Skocz do zawartości
Slayer

Punk, Metal, Hipis, Rock- która blższa wam ideologia?

Ktora ideologia jest wam blizsza  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktora ideologia jest wam blizsza

• Metal
      28
    • Punk
      9
    • Hipis
      2
    • Rock
      19

Rekomendowane odpowiedzi

nie mowcie, ze techno nic soba nie reprezentuje, tez tak sadzilem, ale juz wiem, ze sie mylilem!

nie lubie tej muzyki, ale bynajmniej nie mozna porownywac jej do hip hopu-jest duzo bardziej zlozona!

i wcale nie jest prosto robic dobre techno, top tez jest pewnego rodzaju sztuka, ofkoz zdarzaja sie jakies szity, jak w kazdejm muzyce!

heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mi najblizsza jest ideolo punkowa aczkolwiek nie do konca.

Ja mam pytanie do slayera. Czy rozroznaisz skinheads od boneheads?? Tylko bez urazu ja nie jestem zadnym naziolem ani nic takiego ale mam sporo kolesi sharpow i Oi .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto z kim przestaje ten sam się nim staje :P Dla mnie każda odmiana ideii prawicowej, jest idiotyzmem. Każda idea podpierajaca się wiarą w Boga/ Kościół jest dla mnie niedorzeczna.

A co do twoich kolegów- nic mi do tego- to nie moja sprawa. To mogą być możliwe bardzo fajni ludzie ale pod czachą mogą mieć ,,nasrane"- a pewnych rzeczy nie da sie już zmienić. Nie znam żadnego inteligentnego skina. Z resztą jaka kolwiek idea oparta na nienawiści do 2 człowieka ( kompletnie niedorzeczne uprzedzenia, rasizm) to chwast :)

A co do mojej ideologii- nie bierz mnie za Punka- mam do tej ideii pewien senstyment, ale w dużej mierze to takze bzdura- totalna Utopia- jeszcze bardziej zakręcona niz u hipisów- dlatego nierealna. Dużo wniosła do mojego postrzegania świata, ale to tylko dodatek- ja czerpałem z każdej ideii po trochu- na pewno nie mam klapek na oczach, ale w pewnych aspektach trudno by było mnie zmienić. 8)

PS- nie jestem pacyfistą i nie jaram jontów :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto z kim przestaje ten sam się nim staje :P Dla mnie każda odmiana ideii prawicowej, jest idiotyzmem. Każda idea podpierajaca się wiarą w Boga/ Kościół jest dla mnie niedorzeczna.  

A co do twoich kolegów- nic mi do tego- to nie moja sprawa. To mogą być możliwe bardzo fajni ludzie ale pod czachą mogą mieć ,,nasrane"- a pewnych rzeczy nie da sie już zmienić. Nie znam żadnego inteligentnego skina. Z resztą jaka kolwiek idea oparta na nienawiści do 2 człowieka ( kompletnie niedorzeczne uprzedzenia, rasizm) to chwast :)

A co do mojej ideologii- nie bierz mnie za Punka- mam do tej ideii pewien senstyment, ale w dużej mierze to takze bzdura- totalna Utopia- jeszcze bardziej zakręcona niz u hipisów- dlatego nierealna. Dużo wniosła do mojego postrzegania świata, ale to tylko dodatek- ja czerpałem z każdej ideii po trochu- na pewno nie mam klapek na oczach, ale w pewnych aspektach trudno by było mnie zmienić. 8)

