Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem - chcę podłączyć telewizor do wyjścia karty graficznej ale nie mogę. Podłączam tak - s-video(kabel 10 metrów)-s-video i przejściówka na euro do telewizora. W telewizorze nic nie znajduję.

Nie mogę też nic ustawić w sterach(w wyborze urządzenia nic nie mogę przestawić) :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej wina tych 10 metrooff :/

Ale sprzedawca kabla powiedział że nawet do 20 metrów będzie ok. :?

Czy karta ma wyjście tv zawsze włączone (tzn. wysyła sygnał), czy trzeba je włączyć w sterach :?:

tylko nie mow ze mu uwierzyłes???

na zwykłym, kiepskiej jakosci kablu 10m raczej nie ma szans na dobry obraz

ps.jak nie umiesz sobie dac rady z ustawieniem tv na dentkach to sciagnij tvtool - znacznie prostszy,fajniejszy program

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem nie tkwi w długości, a pewnie w przejsciówce do Euro. Sprawdź czy na S-Video/Chinch działa.

racja, ja sam uzywam kabla 10m i obraz jest idelany... problem jest tylko wtedy kiedy coś gdzies nie łaczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam GF4Ti4200 podłączony do TV właśnie 10-cio metrowym kablem S-VHS - EURO. Wszystko O.K.

Podłącz kompa do tv, w tv wybierz kanał EURO (różnie to jest w różnych TV)- w sterownikach wybierz NVIEW/kolnowanie (czy cóś)- teraz możesz wybrać, czy obraz na tv i monitorze ma być taki sam, inny, czy monit ma się wyłączać po przełączeniu na tv itp...

Do obsługi wyjścia TV polecam jednak TvTool- przy korzystaniu z nview nie wyświetlało mi napisów w filmach divX (bestplayer) a z TvTool wszystko jest OKi. Niestety demonstracyjna wersja TvToola działa tylko 15 minut, ale światowe zasoby FTP są tak wielkie, że napewno coś na to poradzisz.

NIE UWAŻAM SIĘ ZA EKSPERTA W TEJ DZIEDZINIE- opisałem jedynie moje doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam GF4Ti4200 podłączony do TV właśnie 10-cio metrowym kablem S-VHS - EURO. Wszystko O.K.

Podłącz kompa do tv, w tv wybierz kanał EURO (różnie to jest w różnych TV)- w sterownikach wybierz NVIEW/kolnowanie (czy cóś)- teraz możesz wybrać, czy obraz na tv i monitorze ma być taki sam, inny, czy monit ma się wyłączać po przełączeniu na tv itp...

Do obsługi wyjścia TV polecam jednak TvTool- przy korzystaniu z nview nie wyświetlało mi napisów w filmach divX (bestplayer) a z TvTool wszystko jest OKi. Niestety demonstracyjna wersja TvToola działa tylko 15 minut, ale światowe zasoby FTP są tak wielkie, że napewno coś na to poradzisz.

NIE UWAŻAM SIĘ ZA EKSPERTA W TEJ DZIEDZINIE- opisałem jedynie moje doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisali poprzednicy: 10 metrów kabla to nie problem (o ile kabel jest przyzwoity). Sam mam 13 metrów kabla Audio-video (8 żył + ekran) i pusciłem tym jednoczesnie sygnał s-video i audio. Ustaw klonowanie na zakładce karty i już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się przyjrzał tej przejściówce. Może ona "jednostronna". Ja mam np. taką przejściówkę z przełącznikiem (obsługuje wejście i wyjście). I może ta Twoja przejściówka obsługuje właśnie tylko wyjście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...