick , San andreas na dniach ciężkie życie gracza :< a gdzie czas na imprezy i nauke ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 18 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2004 I dlatego nie ma w tym nic dziwnego, że ja " nowości" odpalam i po 2 latach ;) Ale jest w tym jeden plus- wyjdą pathe i gierka będzie dopieszczona na max ;) Co do Quake 4 i obecnego stanu zaawansowania- jeszcze dużo maja do zrobienia i napewno engine będzie ulepszany (ID Software niedługo wydaje path 1.2 dla Doom 3, to i Quake 4 coś z tego napewno zyska). Mam nadzieję na jedno- że nie będzie trzeba modyfikować cnf każdej gierki na engine Doom 3, bo to może każdego zniechęcić ( 1 raz w życiu byłem zmuszony tak grzebać w ustawieniach, no ale efekt był conajmniej dobry ;)). No i ten efekt "spalania ciał" demonów- chciało by się obejżeć z bliska truchło, a tak standardowo nie mozna ( ale z tym też można sobie poradzić :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Co prawda tak jak bylo napisane gdzies wyzej, te screeny beda niewiele mialy wspolnego z oryginalem, ale jednak wierze gleboko, ze ID Sofware mnie nie zawiedzie. Co, jak co, ale ta firma akurat raczej "szitow" nie wydaje. Jestem dobrej mysli bo lubie serie "Wstrzas" :D pozdro dla fanow Quaka i nietylko :) ! Chcesz zagrac na 1.31 na CA ? Pisz na gadulca 4431155 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 (edytowane) Co prawda tak jak bylo napisane gdzies wyzej, te screeny beda niewiele mialy wspolnego z oryginalem, ale jednak wierze gleboko, ze ID Sofware mnie nie zawiedzie. Co, jak co, ale ta firma akurat raczej "szitow" nie wydaje. Jestem dobrej mysli bo lubie serie "Wstrzas" :D pozdro dla fanow Quaka i nietylko :) ! Chcesz zagrac na 1.31 na CA ? Pisz na gadulca 4431155 :D Quake 4 robiony jest przez Raven Soft a nie ID :) a swoją drogą to właśnie oni stworzyli takie tytuły jak "Soldier of Fortune" "Soldier of Fortune 2" " Jedi Knight: Jedi Academy" " Jedi Knight II: Jedi Outcast" "Hexen" "Hexen 2" "Heretic" "Heretic 2" dlatego myślę że nie sknocą takiego tytulu jak Quake :) ps. mnie osobiście cieszy że będzie to kontynuacja drugiej części :) Edytowane 16 Kwietnia 2005 przez daFojtek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Co prawda tak jak bylo napisane gdzies wyzej, te screeny beda niewiele mialy wspolnego z oryginalem, ale jednak wierze gleboko, ze ID Sofware mnie nie zawiedzie. Co, jak co, ale ta firma akurat raczej "szitow" nie wydaje. Jestem dobrej mysli bo lubie serie "Wstrzas" :D pozdro dla fanow Quaka i nietylko :) ! Chcesz zagrac na 1.31 na CA ? Pisz na gadulca 4431155 :D Quake 4 robiony jest przez Raven Soft a nie ID :) a swoją drogą to właśnie oni stworzyli takie tytuły jak "Soldier of Fortune" "Soldier of Fortune 2" " Jedi Knight: Jedi Academy" " Jedi Knight II: Jedi Outcast" "Hexen" "Hexen 2" "Heretic" "Heretic 2" dlatego myślę że nie sknocą takiego tytulu jak Quake :) ps. mnie osobiście cieszy że będzie to kontynuacja drugiej części :) Hehe mozliwe, ze nie robi tego ID Software. Szczerze mowiac nie orientuje sie tera za bardzo w tym :wink: , ale rowniez ja tak jak pisalem bardzo lubie serie Quake. Nawiasem mowic Soldier of Fortune tez jest zarabisty :D pozdro ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 A mi się wydaje, że gra wyjdzie w tym roku (2005), mają gotowy silnik, muszą zrobić tylko modele, textury itd. Może jeszcze jakoś zoptymalizują silnik i wypuszczą. Z tego co wiem to Raven chyba nigdy nie przedłużał wydania gry. Najbardziej mnie interesuje jednak MP. Mam nadzieję, że znowu do łask wróci tryb 1v1, bo teraz to tylko teamowo się gra. Ciekawe czy będą overbounce. Dobrze by było gdyby fizyka przypominała tą z q3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Najbardziej mnie interesuje jednak MP. Mam nadzieję, że znowu do łask wróci tryb 1v1, bo teraz to tylko teamowo się gra. ciekawi mnie skad masz takie informacje 8O Ciekawe czy będą overbounce. Dobrze by było gdyby fizyka przypominała tą z q3. nie wiem skad masz ta nazwe, ale wydaje mi sie ze ma to cos wspolnego z bouncem, a ty pewnie tych uzywasz czesto grajac dm ... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Overbounce, tak to jest nazwane w Defragu, wiem, że mowi sie na to po prostu bounce. Zresztą nazewnictwo nie jest ważne. Zastanawiam sie czy będzie. Gram tylko 1v1 i bawię się trochę w Defragu, nie wiem skąd wywnioskowałeś, że gram DM. Sam przyznasz, że na większych turniejach nie gra się już w q3, teraz tylko CS. Kiedyś było mnóstwo turniejów w q3, i mam nadzieję, że po wyjściu q4 znowu będzie tak jak kiedyś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 u nas nie ma juz wiekszych turniejow q3, ani 1v1 anie tdm. co do dm, to znaczy to ogolnie 1v1/tdm/ctf/ffa... jezeli mowisz o bouncach, wiedzialem ze masz na mysli defraga bo w normalnej grze sa one bezuzyteczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Właśnie, u nas nie ma turniejów w Quake'a, a ja mam nadzieję że q4 odmieni sytuację. Swoją drogą to ciekawe jak będzie ze strafejumpingiem. Chciałbym aby fizyka ruchu była takla sama jak w q3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 ja bym nie chcial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Czemu nie, jak dla mnie jest bardzo dobra, nie wiem co można by zmienić na lepsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 mozna wymyslic cos nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 wlasnie, inne nie znaczy gorsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shifter Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 ciach! z fizyka najwazniejsza jest rakieta !! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 fizyka ruchu na pewno nie bedzie gorsza,chociaz ta z Q3 byla i jest bardzo dobra wiadomo rakitnica rzadzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Ja bym chciał, zeby był multi taki jak w q3!! CTF, 1v1. Żeby raile były maksymalnie dopieszczone:D no i ofkoz Rocket, jednak zawsze bylem Raileowcem, ale to nie oznacza, że nie lubie ALL.. ja kocham q3 i nic tego nie zmieni, jezeli q4 bedzie tak samo dobry jak q3 to ja wymiekam.. tylko jak uzyskac te 125fps:D:D:D żart. I tak w q3 gram na minimum detali, mocno rozjasniony obraz no i mip5 :) pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) nowy screen (chyba :) ) http://pcmedia.ign.com/pc/image/article/60...29041346310.jpg w lepszej jakości :-P jak dla mnie wygląda super, tylko te zrośnięte palce troche bolą :angry: Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez Nierealny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Jak patrze na ten screen to mi sie dziwne kojazy z UT2k4 i Malcolm'em. Nawet ta zielona zbroja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Przygladam sie tym screena z Doom3, Q4 i U3. Cholernie sie to wszystko plastikowe robi :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Przygladam sie tym screena z Doom3, Q4 i U3. Cholernie sie to wszystko plastikowe robi :? 1419156[/snapback] a no..... w Domie się wszystko błyszczy, na filmikach z U3 niektóre zeczy fajnie wyglądają a niektóre tez się świecą.... a najbardziej mi się nei podoba błyszcząca jak psu jajca ściana w CS:S na mapie office... jeszcze czegoś takiego to ja w życiu nei widziałem.... Słyszałem kiedyś że gry chcą być coraz bardziej realistyczne.. jak dla mnie są coraz bardziej błyszczące... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 mozna wymyslic cos nowego 1202271[/snapback] wektorowa fizyka ruchy tchneła życie w q3, poczynając od q1, dzieki temu gra stała się najsłynniejszą gra na świecie, i tego małego szczegułu niechiałbym żebyktokolwiek nawet palcem dotykał..... aczkolwiek mam pewne obawy, czy raven tego nie spi...... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 dokladnie, imho w q3 fizyka ruchu jest doskonała! nie wiem jak oni to zrobili panowie z id.. ale powiem jedno, żadna gra tak mnie nie uszczesliwila:D popatrząc na doom3 czy halflife2 to jednak ta fizyka jest dobra do gry, ale q3 ma tą fizyke najlepszą!! jak ruszą ją w q4 to nie zagram dluzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 HQ12 z tego co można znaleźć na siecie, to fizyka, jak i sama rozgrywka w Q4 ma się mało różnić od tej w Q3, ale to w sumie są plotki.... Do wydania gry zostało jeszcze kawał czasu i dużo może się jeszcze zmienić... właściwie to są jakieś hmm oficjalne nowinki na temat MP w q4 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 doom 3 z inan nazwa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 ja mysle ze nie bedzie odbiegac klimatem od Quake 2 :) a co do grafiki to bedzie moim zdaniem jest ok. co do calej gry to wydaje mi sie ze Raven nie sknoci takiego tytulu :) zreszta zrobili juz duzo dobrych gierek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...