PS- nie jestem pacyfistą i nie jaram jontów :P

Ej chyba sie nie rozumiemy, ja nie mowie ze naziole sa super czy cos takiego ale nie myl sharpow albo Oi z boneheads bo tak naprawde wlasnei najpierw skini to byli ludzie ktorzy chcieli sie odznaczac, nosili markowe ciuchy(lonsdale.everlast), i golili glowy na lyso, ich poglady nie mialyu nic wspolnego z rasizmem ani nazizem, zreszta jak napisalem wczesniej to pierwsi skini byli wlasnie czarni. Dopiero w latach 70 bodajrze tym czesci ludzi zaczelo odbijac i zaczeli golic glowy, nosic swasty itp i przesladowac obcokrajowcow a bylo to spowodowane naplywem taniej sily roboczej z innych krajow. I wlasnie tych ludzi nazwano boneheads zeby ich odrozniac od SKINOW. Mysle ze rozumiesz o co mi teraz chodzi, jak ludzie myla skinheads z boneheads. Zreszta moze kojarzysz sharpow wiesz co to znaczy?? SkinHeadsAgainstRacialPersecution. rozumiesz skini przciwko przesladowaniom rasowym. Mysle ze teraz sie zrozumiemy. BIG BEER FOR U SON 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sharp skins to jakiś wybryk :lol: Słyszałem o nich jeszcze w podstawówce- ale to jakaś bzdura- skin antyrasista i pasyfista 8O 8O :lol: :lol: Moze jeszcze złuchają Regge :) Hmmm...to żaden skin dla mnie. Bo co- są skinami, bo się interesuja militariami czy co? Jakaś chora mutacja ideologiczna. U mnie obok osiedla są tacy ,,niby" skini- mażą po mórach swastyki i piszą Smoke 2 jonts. :lol: Taaa.....z resztą, ich ,,ruch" ma czemuś służyć? Bo coś mi się nie wydaje.....

A ci od kościstych rąk i OI Skins ;) To już można sie domyśleć.....z resztą był na TVN jakis czas temu program o nich- trzeba na serio się nudzić, żeby takie głupoty wymysleć :) Ludzie brechali z gości i to zdrowo. Co do tych OI - gość sie ładnie wypowiadał, że ta idea polega na daciu w mordę dla samej draki- po prostu- nie ma w tym nic- idea jest taka- lubimy się napierd..... :lol: :lol:

A może jeszcze porozmawiamy o Hooligans? Jaka to wielce honorowa grupa z siekierami za pazuchą? Hehehhe...taaa....a właśnie- propo Hooligans- wczoraj na Polsacie w wiadomościach było o grze Hooligans- Storm over Europe ( czy coś) - dali 14 latka- widać że total debil w szaliku( nie obrażając prawdziwych kibiców). Pytaja sie -

,,A twoja mam wie, że gra w takie brutalne gry?"-

,,NIe, bo jest zbyt brutalna"

- co daje ci ta gra? Co jest w niej takiego intersujacego?

- Mam nadzieję, że sie od niej czegoś nauczę. Np. jak się bić na meczach...bo bardzo bym chciał sie pobić czasem..mam taka nadzieję

8O 8O 8O Na takich nie ma już ządnego lekarza. Lekiem jest eksterminacja(albo, jak to ładnie określił Hitler- segregacja :wink: ) :twisted:

Odemnie też masz browara na święta 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sharp skins to jakiś wybryk :lol:  Słyszałem o nich jeszcze w podstawówce- ale to jakaś bzdura- skin antyrasista i pasyfista 8O  8O  :lol:  :lol:  Moze jeszcze złuchają Regge  :) Hmmm...to żaden skin dla mnie. Bo co- są skinami, bo się interesuja militariami czy co? Jakaś chora mutacja ideologiczna. U mnie obok osiedla są tacy ,,niby" skini- mażą po mórach swastyki i piszą Smoke 2 jonts. :lol:  Taaa.....z resztą, ich ,,ruch" ma czemuś służyć? Bo coś mi się nie wydaje.....

A ci od kościstych rąk i OI Skins ;) To już można sie domyśleć.....z resztą był na TVN jakis czas temu program o nich- trzeba na serio się nudzić, żeby takie głupoty wymysleć   :)  Ludzie brechali z gości i to zdrowo. Co do tych OI - gość sie ładnie wypowiadał, że ta idea polega na daciu w mordę dla samej draki- po prostu- nie ma w tym nic- idea jest taka- lubimy się napierd..... :lol:  :lol:  

A może jeszcze porozmawiamy o Hooligans? Jaka to wielce honorowa grupa z siekierami za pazuchą? Hehehhe...taaa....a właśnie- propo Hooligans- wczoraj na Polsacie w wiadomościach było o grze Hooligans- Storm over Europe ( czy coś) - dali 14 latka- widać że total debil w szaliku( nie obrażając prawdziwych kibiców). Pytaja sie -  

,,A twoja mam wie, że gra w takie brutalne gry?"-  

,,NIe, bo jest zbyt brutalna"

- co daje ci ta gra? Co jest w niej takiego intersujacego?

