Skocz do zawartości
Kako_

Blokowanie Aplikacji - Problemów Ciąg Dalszy...

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio pisałem posta i dostał od Was info w jaki sposób zablokować aplikacje komuś na Windowsie XP. Postanowiłem zrobić tak żeby ta osoba nie miała w ogóle dostępu do dysku systemowego (dysku "c")...Wszedłem w te zabezpieczenia i ustawiłem wszystko tak:

Dołączona grafika

Poza tym wszedłem do Program fils i zablokowałem możliwość uruchomienia FireFoxa i IE. Tak więc wydaje mi się, że skutecznie odciołem możliwość zepsucia czegokolwiek w kompie (od strony systemu). Na drugie partycji stworzyłem folder w którym ta osoba miała sobie wgrywać gry....No i zaczeły się klocki. Po instalacji tej gry w tymże folderze, w ogóle nie chciała działać (gra). Wyskakiwał ciągle jakiś błąd. Więc co jest nie tak skoro z profilu admina bez problemów wszystko działało. (ta osoba, której odciołem dostęp do dysku "c" ma konto z ograniczeniami). Mam też pewne obawy, że niektóre programy moge nie działa poprawnie przez tą moją blokade (np. ant-virus, firewall)...

Co zrobiłem źle, a może jest lepszy sposób żeby zablokować wgląd do dysku "c", ale zaznaczam, że nie chce instalować innych programów tylko robić wszystko od strony same Windows'a...

Pozdrawiam i proszę o pomoc...

Edytowane przez Kako_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi