Ozzy_diamond Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Mam problem - chcę podłączyć telewizor do wyjścia karty graficznej ale nie mogę. Podłączam tak - s-video(kabel 10 metrów)-s-video i przejściówka na euro do telewizora. W telewizorze nic nie znajduję. Nie mogę też nic ustawić w sterach(w wyborze urządzenia nic nie mogę przestawić) :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 to proste --bo geforcy maja najgorshy tv-out -- Radeon Rulez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 raczej wina tych 10 metrooff :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzy_diamond Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 raczej wina tych 10 metrooff :/ Ale sprzedawca kabla powiedział że nawet do 20 metrów będzie ok. :? Czy karta ma wyjście tv zawsze włączone (tzn. wysyła sygnał), czy trzeba je włączyć w sterach :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 a w telewizorze ustawiles kanal av, sprawdz u kumpla kabel to bedziesz pewny czy dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 wrzuc to na cinch i bedziesz zadowolony -- bo zadziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 raczej wina tych 10 metrooff :/ Ale sprzedawca kabla powiedział że nawet do 20 metrów będzie ok. :? Czy karta ma wyjście tv zawsze włączone (tzn. wysyła sygnał), czy trzeba je włączyć w sterach :?: tylko nie mow ze mu uwierzyłes??? na zwykłym, kiepskiej jakosci kablu 10m raczej nie ma szans na dobry obraz ps.jak nie umiesz sobie dac rady z ustawieniem tv na dentkach to sciagnij tvtool - znacznie prostszy,fajniejszy program Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Podłącz kabel wi wejdz w zakładkę sterowników nview (jest w zaawansowanych). Jeżeli kabel jest dobrze podłączony to powina pojawić się możliwość klonowania, włącz i daj zastosuj, powinien pojawić się obraz. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Problem nie tkwi w długości, a pewnie w przejsciówce do Euro. Sprawdź czy na S-Video/Chinch działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Problem nie tkwi w długości, a pewnie w przejsciówce do Euro. Sprawdź czy na S-Video/Chinch działa. racja, ja sam uzywam kabla 10m i obraz jest idelany... problem jest tylko wtedy kiedy coś gdzies nie łaczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ja mam GF4Ti4200 podłączony do TV właśnie 10-cio metrowym kablem S-VHS - EURO. Wszystko O.K. Podłącz kompa do tv, w tv wybierz kanał EURO (różnie to jest w różnych TV)- w sterownikach wybierz NVIEW/kolnowanie (czy cóś)- teraz możesz wybrać, czy obraz na tv i monitorze ma być taki sam, inny, czy monit ma się wyłączać po przełączeniu na tv itp... Do obsługi wyjścia TV polecam jednak TvTool- przy korzystaniu z nview nie wyświetlało mi napisów w filmach divX (bestplayer) a z TvTool wszystko jest OKi. Niestety demonstracyjna wersja TvToola działa tylko 15 minut, ale światowe zasoby FTP są tak wielkie, że napewno coś na to poradzisz. NIE UWAŻAM SIĘ ZA EKSPERTA W TEJ DZIEDZINIE- opisałem jedynie moje doświadczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ja mam GF4Ti4200 podłączony do TV właśnie 10-cio metrowym kablem S-VHS - EURO. Wszystko O.K. Podłącz kompa do tv, w tv wybierz kanał EURO (różnie to jest w różnych TV)- w sterownikach wybierz NVIEW/kolnowanie (czy cóś)- teraz możesz wybrać, czy obraz na tv i monitorze ma być taki sam, inny, czy monit ma się wyłączać po przełączeniu na tv itp... Do obsługi wyjścia TV polecam jednak TvTool- przy korzystaniu z nview nie wyświetlało mi napisów w filmach divX (bestplayer) a z TvTool wszystko jest OKi. Niestety demonstracyjna wersja TvToola działa tylko 15 minut, ale światowe zasoby FTP są tak wielkie, że napewno coś na to poradzisz. NIE UWAŻAM SIĘ ZA EKSPERTA W TEJ DZIEDZINIE- opisałem jedynie moje doświadczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Tak jak pisali poprzednicy: 10 metrów kabla to nie problem (o ile kabel jest przyzwoity). Sam mam 13 metrów kabla Audio-video (8 żył + ekran) i pusciłem tym jednoczesnie sygnał s-video i audio. Ustaw klonowanie na zakładce karty i już. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ja bym się przyjrzał tej przejściówce. Może ona "jednostronna". Ja mam np. taką przejściówkę z przełącznikiem (obsługuje wejście i wyjście). I może ta Twoja przejściówka obsługuje właśnie tylko wyjście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...