- Mam nadzieję, że sie od niej czegoś nauczę. Np. jak się bić na meczach...bo bardzo bym chciał sie pobić czasem..mam taka nadzieję

8O  8O  8O  Na takich nie ma już ządnego lekarza. Lekiem jest eksterminacja(albo, jak to ładnie określił Hitler- segregacja :wink: )  :twisted:  

Odemnie też masz browara na święta  8)

Ej jeszcze raz mam napisac?? pierwsi skini nie byli nazistami :) rozumiesz?? jak mi nie wierzysz to moge dac ci arty na ten temat, co do reggae to masz zupelna racje pierwsi skini sluchali reggae dopiero potem powstala muzyka SKA bedace mieszanka reggae i punk rocka 8) jak mi nie wierzysz to tez moge dac ci arty. Bez urazy ale ty masz naprade malo pojecie o subkulturze skins . A kolo co marze swasty nie jest skinem a boneheadem naprade powinienies sie doksztalcic w tym temacie. BROVAR FOR JU. :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KURNA>>>>>> ja wiem, że 1 skini nie byli nazistali- źle się zrozumieliśmy. Z resztą- co to ma do rzeczy....

PS- nie siedzę w tematyce skinowskiej...bo nie mam potrzeby zaśmiecać sobie czymś takim głowy- wole się pouczyć o matematyce dyskretnej :) A znasz takich gości jak Hammer Skins? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KURNA>>>>>> ja wiem, że 1 skini nie byli nazistali- źle się zrozumieliśmy. Z resztą- co to ma do rzeczy....

PS- nie siedzę w tematyce skinowskiej...bo nie mam potrzeby zaśmiecać sobie czymś takim głowy- wole się pouczyć o matematyce dyskretnej :) A znasz takich gości jak Hammer Skins? :D

Spoxik stary to ma do rzeczy ze skini wbrew pozorom nie sa <span style="color:red;">[ciach!]</span>ietymi glupolami co laza po ulicy i bija kogo popadnie. Bo to nie prawda, a co do zasmiecania sobie glowy lepiej "zasmiecic" se leb niz gadac gupoty - bez urazy ale taka jest prawda.

A co do 0.5 czystej to mozemy wypic, ja sie nie obraze tylko musialbys wpasc do gdanska bo ja nie mam mozliwosci podorzy ostatnio :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki- jak się było w klimatach pankowych, to się wiedziało, w co się ubrać, jak odróżnić punka, metala i skina- np. jakie sznurówki, Skini mieli martensy, a PUnki Glany, Metale opinacze/ zamszowe buty. A tacy skini, jakich widzieliśmy w latach 60-tych to idea rodem z Angli- robole się buntowali, bo obcokrajowcy przyjeżdżali, golili głowy, kupowali Martensy ( najtańsze buty wtedy dla roboli), podwijali nogawki, żeby pokazać, że są ciągle gotowi do waliki.....

NIe truj, że Skini są tacy, bo bym ci pokazał, jacy są u mnie w mieście. A prawdziwy punk- łoooooo.....strach się bać, gdybym ci przedstawił takim paru- jeden ma pajęczynę na pół twarzy, nasterydował się chłopak i ma sznyta przez całą szerokość ciała- po pijaku sobie zrobił- świr totalny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak z innej beczki- jak się było w klimatach pankowych, to się wiedziało, w co się ubrać, jak odróżnić punka, metala i skina- np. jakie sznurówki, Skini mieli martensy, a PUnki Glany, Metale opinacze/ zamszowe buty. A tacy skini, jakich widzieliśmy w latach 60-tych to idea rodem z Angli- robole się buntowali, bo obcokrajowcy przyjeżdżali, golili głowy, kupowali Martensy ( najtańsze buty wtedy dla roboli), podwijali nogawki, żeby pokazać, że są ciągle gotowi do waliki.....

NIe truj, że Skini są tacy, bo bym ci pokazał, jacy są u mnie w mieście. A prawdziwy punk- łoooooo.....strach się bać, gdybym ci przedstawił takim paru- jeden ma pajęczynę na pół twarzy, nasterydował się chłopak i ma sznyta przez całą szerokość ciała- po pijaku sobie zrobił- świr totalny :P

Spoko stary tak w ogole to pierwsi skini to wlasnie anglia :) . A co do tych roboli i buntu przeciwko to bylo troche puzniej. Nasterydowany punol - buahahahahahahaha. A co do klimatow punkowych i ubioru to nie wiem o co ci chodzi - jestem punkiem - jestem wolny moge ubierac sie w co mi sie podoba, zreszta co do sznurow chodzi ci pewnie o biale - to tez nie tak do konca bo punkowcy tez chodza w bialych, chodzi o to zeby sie wyruzniac swoim wygladem ale nie ma jakis ustalonych norm!!!! np czesc ludzi uwaza ze jak jestes punkiem to muszisz miec iroka - to jest totalny beznens, bo to oznacza jakies normy ubioru a to jest rowniez ograniczenie wolnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z resztą ID- jak napisałem, ale skoro nie doczytałeś, to ci powtórzę- gardzę i nie popieram jakiejkolwiek partii/ ideii pro- prawicowej- a taka jest jakby nie patrzeć każda idea skinheadowska...więc cokolwiek byś nie napisał, to ja to ......... rozumiesz? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko stary tak w ogole to pierwsi skini to wlasnie anglia :) . A co do tych roboli i buntu przeciwko to bylo troche puzniej. Nasterydowany punol - buahahahahahahaha. A co do klimatow punkowych i ubioru to nie wiem o co ci chodzi - jestem punkiem - jestem wolny moge ubierac sie w co mi sie podoba, zreszta co do sznurow chodzi ci pewnie o biale - to tez nie tak do konca bo punkowcy tez chodza w bialych, chodzi o to zeby sie wyruzniac swoim wygladem ale nie ma jakis ustalonych norm!!!! np czesc ludzi uwaza ze jak jestes punkiem to muszisz miec iroka - to jest totalny beznens, bo to oznacza jakies normy ubioru a to jest rowniez ograniczenie wolnosci.

To co napisałeś, to się tyczy duuuużej tolerancjii. Ja piszę o prawdziwych tak z wygladu jak i ideii Punkach i skinach. I wierz mi, w latach 80-tych i początku 90-tych nie było czegoś takiego jak tolerancja w ubiorze- albo byłeś taki jaki przewidywał schemat, albo nie byłeś prawdziwym punkiem czy innym. Poczytaj sobie stare czasopisma- gazetki podziemne- to był prawdziwy klimat tamtych czasów- teraz się wszytko zlało i wyglada prawie tak samo. :?

Skoro jesteś Punkiem to spoko :) Punk not dead 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mowcie, ze techno nic soba nie reprezentuje, tez tak sadzilem, ale juz wiem, ze sie mylilem!

nie lubie tej muzyki, ale bynajmniej nie mozna porownywac jej do hip hopu-jest duzo bardziej zlozona!

i wcale nie jest prosto robic dobre techno, top tez jest pewnego rodzaju sztuka, ofkoz zdarzaja sie jakies szity, jak w kazdejm muzyce!

heh

Ja słucham techno metalu rocka i muzyki klasycznej, słucham kazdej muzyki, jezeli dany utwor, ma to coś w sobie. Mowienei, ze techno jest puste, nic sobą niereprezentuje jest taksamo glupie jak mowienei ze metal to tylko rwanie strun i wydzieranie ryja. Rozumiecie mnie ?

Faktem jest ze ogromna liczba utworow techno to kicz, ale sa Dj'e ktorzy maja ogromny talent, swoj styl, i ich utwory są ciekawe, maja to cos w sobie dzieki temu mozna słuchac jednego utworu po kilkanascie razy dziennie.

Ps. wychowalem sie na The Prodigy i nadal ich uwielbiam, dlamie Liam jest geniuszem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Techno jest dobre- ja byłem na kilku ostrych imprezach techno- no, można się pobawić....ale do tego trzeba ,,wspomagaczy" i nie mówię tu o alkoholu- rzeby nie było- ja mówię o ekstremalnych kurewsko mocnych rytmach- kilkanaście godzin non stop- ja po 4 byłem wypruty, a inny dalej jakby nic...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To co napisałeś, to się tyczy duuuużej tolerancjii. Ja piszę o prawdziwych tak z wygladu jak i ideii Punkach i skinach. I wierz mi, w latach 80-tych i początku 90-tych nie było czegoś takiego jak tolerancja w ubiorze- albo byłeś taki jaki przewidywał schemat, albo nie byłeś prawdziwym punkiem czy innym. Poczytaj sobie stare czasopisma- gazetki podziemne- to był prawdziwy klimat tamtych czasów- teraz się wszytko zlało i wyglada prawie tak samo. :?

