konnik_tl Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 mam następujący problemik - w core center wyświetla mi alerm i nie wiem co on oznacza- to jest to zakreślone na czerwono. zaś w speedfan nie wiem który czujnik jest który-najbardziej mnie zastanawia ten 48stopni - czego to jest temperatura??jeżeli grafiki to czy jej to nie grozi(gigabyte radeon 9550 410/500) dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) nie wiem co on oznacza- to jest to zakreślone na czerwono.To prędkość z jaką kręci się wentyl na coolerze CPU, zakładając że podłączyłeś go do gniazdka na MoBo oznaczonego jako CPU FAN. Większość płyt głównych ma kłopot ze zmierzeniem obrotów wentylatora jeżeli ten kręci sie mniej niż 1300Obr/min zaś w speedfan nie wiem który czujnik jest który-najbardziej mnie zastanawia ten 48stopni - czego to jest temperatura??jeżeli grafiki to czy jej to nie grozi(gigabyte radeon 9550 410/500) dzięki za pomoc 9550 nie ma czujnika temperatury. Edytowane 15 Grudnia 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 9550 nie ma czujnika temperatury.w temacie o podkręcaniu wyczytałem że jednak ma no ale skoro mówisz że to nić z grafą to dobrze a wie ktoś może która temperatura w speedfan co oznacza(oprócz hdd bo to wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Tu jest info o czujniku temp na GB: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&showto...dpost&p=1289490 niby jest ale jakby go nie było bo ciężko cokolwiek z nigo odczytać. Ja speedfana zamieniłem na MBM'a, może daj jakiegoś screena to pomyślimy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konnik_tl Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ... może daj jakiegoś screena to pomyślimy. prosze bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Kurcze, nie zauważyłem że na poprzednim screenie też jest okno Speedfana. Więc ta trzecia temperatura -48*C (podkreślam minus) to musi być jakiś fałszywy odczyt, szczególnie że ta temp się nie zmienia (na dwóch screenach ta sama). Pozostałe to: Temp1 pewnie chipset, Temp2 - procesor Zastanowiło mnie dlaczego Speedfan odczytuje obroty wentylatora CPU, a MSI CoreCenter nie, sprawdź od którego gniazdka masz podpięty cooler (gniazdo CPU FAN?), nie ma to większego znaczenia,ale czasami ulatwia identyfikację które wskazania obrotów dotyczą danego wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...