Skocz do zawartości
Piotrux

Testy Szybości Monitorów Lcd

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę przetestujcie swoje monitory programem PixPerAn i wrzućcie zrzuty ekranów ja proponuję test samochodzika [F6] i test przewijającego się tekstu [F4] (najłatwiej pokazać). Będę zmieniał monitor, chcę kupić z matrycą PVA i zależy mi na tym żeby nie smużył a nie mam innej możliwości porównania. Wiem że to co piszą producenci ma się nijak do rzeczywistości (a i może innym się przyda w przyszłości)

Mój monitor: Hyundai L90D+ (matryca Samsung TN+film 8ms) - z tego co piszą na tomshardware i z moich obserwacji jest to jeden z lepszych monitorów do gier = znikome smużenie

Test 1 prędkość 10

Dołączona grafika

Test 2 prędkość 5

Dołączona grafika

Test 3 - bezbłędnie do prędkości 6

Link do downloadu programu PixPerAn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę przetestujcie swoje monitory programem PixPerAn i wrzućcie zrzuty ekranów ja proponuję test samochodzika [F6] i test przewijającego się tekstu [F4] (najłatwiej pokazać). Będę zmieniał monitor, chcę kupić z matrycą PVA i zależy mi na tym żeby nie smużył a nie mam innej możliwości porównania. Wiem że to co piszą producenci ma się nijak do rzeczywistości (a i może innym się przyda w przyszłości)

Mój monitor: Hyundai L90D+ (matryca Samsung TN+film 8ms) - z tego co piszą na tomshardware i z moich obserwacji jest to jeden z lepszych monitorów do gier = znikome smużenie

Test 1 prędkość 10

Dołączona grafika

Test 2 prędkość 5

Dołączona grafika

Test 3 - bezbłędnie do prędkości 6

Link do downloadu programu PixPerAn

HAHAHA.. po co Ci zrzut ekranu ???? jesli chcesz cos porownywać to potrzebny jest aparat fotograficzny - cyfrowy...

Tu masz stronke z takimi zdjęciami:

http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=...670&ma2=47&ph=1

Jezeli teraz masz 8ms TN bez dopalacza to po przesiadce na PVA 8ms GTG smuzenie będzie podobne.

Gucio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi