Skocz do zawartości
Bull_Byk

Gdzie Zapisywane Sa Maile I Kontakty W Outlooku

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak wyzej. Problem polega na tym ze wysypal mi dysk C ;/ chkdisk podzieli to na File0xxx.chk i teraz musze wyszukac folder odpowiedni korzystajac z skanowania klastrow w pc file inspectorze i musze dokladnie wiedziec co szukac. prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jak wejdziesz w Identities to pozniej jest nastepny folder u mnie nazywa sie {3BBA5849-D5E9-4018-B074-F2915704D5A5}

Cala sciezka dostepu do plikow z otlooka u mnie wyglada tak:

c:\Documents and Settings\nazwa_usera\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Identities\{3BBA5849-D5E9-4018-B074-F2915704D5A5}\Microsoft\Outlook Express

w ostatnim katalogu sa pliki w ktorych jest wszystko zapisane:

Folders.dbx

Offline.dbx

Pop3uidl.dbx

Skrzynka nadawcza.dbx

Skrzynka odbiorcza.dbx

Jezeli masz wiecej niz jedno konto to w katalogu Identities bedzie tyle folderow ile kont.

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy mogę skopiować ten cały katalog na inną partycje, zrobić format c:\ , zainstalować na nowo winde, przegrać katalog do analogicznego katalogu i będe mieć całą swoją poczte?

Mozesz.

Ja zazwyczaj robie tak: po reinstalce konfiguruje nowe konto w OE, po czym zamykam OE, odnajduje stworzone foldery i nadpisuje tymi z backupu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A potem przed formatem znowu robisz backup?

Przestawia się folder magazynu w ustawieniach na np dysk D:\....\poczta

i tyle. Zadnego kopiowania, wykonywania kopii przy formacie. Tylk kilka kliknięc w ustawieniach programu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ja mam teraz cale documents and settings przerzucone na inny dysk - tak robilem za czasow, jak jeszcze nie znalem takich numerow :)

Zreszta teraz siedze na Thunderbirdzie i OE nawet nie mam zainstalowanego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A potem przed formatem znowu robisz backup?

Przestawia się folder magazynu w ustawieniach na np dysk D:\....\poczta

i tyle. Zadnego kopiowania, wykonywania kopii przy formacie. Tylk kilka kliknięc w ustawieniach programu.

Zrobilem tak. Przenioslem maile na D:\Poczta\

Zmienilem folder magazynu i maili nie widac... hm ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi