Piotr.pot Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Witam! Kupiłem niedawno na allegro pamięci 256mb i 512mb 400 MHz Kingstona. Na pierwszy rzut oka wszystko ok, ale teraz zaczynam zauważać błędy. Jestem na 100% pewien, że błędy powoduje ram, ponieważ na starej 256MB /266 mhz chodzi ok. Problemy są następujące: gra chodzi z 15 min. i komp się resetuje lub ląduje w Windowsie, Firefox się sypie (podaje raportowanie) - w zasadzie tyle. Płyta nie jestem pewien ale chyba obsługuje tylko do 266MHz - objawy są jednak identyczne na 266MHz i 400MHz. Mam starszego EPOXa (8K9A) i Athlona 2000. Czy pamięci powinny latać z 400MHz na tej płycie? Proszę o poradę. Dzięki, pozdrawiam! Edited: Trochę źle napisałem - nie musi chodzić gra, aby się samoczynnie zresetował... Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Piotr.pot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr.pot Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Sprawdziłem pamiątki MemTestem i okazało się, że 512 ma w okolicach 393 MB pełno będów :/ No trudno, będę reklamował... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...