Skoro jesteś Punkiem to spoko :) Punk not dead 8)

Spoko stary ale nie powiesz mi ze nie bylo to troche smieszne - bylo to w pewnym sensie ograniczeniem wolnosci bo trzeba bylo tak wygladac a nie inczej.

PUNX NOT DEAD

CALA TWOJA WOLNOSC TO ZE NEI MUSZISZ SLUCHAC MNIE!!!!! - napewno kojarzysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Techno jest dobre- ja byłem na kilku ostrych imprezach techno- no, można się pobawić....ale do tego trzeba ,,wspomagaczy" i nie mówię tu o alkoholu- rzeby nie było- ja mówię o ekstremalnych kurewsko mocnych rytmach- kilkanaście godzin non stop- ja po 4 byłem wypruty, a inny dalej jakby nic...

No techno tez ostanio coraz czesciej bywam na takich imprezach - troche mnie to dziwi, ale coz w pewnym sensi techno tez jest buntem, i podziemne techo jest naprawde dobre. A co do wspomagaczy to ostatnoi bylem w klubie i od 22 do 2:00 nie mialem zadnych wspomagaczy i sie zmylem do domq a ludzie zostawali do 8 rano :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pdział na stron nie był wtedy śmieszny- to działo się na prawdę i było poważną sprawą. Nikt nie robił sobie z tego jaj. Tym się żyło!

A co do braku wolności- zamknięcie ideowe- dlatego z punka przeżuciłem się na metal- muzyka wydawała mi sie doskonalsza i nie było takch wymogów- ale zaraz cię za żemyki uważano za sataniste :D No cóż- schemat sie powielał......i stopniowo zanika, bo jak już napisałem- zlanie się gatunków, kompletnie inne czasy ...inna generacja ludzi- to wytarczy...no i ten Hip Hop....:-/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO ja nie mowie ze to bylo smieszne tylko dla mnie jakies stereotypy sa ograniczeniem wolnsoci.

Ps. slayer co sadzisz o CyberPunkach???? bo teraz mi blizej do tego jak sei nad tym zastanowic. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasciwie nikt nic nie mowi o industrialu...electro-industrialu i EBM

...he he ktos z Was kuma co to znaczy ?...pierwszemu stawiam browca ;)

Industrial?? - jak bla mnie industrial to dzialalnosc tool'a oracz czesc kawalkow busha, inneych kapel nie sluchalem, ale chetnie przeslucham inne propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Industrial?? - jak bla mnie industrial to dzialalnosc tool'a oracz czesc kawalkow busha, inneych kapel nie sluchalem, ale chetnie przeslucham inne propozycje.

NIN,

Skinny Puppy,

Clock DVA,

Frontline Assembly,

Front 242,

Die Krupps,

Nitzer Ebb,

D.A.F.

X-Marks the Peedwalk,

Wumpscat,

Psychopomps,

Armageddon Dildos,

Dawnload,

Rammstain,

KMFDM,

Revolting Cocks,

Ministry,

Young Gods,

Leather Strip,

Psychic TV

...itp ;)

browar nadal aktualny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIN,

Skinny Puppy,

Clock DVA,

Frontline Assembly,

Front 242,

Die Krupps,

Nitzer Ebb,

D.A.F.

X-Marks the Peedwalk,

Wumpscat,

Psychopomps,

Armageddon Dildos,

Dawnload,

Rammstain,

KMFDM,

Revolting Cocks,

Ministry,

Young Gods,

Leather Strip,

Psychic TV

...itp ;)

browar nadal aktualny ;)

o NIN zanm rammstein to dla mnie nie industrail ale i tak jest niezly,

co do reszty kapel tro musze posciagac i przesluchac.

ps. jaki brovar?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi