Gość vadzior Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 (edytowane) A wiec wiedze ze troche odbieglo od glwonego tematu :P Q'n'Q nie chce uzywac ze wzgledu na to ze wole sam monualnie ustawiac wartosci...A przy O/C czasem powoduje bledy... Mnoznik na 4x nei da rady bo win sie zawisza... Uguru uzywalem ale po zmianie np na QUIET HTT sie nie zmniejszalo...mnoznika nie da rady w nim zmniejszyc... Pc caly jest refundowany przezmnie...Mama kiedys kupila uzuwanego P100,32ramu etc...Ale po jakims czasie wiadomo apetyt rosnie...I powiedziala ze jak chce to mam sobie sam zbirac...No i pracowalem na swoj nowy komuter...Niedawono kupilem kolejna platforme 64-bitowa (4 moja refundowana przezmnie platforma)... Co do rachunkow to zgadzam sie z toba...Jak bym mial wiecej pieniedzy to bym na pewno dolacal mamie...Ale niestey jeszcze mam dlugi ktore trza splacic...:( oo taka postawa mi sie podoba bo jak widze rozkapryszonych darmozjadow co wojalaja tylko tato daj to mnie zalewa zmien bios flahsem abita(upgrade uguru wskazany nowy wyszedl) bo na 4x ltd musi pojsc (o hypertransport chodzi) -ale to tylko zmiana w biosie htt ponizej 200 nie ustawisz :) w qnq mozna manualnie ustawiac wartosci tym progsem co pisalem i mozesz sobie wybierac profil wedle potrzeb np min np 1000mhz 1.1v lub jakis inny maxymalnie 3 profile zreszta co ci szkodzi sciagnac i zobaczyc inaczej poza biosem w abicie nie zmienisz mnoznika ponizej 10 wybor oczywisty zreszta w biosie nic ponizej 1.4v na cpu tez nie ustawisz abity daja najnizsze napiecie 1.1v a venicy na 1000mhz chodza na 0.9v (ale to wiem ze dfi daja) w abitach samo wlaczenie qnq w biosie nic nie daje dlatego progs niezbedny szkoda ze an8 nie ma lpt bo podobno dobra plytka 330 htt daje rade ale ax8 tez daleko nie odbiega Edytowane 28 Lutego 2006 przez vadzior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Sempron 1,8 Ghz @ 2,4 Ghz s. 939 1,3 V 33 - 38 st. Celsjusza - Pentagram Freezone QC-92 Cu - min. obrotów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Opteron 146 -2000MHz@2700(9*300) 1,46v. Freezer Pro idle 24-27 stres max 34 Edytowane 1 Marca 2006 przez Sssaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 z tym 4x to myslalem ze chodzi o mnoznik...HT zminejsz dam na pewno rade... bios mam 20 oficjalny ale nidlugo bede miec 20 tictac... z tym HTT ponizej 200 to da rade :P clock gen 4 :P Jak znajde czas to na pewno bede tesotwac... ale thx za info o tym napiecu venica...na pewno sie przyda.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vadzior Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 z tym 4x to myslalem ze chodzi o mnoznik...HT zminejsz dam na pewno rade... bios mam 20 oficjalny ale nidlugo bede miec 20 tictac... z tym HTT ponizej 200 to da rade :P clock gen 4 :P Jak znajde czas to na pewno bede tesotwac... ale thx za info o tym napiecu venica...na pewno sie przyda.. abit troche zwalil sprawe ze min napiecie jakie zapoda na proca to 1.1v a taki dfi da 0.9v co dla 800mhz starczy spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xrobcio Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 To co udalo mi sie skrecic na max...Przy nizszych parametrach win byl nie stabilny. Ale na pewno do DL i gg wystarczy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Winnie 3000+ 1.8GHz @ 2.4GHz ~1.39V | idle: 32-35 stopnie | stress: 39-42 stopnie | Freezer64 Pro Edytowane 3 Marca 2006 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...